of 62284 LinkedIn

Amsterdam betaalde 1,5 miljoen te veel aan werkgevers

De Amsterdamse Dienst Werk en Inkomen zegt de 1,5 miljoen euro niet terug te kunnen vorderen.
8 reacties

Na de enorme fout bij de Amsterdamse belastingdienst, blijkt ook dat de gemeentelijke Dienst Werk en Inkomen (DWI) in de hoofdstad vorig jaar te veel geld heeft overgemaakt. Het gaat om een bedrag van zo’n 1,5 miljoen euro dat extra is betaald aan zo’n 40 werkgevers die gesubsidieerde arbeidskrachten inhuren.

Niet terugvorderen

Dat blijkt uit een notitie die verantwoordelijk wethouder Andrée van Es aan de gemeenteraad heeft gestuurd. De gemeente kan het geld niet terugvorderen en de dienst zal het te veel betaalde bedrag compenseren uit eigen portemonnee. Volgens Van Es is het juridisch niet mogelijk om bedragen die al in een beschikking of overeenkomst zijn vastgelegd te herzien in het nadeel van de betrokken werkgevers. De fouten zijn volgens de wethouder ontstaan in het eerste kwartaal van 2013. Bij het aanpassen van het ICT-systeem is uitgegaan van een onjuist aantal uren voor de ingehuurde werknemers.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Ab Soluut (waarnemend ambtenaar) op
Waarmee de houdbaarheidsdatum van mevrouw Van Es dus echt is overschreden. Good bye! Terugvorderen en alles daarop inzetten, Amsterdammers zijn de dupe van dit geklungel! En en-passant ook eens wat ambtenaren die dit hebben gesteund herplaatsen. Bedrijfsmatig werken.... weet u wel.
Door Boris2 op
Blunderdam is een betere benaming voor het gemeentelijk apparaat. Het blijven incompetente bestuurders die geen politieke consequenties verbinden aan hun verantwoordelijkheid.
Door TIP! (PR-/Imagospecialist) op
@Wil - laat dat MAAR maar gewoon zitten, welke afdeling het ook betreft, wij - de belastingbetaler - draait er dus gewoon weer voor op. Overigens kun je mij echt niet wijsmaken dat deze 40 bedrijven die een totaalbedrag van 1,5 MILJOEN EURO teveel gestort hebben gekregen, dit niet kunnen zien op hun balansrekeningen. Ga toch weg, ieder bedrijf weet echt wel waarop hij kan en mag rekenen, beter nog als de burger als het goed is. Dan is vervolgens de keuze; mond houden tot de overheid haar mond open doet, danwel haar schouders ophaalt. Uiteindelijk is het ONS GELD en wij willen dat jullie het TERUGHALEN!
Door Wil Bremers OMA-Amsterdam (Kandidaat raadslid OMA-Amsterdam) op
Er zijn beschikkingen afgegeven met een te hoog bedrag: daarom kan de gemeente niet terugvorderen want de ontvanger (het bedrijf) kan niet zien dat de beschikking een onjuist bedrag vermeldt. De beschikking is dus niet zomaar terug te draaien.

MAAR uit het bericht leid ik af dat er een fout door de ICT afdeling is gemaakt. Het bedrag dat gemoeid is met de fout moet dan ook ten laste komen van de ICT afdeling en NIET het budget van DWI!
Door Burger (Belastingbetaler) op
Wordt het niet eens tijd dat iemand de consequentiies trekt uit dit gerotzooi met belastinggeld? Eerst 180 miljoen en nu weer 1,5 miljoen teveel uitgedeeld. Lijkt me typisch een gevalletje ombudsman van de VARA (Hilhorst) om eens uit te zoeken.
Door Janneke op
Terugvorderen kan en gewoon doen. Kom in actie Van Es. Als het bij burgers kan dan kan het zeker bij bedrijven. En bedrijven die dwarsliggen of moeilijk doen zet ze op de zwarte lijst.
En geld compenseren uit eigen portemonnee is ook belastinggeld.
Door Stokje op
Natuurlijk kan het te veel betaalde bedrag terug gevorderd worden. Maar ja, daar win je niet de populariteitsprijs mee. Dus laat GroenLinks politica Andree van Es, met gemeenteraadsverkiezingen in het verschiet, het lekker op haar beloop. Dat deze lamlendigheid ten koste gaat van de belastingbetalende inwoners ? Ach dat zal haar worst zijn. Haar doelgroep is immers de gesubsidieerde kaste. Die zullen haar in dankbaarheid belonen in het stemhokje.

(En mag ik dan nu even een teiltje...)?
Door TIP! (PR-/Imagospecialist) op
"De gemeente kan het geld niet terugvorderen en de dienst zal het te veel betaalde bedrag compenseren uit eigen portemonnee." Mag ik even mijn verbazing uitspreken!!!! Hoezo kan de overheid niet terugvorderen als het gaat om ondernemingen en wel wanneer dit gaat om burgers?!?!?!!? Los of het een gemeente of een andere overheidsinstelling betreft; TERUGVORDEREN. Nu gaan wij allemaal opdraaien voor de fout want laten we wel wezen; de dienst compenseert uit "eigen" portemonnee betreft uiteindelijk wel ONZE PORTEMONNEE, de dienst is namelijk helemaal niets! Wie houdt wie voor de gek!