Advertentie
sociaal / Nieuws

Amsterdam gaat nu al voorlichten over homorechten

Vluchtelingen in de Amsterdamse noodopvang krijgen vanaf begin februari voorlichting over homo- en vrouwenrechten. De gemeente wil niet wachten op landelijk geregelde voorlichting en schakelt zelf professionele partijen in.

25 januari 2016

Vluchtelingen in de Amsterdamse noodopvang krijgen vanaf begin februari voorlichting over homo- en vrouwenrechten. De gemeente wil niet wachten op landelijk geregelde voorlichting en schakelt zelf professionele partijen in. Een woordvoerster bevestigt berichtgeving daarover in Het Parool.

Omgangsvormen
Het is de bedoeling om vluchtelingen in Amsterdamse opvangcentra een breed programma te bieden, waarin de rechten en acceptatie van homo's en vrouwen aan bod komen. Ze leren onder meer dat LHBT'ers (lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders) hier geaccepteerd zijn en dat seksueel getinte opmerkingen naar vrouwen niet worden getolereerd. Ook omgangsvormen met vrouwen komen aan de orde.

Homohaters
Ook in Amsterdamse opvangplekken krijgen LHBT'ers af en toe te maken met homohaters. Sommige mensen zijn daarom al een tijdje apart opgevangen in safehouses. Maar die aparte opvang is weer beëindigd. Vluchtelingen die homo zijn, hebben nu een aparte vleugel in de noodopvang in de Marnixstraat. Maandag meldde het ministerie van Onderwijs dat er lessen over homorechten komen in asielcentra. Dat plan moet nog worden uitgewerkt. (ANP)

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Hilde van Heusen - Smulders / Managementondersteuner Communicatie
Heel goed, kan niet snel genoeg. Wachten tot het van het land komt duurt veel en veel te lang. Men dient bij binnenkomst direct bewust te zijn van onze waarden en normen, waar wij als Nederland in volle omvang voor staan en wat wij niet accepteren noch gedogen! Bevalt dit plaatje niet, gewoon terug naar eigen land! Wij zijn al veel te lang veel te naïef, veel te meegaand en veel te coulant, zonder enige verplichting heeft men in het verleden rechten verworven waar we nu nog last van hebben. Wij hebben er zelf voor gezorgd dat er nu nog altijd mensen zijn die - ondanks veeeeeele jaren - nog steeds geen Nederlands praten, waar respect voor vrouwen binnen gezinnen nog steeds ver te zoeken is en die geen enkel initiatief nemen tot participatie in onze maatschappij. Ze zijn een last geworden die we als gemeenschap hebben mee te torsen omdat we simpelweg in het verleden hebben zitten slapen! Voor de nieuwe aanwas dient er duidelijkheid te zijn van wat we verwachten van hen en wat zij in retour van ons mogen verwachten, echter dit is wel een samenspel waar in eerste aanleg de bal bij hen die binnenkomen dient te liggen. Ophouden met bolletjes aaien; dit houdt integratie tegen. Geen enclaves creeeren die elkaar ondersteunen in negativiteit en uitwassen direct aanpakken! In deze pleit ik voor OPENBARE scholen voor iedereen! Geloof hoort niet thuis in scholen, noch op de werkvloer, dit is iets wat je privé houdt! Ook daarin geldt de boodschap aan de politiek: WORDT WAKKER!
Advertentie