Advertentie
sociaal / Nieuws

Asielzoekers naar gemeente waar passend werk is

Asielzoekers worden voortaan zoveel mogelijk ondergebracht in een gemeente waar werk is dat bij hen past. Dat heeft minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken de Tweede Kamer laten weten.

27 oktober 2016

Asielzoekers worden voortaan zoveel mogelijk ondergebracht in een gemeente waar werk is dat bij hen past. Dat heeft minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken de Tweede Kamer laten weten.

Werkervaring
Het besluit is ingegeven door een geslaagde proef in Doetinchem. De afgelopen maanden werden de werkervaring en het studieverleden van asielzoekers daar in kaart gebracht. Van de mensen met bruikbare ervaring kon 75 procent terecht in een gemeente die kans biedt op een passende baan. Zo kregen twee vissers een plaats in Den Helder, waar ze inmiddels al eens zijn meegevaren met de plaatselijke vloot.

Willekeurig
Tot dusver werden asielzoekers helemaal willekeurig verdeeld over het land. De aantallen die elke gemeente opvangt veranderen niet, maar ze worden volgens Asscher slimmer verdeeld. (ANP)

Reacties: 6

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Erik
Lijkt me het proberen waard maar:



- twee vissers maken geen zomer

- Asscher. Non-fact-based maakbaarheidsdenken. In A'dam allemaal mislukt (1012, onderwijs). Participatiewet gaat ook mislukken. Begrijp niet wat PvdA's ers in de man zien.
P. Raaphorst / applicatiebeheerder
Heel bijzonder deze vooruitziende blik. Taal / inburgeringscursus duurt gemiddeld drie jaar. Knappe koppen die de arbeidsmarkt over drie jaar kennen. Waarom hebben we deze niet eerder ingeschakeld?
W.F.Willems / pensionado
We hopen vurig, dat ze niet overboord vallen, na de Middellandsezee te hebben overleefd.
Wiet ten Doeschate / directeur ixad-communicatie en vormgeving. Maastricht
Was het niet zo dat asielzoekers o.a. gefrustreerd raken omdat ze tijdens de procedure - dus zolang ze nog asielzoeker zijn en geen statushouder - niet mogen werken?
H. Wiersma / gepens.
Asscher komt wel erg traag op gang. Dit 'ei van columbus' geldt eveneens voor alle Nederlanders. Heeft Asscher daar na inmiddels bijna 4 jaar ministerschap en bijna 600.000 werklozen ook al eens aandacht aan besteedt?
veestapel
De meesten varen mee op de zilvervloot.
Advertentie