of 64231 LinkedIn

Arnhem zoekt ouderen op in moskee

De gemeente Arnhem gaat vanaf volgend jaar Turks en Marokkaans sprekende voorlichters op moskeeën afsturen om de kloof tussen allochtone ouderen en hulporganisaties te dichten.
Reageer

De gemeente gaat vanaf volgend jaar Turks en Marokkaans sprekende voorlichters naar moskeeën sturen om de kloof tussen allochtone ouderen en hulporganisaties te dichten.

Afwijkende verwachtingen van welzijnswerkers
Dat heeft verantwoordelijk wethouder Henk Kok dinsdag met betrokken organisaties afgesproken. De groep allochtone ouderen in Arnhem ontsnapt aan hulp die hun wel geboden kan worden. Ook hebben ouderen van buitenlandse nationaliteit soms totaal afwijkende verwachtingen van welzijnswerkers. 

Gemeente geschrokken van knelpunten
De gemeente is geschrokken van de knelpunten die kwetsbare allochtone ouderen ondervinden. De problemen kwamen volgens de gemeente naar voren uit een gemeentebrede inventarisatie onder allochtone groepen. De behoefte aan zorg onder allochtone ouderen verschilt weinig van die van autochtone Arnhemmers, stelt de gemeente. Maar de verwachtingen zijn wel anders, net als de manier en het moment waarop een hulpvraag wordt geuit.

Slechte taalbeheersing
Ook beheerst de groep allochtonen die nu oud is de Nederlandse taal meestal slecht. De gemeente gaat daarom ook zorgen voor nieuw voorlichtingsmateriaal, waarin in de eigen taal wordt uitgelegd welke hulp de gemeente kan geven, maar ook welke diensten niet geleverd worden.
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.