of 64621 LinkedIn

Amsterdam wil regels sociale huurwoning aanpassen

De gemeente Amsterdam wil de huurregels aanpassen om te voorkomen dat de woningvoorraad voor minima te veel slinkt door maatregelen van het kabinet.
Reageer
De gemeente Amsterdam wil de huurregels aanpassen om te voorkomen dat de woningvoorraad voor minima te veel slinkt door maatregelen van het kabinet. Wethouder Freek Ossel (PvdA) wil de aanpassingen versneld invoeren en besprak zijn initiatief dinsdag in het college van burgemeester en wethouders.

Verdwijnen

Door nieuwe landelijke regels dreigen sociale huurwoningen in Amsterdam te verdwijnen. In het slechtste geval komen er volgend jaar in Amsterdam nog maar 200 woningen in plaats van 2000 beschikbaar vanuit de particuliere woningmarkt voor huishoudens met een inkomen tot 38.150 euro.

 

Inkomenseis oprekken

In reactie op de maatregelen van minister Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken) wil Ossel de inkomenseis oprekken, opdat de lagere inkomensgroepen ook voor Amsterdamse huurwoningen in aanmerking komen met een maandelijkse huur van 554 euro.

 

1 januari

Het voorstel maakt deel uit van de nota nieuwe woonruimteverdeling, waarin maatregelen worden voorgesteld die ervoor moeten zorgen dat woningzoekenden eenvoudiger en sneller een woning kunnen vinden. Als de gemeenteraad en de regioraad akkoord gaan, kunnen de nieuwe regels per 1 januari ingaan.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.