of 61441 LinkedIn

Amsterdam krijgt niet al het geld terug

Door een fout van de Amsterdamse belastingdienst bij het overmaken van de woonkostenbijdrage kregen ruim 9000 minima duizenden euro's meer op hun rekening gestort dan de bedoeling was. Er werd 188 miljoen euro uitgekeerd, in plaats van 1,88 miljoen.
6 reacties

Een klein deel van de minima in Amsterdam weigert het geld terug te geven dat ze eind vorig jaar per ongeluk kregen overgemaakt door de gemeentelijke dienst belastingen. Het gaat om 152 huishoudens, blijkt uit een brief die wethouder Carolien Gehrels naar de gemeenteraad heeft gestuurd. Die huishoudens moeten bij elkaar ruim 1 miljoen euro terugbetalen.

Deurwaarders
De gemeente stuurt deurwaarders af op de gezinnen om het geld terug te halen. Als mensen blijven weigeren, kunnen eventueel spullen in beslag worden genomen.

Woonkostenbijdrage
Door een fout van de Amsterdamse belastingdienst bij het overmaken van de woonkostenbijdrage kregen ruim 9000 minima duizenden euro's meer op hun rekening gestort dan de bedoeling was. Er werd 188 miljoen euro uitgekeerd, in plaats van 1,88 miljoen.

Nog 2,3 miljoen
Inmiddels is 186,1 miljoen euro terugontvangen. De gemeente moet nog bijna 2,3 miljoen euro terugkrijgen bij in totaal 405 adressen. Naast de weigeraars zijn er 148 huishoudens met wie de gemeente een betalingsregeling heeft getroffen. Voorts zijn er mensen die het geld wel willen terugbetalen, maar dat niet kunnen. Zij hebben de onterecht ontvangen woonkostenvergoeding direct uitgegeven. De hele operatie om het geld terug te krijgen, kost de gemeente 300.000 euro.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door H. Wiersma (gepens.) op
Les in rekenen:
1. nog geld te ontvangen van 405 gezinnen
2. weigeraars 152 gezinnen
3. betalingsregeling 148 "
4. sub-totaal 300 "
5. ontbrekend aantal (onduidelijk) 105 gezinnen.
Rekenen is kennelijk een algemeen probleem in/voor Amsterdam. Wie is/zijn er zo slecht in rekenen?


Door Mark (betrokken burger) op
Dit resultaat verdient een andere (positievere) kop: 'Amsterdam krijgt bijna alles terug'.
Die fout is -op zijn zachtst gezegd- natuurlijk niet echt handig. Maar als je beseft dat je ca. 98,5% terug weet te innen, dan is dat een behoorlijk resultaat. Zeker als je weet dat je geld hebt overgemaakt naar mensen met bodemloze putten en naar kale kippen waar je toch al niet van kon plukken.
Door Pipadekloon (Voorlichter) op
Laten we hopen had de cijfers kloppen.Nogal logisch dat ze geld te kort komen.
Door Gijs op
Dat geld hebben ze er al lang doorheen gejast. Ze staan nu hun hand weer op te houden bij de voedselbank. De gemeente is nog erger met haar blunders.
Door Criticus (Ambtenaar) op
Niet alleen bovein de boom zitten klaarblijkelijk de graaiers. Ik vind het terecht dat Amsterdam geld uitgeeft om het terug te krijgen. Het 'recht' kost geld.
Door Joopt op
Socialisme hè.