of 65101 LinkedIn

Asielkinderen vaker in bijstand

Sinds 2012 stijgt ieder jaar het aantal minderjarige kinderen in bijstandsgezinnen. Vorig jaar woonden 230.000 kinderen in een gezin op bijstandsniveau. Er zijn vooral meer kinderen uit Syrië en Eritrea in bijstandsgezinnen.
6 reacties

Sinds 2012 stijgt ieder jaar het aantal minderjarige kinderen in bijstandsgezinnen. Vorig jaar woonden 230.000 kinderen in een gezin op bijstandsniveau. Er zijn vooral meer kinderen uit Syrië en Eritrea in bijstandsgezinnen.

Duur
Ook de duur van de afhankelijkheid van de bijstandsuitkering groeit, heeft het CBS berekend. Het aantal minderjarige kinderen in gezinnen die drie jaar of langer een bijstandsuitkering ontvangen, nam in 2016 toe met 4400 tot ruim 114.000 kinderen. Dat is de helft van alle kinderen in bijstandsgezinnen.

Migratieachtergrond
Ruim twee derde van alle kinderen in bijstandsgezinnen had in 2016 een migratieachtergrond. De stijging in 2016 kwam vooral door instroom van vluchtelingen uit Syrië en Eritrea in de bijstand. Het aantal bijstandskinderen uit Somalië of Afghanistan was wat lager dan in 2015. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door H. Wiersma (gepens.) op
Een oplossing zou kunnen zijn om migranten (asielverkrijgers uit oorlogsgebieden) voor maximaal 10 jaar een voorlopig Nederlands paspoort te geven. Als de oorlogsproblemen in eigen land zijn beëindigd kan vervolgens worden teruggekeerd naar eigen land. Zo geen definitieve beëindiging binnen 10 jaar dan verkrijgt men automatisch een definitieve status.
De uitvoering zou moeten verlopen via een persoonlijk contract met de migrant, waarmee zijzelf verantwoordelijk zijn voor alle in en outs van hun (tijdelijk) verblijf. Gedurende de periode van het voorlopig paspoort zou gebruik kunnen worden gemaakt van alle Nederlandse faciliteiten (werk, school e.d.).
Door Fris op
Waarschijnlijk te grote gezinnen en lang niet zo kansrijk en hoogopgeleid als de subsidiemedia ons voorhouden.
Door Frank op
@Karel:

Dit zijn vnl. oorlogsvluchtelingen, die selecteer je niet op opleiding (tenminste, een fatsoenlijk mens doet dat niet).
Door Karel (ambtenaar) op
Is dit nieuws? Toch een bevestiging van iets dat iedereen weet. Behoudens bepaalde politieke stromingen en de asielindustrie.
Door Gepensioneerd (Gepensioneerde) op
Het waren toch allemaal hoog opgeleide mensen, werd ons wijs gemaakt. Iedereen kon op zijn klompen aanvoelen dat dit verhaal niet klopte. De overheid zal hier wat aan moeten doen, door te zorgen dat de mensen die zich hier definitief vestigen, de nodige opleidingen krijgen en zorgen dat ze aan het werk komen.
Door Wim Vreeswijk (Financieel adviseur) op
Het een is het gevolg van het ander, lijkt me vrij logisch.