of 62812 LinkedIn

Andere gemeenten wilden Benno L. niet

Verschillende gemeenten hebben geweigerd Benno L. onderdak te bieden voordat Leiden daarmee instemde, heeft staatssecretaris Fred Teeven bekendgemaakt.
Reageer

Voordat de voor kindermisbruik veroordeelde oud-zwemleraar Benno L. een woning kreeg in Leiden, hadden vier of vijf gemeenten nee gezegd tegen zijn komst. Staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) zei zondag in het televisieprogramma Buitenhof dat het ,,voor het Openbaar Ministerie buitengewoon ingewikkeld is geweest'' om Benno L. te plaatsen.

Onderbuikgevoelens
Oud-zwemleraar Benno L. werd in 2011 veroordeeld tor 6 jaar cel omdat hij tientallen kleine kinderen had misbruikt. De man woont sinds kort in Leiden en dat veroorzaakt veel onrust in de buurt; zaterdag was er nog een demonstratie. Teeven begrijpt dat. ,,Daar lopen ook mensen bij die jonge kinderen hebben en zich zorgen maken dat er een veroordeelde pedofiel in hun buurt komt wonen. Dat kun je niet afdoen als onderbuikgevoelens.''

Moedige beslissing
Dat de Leidse burgemeester toestemde in de komst van L. waardeert Teeven. Hij noemde het ,,een moedige en verstandige beslissing''. Want: ,,Het betekent toch een behoorlijke belasting voor een gemeente''. In dit soort gevallen moet een afgewogen beslissing worden genomen, aldus de bewindsman, die blij is dat ,,burgemeesters nog steeds overtuigd kunnen worden dat deze mensen ergens moeten wonen''.

Levenslang onder toezicht
Benno L. wordt in elk geval een jaar begeleid door professionals en vrijwilligers. Als het aan Teeven ligt, blijven mensen die daadwerkelijk een gevaar blijven voor de samenleving levenslang onder toezicht. Jaarlijks komen nu zo’n 400 mensen op vrije voeten die zijn veroordeeld wegens zedenmisdrijven.
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.