of 65101 LinkedIn

Armeens gezin moet land uit

Een Armeens gezin uit het Gelderse Lintelo, dat al sinds 2007 in Nederland is, moet terug naar Armenië. Ze hadden een verblijfsvergunning aangevraagd in het kader van de kinderpardonregeling. Die was afgewezen en daartegen waren ze in beroep gegaan. Maar de rechtbank in Arnhem heeft besloten dat ze niet mogen blijven.
3 reacties

Een Armeens gezin uit Lintelo (Gelderland), dat al sinds 2007 in Nederland is, moet terug naar Armenië. Ze hadden een verblijfsvergunning aangevraagd in het kader van de kinderpardonregeling. Die was afgewezen en daartegen waren ze in beroep gegaan. Maar de rechtbank in Arnhem heeft besloten dat ze niet mogen blijven.

Uit beeld instanties
Het gezin is te lang (2,5 jaar) uit beeld geweest van de juiste instanties en heeft zich daarmee niet gehouden aan de voorwaarden in de kinderpardonregeling, vindt de rechtbank. Het gaat dan om instanties als de Immigratie- en Naturalisatiedienst en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers.

 

Gemeente Aalten

Het gezin met twee kinderen was wel in beeld bij de gemeente Aalten, de voedselbank en de kerk, maar dat telt niet, volgens de rechtbank. Ook de steun vanuit de gemeente en de media-aandacht voor het gezin doen de beslissing niet anders uitvallen.

 

De gemeente Aalten laat weten dat ze ,,niet anders kan dan de uitspraak respecteren''. Een woordvoerster spreekt van een voldongen feit voor de ,,hechte gemeenschap'' waarin veel steun bestaat voor het gezin. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Fritz A. von Geusau op
@ Broadcaster,
Zo'n Generaal Pardon is er toch al geweest? Daarop volgde toen het Kinderpardon. Als de overheid telkenkere met een pardon gaat komen, maakt haar dat niet geloofwaardig. Mijns inziens zou ieder gebaat zijn bij korte procedures. Beslissing, bezwaar, beroep, hoger beroep, afwikkelen binnen 6 maanden door speciale kamers en vervolgens voor hen die geen recht op asiel hebben, een adequaat en snel terugkeerbeleid.
Door Broadcaster (gemeenteambtenaar) op
Volgens mij kun je beter duidelijk zijn en niemand er meer inlaten en een generaal pardon voor iedereen die legaal binnen is en geen criminele antecedenten heeft. Duidelijkheid bij de voordeur en geen jarenlang gehannes meer met mensen.
Door johannes (adviseur) op
Dus is de regel in Nederland geworden dat als je niet in aanmerking kan komen voor een verblijfsvergunning, je moet zorgen dat je de procedures zolang mogelijk blijf rekken, ondertussen kinderen krijgen of al hebben die in Nederland naar school gaan en dan een beroep doen op de kinderpardonregeling.
Het hebben van een dergelijke pardonregeling nodigt uit tot misbruik.