of 64204 LinkedIn

Asielzoekerscentrum Leerdam van de baan

Leerdam heeft de onderhandelingen met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) over de mogelijke komst van 350 vluchtelingen afgebroken.
3 reacties

Leerdam heeft de onderhandelingen met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) over de mogelijke komst van 350 vluchtelingen afgebroken.

Haalbaarheid
Gemeente en COA verschilden dusdanig van opvatting over de haalbaarheid van een asielzoekerscentrum in een voormalig zorgcentrum, dat het geen zin meer heeft om verder te praten. Een aanvaardbare oplossing zit er niet meer in, liet een woordvoerster vrijdag weten.

Omwonenden
Het COA vroeg de Utrechtse gemeente in oktober vorig jaar om 350 asielzoekers te huisvesten in het leegstaande verzorgingshuis Koningin Emmahuis. Omdat dit voormalige bejaardenhuis middenin een woonwijk staat, wilde de gemeente eerst overleggen met bewoners en andere partijen over de consequenties. Daaruit kwam onder meer dat er hooguit plaats was voor tweehonderd vluchtelingen. Ook wilde Leerdam dat er vooral gezinnen in het huis zouden komen wonen, gezien de samenstelling van de rest van de wijk.

Beveiligers

Leerdam overlegde tweemaal met het COA. Die gesprekken kwamen onder druk te staan toen er in een advertentie al werd gevraagd om beveiligers van het nieuwe asielzoekerscentrum in Leerdam. COA en de gemeente hebben nu samen besloten om niet opnieuw bijeen te komen, aldus de gemeente. De wijkbewoners krijgen vrijdag een brief van de gemeente over het besluit. Op 5 maart praat de gemeenteraad over de gang van zaken. (ANP)

 
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door piet van baren op
Als dit Leerdam Zuid Holland betreft ben ik tevreden met het resultaat. Nu maar hopen dat de raad hier ook zo over denkt.
Door Bertus op
Hulde voor deze gemeente die zich durft te verzetten tegen de dictatuur van de COA.
Door Dammers (Marketeer) op
Sinds wanneer ligt Leerdam in provincie Utrecht? Is toch nog echt het uiterste puntje van Zuid-Holland! Typo?