Advertentie
sociaal / Nieuws

Amsterdamse aanpak ouderenwerkloosheid werkt

Uit cijfers van het UWV over de arbeidsmarkt bleek deze week nog dat het voor oudere werkzoekenden moeilijk is om zelf een baan te vinden. De gemeente Amsterdam begon eerder met een speciale aanpak om werkloosheid onder 50-plussers tegen te gaan.

18 oktober 2017
De Amsterdamse aanpak van werkloosheid onder ouderen werpt vruchten af. In de periode januari tot september 2017 zijn er 702 oudere werkzoekenden naar werk begeleid. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er nog 555.

Speciale aanpak

Uit cijfers van het UWV over de arbeidsmarkt bleek deze week nog dat het voor oudere werkzoekenden moeilijk is om zelf een baan te vinden. De gemeente Amsterdam begon eerder met een speciale aanpak om werkloosheid onder 50-plussers tegen te gaan. Deze speciale aanpak heet Team 50+ en bestaat uit ambtenaren met verschillende professionele achtergronden die Amsterdamse 50-plussers die in de bijstand raken naar een betaalde baan begeleiden. (ANP)

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

J. Groenewold / Office Manager
Bestaat een dergelijk initiatief ook al in het noorden van Nederland? Mijn partner zit al enige tijd zonder werk en staat te popelen weer aan de slag te gaan. De afwijzingen blijven komen, veelal vanwege zijn leeftijd (51). Terwijl wij juist denken dat hij rust, ervaring, flexibiliteit en stabiliteit kan bieden.
lekker vol register
@schatkistbewaarder. Chapeau? Leest u ergens dat deze aanpak of een budget naar betaald werk dus uitstroom heeft geleid? Zijn daar cijfers over bekend ? Budget creeert geen banen, maar komt vooral ten goede aan jobcoaches en anderen werkzaam in de werklozenindustrie.

schatkistbewaarder / Team 50+
Chapeau! Wat is het totale jaarbudget van Team 50+ ?
Advertentie