of 59082 LinkedIn

Asielzoekers naar gemeente waar passend werk is

Asielzoekers worden voortaan zoveel mogelijk ondergebracht in een gemeente waar werk is dat bij hen past. Dat heeft minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken de Tweede Kamer laten weten.
6 reacties

Asielzoekers worden voortaan zoveel mogelijk ondergebracht in een gemeente waar werk is dat bij hen past. Dat heeft minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken de Tweede Kamer laten weten.

Werkervaring
Het besluit is ingegeven door een geslaagde proef in Doetinchem. De afgelopen maanden werden de werkervaring en het studieverleden van asielzoekers daar in kaart gebracht. Van de mensen met bruikbare ervaring kon 75 procent terecht in een gemeente die kans biedt op een passende baan. Zo kregen twee vissers een plaats in Den Helder, waar ze inmiddels al eens zijn meegevaren met de plaatselijke vloot.

Willekeurig
Tot dusver werden asielzoekers helemaal willekeurig verdeeld over het land. De aantallen die elke gemeente opvangt veranderen niet, maar ze worden volgens Asscher slimmer verdeeld. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Alfred op
Lijkt me het proberen waard maar:

- twee vissers maken geen zomer
- Asscher. Non-fact-based maakbaarheidsdenken. In A'dam allemaal mislukt (1012, onderwijs). Participatiewet gaat ook mislukken. Begrijp niet wat PvdA's ers in de man zien.
Door stasiland op
De meesten varen mee op de zilvervloot.
Door H. Wiersma (gepens.) op
Asscher komt wel erg traag op gang. Dit 'ei van columbus' geldt eveneens voor alle Nederlanders. Heeft Asscher daar na inmiddels bijna 4 jaar ministerschap en bijna 600.000 werklozen ook al eens aandacht aan besteedt?
Door Wiet ten Doeschate (directeur ixad vormgeving - communicatie - marketing) op
Was het niet zo dat asielzoekers o.a. gefrustreerd raken omdat ze tijdens de procedure - dus zolang ze nog asielzoeker zijn en geen statushouder - niet mogen werken?
Door Kniertje (weduwe/ex moeder) op
We hopen vurig, dat ze niet overboord vallen, na de Middellandsezee te hebben overleefd.
Door Dwarsligger (administratief medewerker) op
Heel bijzonder deze vooruitziende blik. Taal / inburgeringscursus duurt gemiddeld drie jaar. Knappe koppen die de arbeidsmarkt over drie jaar kennen. Waarom hebben we deze niet eerder ingeschakeld?