of 59185 LinkedIn

Amsterdam wil betere opvang dakloze gezinnen

Volgens D66 zit de opvang voor gezinnen vaak vol, waardoor mensen naar hostels en goedkope hotels moeten. Alle partijen willen af van die opvang. Ze vragen het stadsbestuur om met een actieplan te komen.
2 reacties

De opvang van dakloze gezinnen in Amsterdam moet kind- en gezinsvriendelijker. Ook moet er nog meer ingezet worden op het voorkomen van huisuitzettingen en op oplossingen voor gezinnen die nu in de opvang wonen. De fracties van gemeenteraad komen maandag met een initiatiefvoorstel daarover.

Opvang in hotels
Volgens D66 zit de opvang voor gezinnen vaak vol, waardoor mensen naar hostels en goedkope hotels moeten. Alle partijen willen af van die opvang. Ze vragen het stadsbestuur om met een actieplan te komen. Stabiliteit voor kinderen moet daarin voorop staan. Zo is het ook beter als ze niet te vaak van school hoeven te wisselen omdat de opvang steeds elders is. De VVD wil dat opvang in hotels alleen nog bij hoge uitzondering kan, en maximaal twee weken. Verder moeten kinderen in die opvang kunnen spelen en moeten ouders er kunnen koken. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door john jansen (verlichte ambtenaar) op
als je goed om je heen kijkt zie je dat dit land steeds asocialer wordt. er zijn talloze andere mogelijkheden om schulden te innen. wat te denken van overvalteams omdat je nog een boete van 90 euro moet betalen. buiten kijf staat dat je je rekening moet betalen, maar dan wel met een menselijke maatstaf.
Door francis blake (Wan/Lan beheerder) op
Het is sowieso een schande dat dit kan. In een land als het onze. Dat er gezinnen opstraat worden gezet. Omdat mensen de bizarre hoge kosten niet meer kunnen opbrengen. Dit kan tegenwoordig iedereen gebeuren. Maar dat moet je wel willen zien. Ik ken zelfs een deurwaarder die dit is overkomen. deze heeft zichzelf daarna opgehangen. ja dus echt iedereen.