of 59854 LinkedIn

Amsterdam gaat transgenders helpen op arbeidsmarkt

De gemeente Amsterdam gaat samen met de Stichting GenderTalent werkloze Amsterdamse transgenders helpen aan een baan. Dat meldt de stichting maandag.
5 reacties

De gemeente Amsterdam gaat samen met de Stichting GenderTalent werkloze Amsterdamse transgenders helpen aan een baan. Dat meldt de stichting maandag.

25 procent heeft uitkering

Uit recent onderzoek blijkt dat 25 procent van alle transgenders een uitkering heeft, terwijl dat percentage over de gehele Nederlandse bevolking 10 procent is. Ook krijgt ruim 40 procent te maken met discriminatie. GenderTalent coacht nu tientallen mensen. Iedere maand melden zich vijftien nieuwe gegadigden aan.

Voortrekkende rol

Wethouder Simone Kukenheim van de gemeente Amsterdam zegt dat transgenders te vaak te maken krijgen met discriminatie en afwijzing op de arbeidsmarkt. 'Amsterdam wil dat zij zich veilig voelen en hun talenten kunnen inzetten.' Voorzitter Bregtje Visser van GenderTalent is blij met de 'voortrekkende rol die de gemeente Amsterdam neemt in het oplossen van het veel te hoge uitkeringscijfer'. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Max op
Joost moet meteen ontslagen worden en het ggz/wijkteam aldaar ook wat een domme stigamatiserende oordelende discriminatie weer een niewe doelgroep die gepest gaat worden door de omgeving dankzij het sociale domein.
Door doeterniettoe (-) op
@Joost: heeft u daar ook een bron van? Want in het artikel staat daar niets over.

Anyway: heel erg jammer van dit hoge cijfer. Goed om te zien dat er wat aan gedaan wordt. Het zou overigens wel heel erg interessant zijn om de getallen die hierbij horen te zien. Ik kan mij voorstellen dat mensen die 'niets mankeren' namelijk ook graag extra hulp zouden krijgen.
Door Joost (ambtenaar) op
Dat transgenders het zo slecht zouden doen op de arbeidsmarkt, dat komt niet omdat ze transgender zijn. Vaak is er sprake van zgn. co-morbiditeit: ze hebben tevens een andere psychische aandoening, ontwikkelings- of autismespectrumstoornis. Voor reïntegratie van deze mensen moet je vooral daar aan werken!
Door Jan op
Wat is de volgende groep? Roodharigen?
Door Pieter van der Amsten (Voorlichter) op
Ha ha ha ha, Amsterdam. Voor al uw sociologiese eksperimenten en utopische ambities. Voorbeeldstad voor de wereld. Arme, normale burgers.