of 58952 LinkedIn

Amsterdam wil met Kamp spreken over kwetsbaren

Minister Kamp en wethouder Asscher
Minister Kamp en wethouder Asscher
1 reactie
Amsterdam wil direct na Prinsjesdag met 'stapelminister' Henk Kamp praten over de gevolgen van bezuinigingen voor kwetsbare gezinnen en jongeren. Wethouder Lodewijk Asscher (financiën) wil onder meer met de minister van Sociale Zaken afspreken dat 'bij aangetoonde onacceptabele stapelingsdreiging' bezuinigingen worden aangepast.

Doorverwijzen

Asscher stuurde eerder deze maand een brandbrief naar premier Mark Rutte, omdat kwetsbare groepen te maken zouden krijgen met een combinatie van kortingen. Rutte heeft hem deze week doorverwezen naar Kamp, omdat hij de coördinerend bewindspersoon is als het gaat om cumulatie van effecten van kabinetsmaatregelen voor verschillende groepen.

 

Problemen

Uit onderzoek van Amsterdam bleek begin deze maand dat in de hoofdstad 4000 gezinnen en 19.000 jongeren in de problemen dreigen te komen door ingrepen in bijvoorbeeld de jeugdzorg, begeleiding van licht verstandelijk gehandicapten, het persoonsgebonden budget en de Wajong.

 

Koopkrachteffecten

Een woordvoerster van Kamp zei woensdag dat er nog geen formeel verzoek is binnengekomen van Amsterdam voor overleg. Een eventueel gesprek kan volgens haar inderdaad pas na Prinsjesdag, ofwel 20 september, omdat die dag de koopkrachteffecten van het beleid worden bekendgemaakt.

 

Cumulatie beleidseffecten

Verder stelde de woordvoerster dat Kamp weliswaar binnen het kabinet coördinerend minister is als het gaat om cumulatie van beleidseffecten, maar dat wel elke bewindspersoon verantwoordelijk is voor zijn eigen beleidsterrein.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Roland Wijmenga (sr bmw) op
Dacht dat het een goed gebruik bij de overheid was brieven door te sturen die verkeerd zijn geadresseerd.
Het is dan ook niet de gemeente Amsterdam die een nieuw verzoek moet sturen, maar het ministerie van Algemen Zaken dat het verzoek moet doorsturen.
Of zijn we dat allemaal even vergeten omdat het lastige vragen zijn?