of 59212 LinkedIn

Ambtenaar eiste telefoonseks in ruil voor uitkering

Tegen een ambtenaar in Groningen is celstraf geëist omdat hij een vrouwelijke cliënt verplicht aan telefoonseks te doen in ruil voor haar uitkering.
2 reacties

Een ambtenaar van uitkeringsinstantie UWV heeft uitkeringsgelden aan een cliënte geschonken in ruil voor telefoonseks. Dat zegt het Openbaar Ministerie (OM) in Groningen. Het OM eiste maandag wegens machtsmisbruik een celstraf van 8 maanden, waarvan 4 maanden voorwaardelijk tegen de 46-jarige man uit Kollum. Ook mag hij 3 jaar geen ambtenaar meer zijn, als het aan justitie ligt.

Extra toeslagen

Volgens het slachtoffer, dat om psychische redenen niet kon werken, wilde haar ziektebeoordelaar haar graag ontmoeten om seks te hebben. De ambtenaar regelde extra toeslagen en liet haar uitkering langer doorlopen. Hij sprak met haar af om in ruil voor het geld twaalf keer telefoonseks te hebben. Zij wilde dat niet, maar had het geld nodig voor haar nog jonge kind. Ze moest steeds over de telefoon toneelspelen terwijl hij zichzelf seksueel bevredigde. De ambtenaar stuurde honderden mailtjes met erg persoonlijke, seksueel getinte teksten. De rechtbank doet over 2 weken uitspraak in de zaak.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Zart op
De betreffende ambtenaar moet op staande voet ontslagen worden zonder recht op wachtgeldvergoeding en hij moet strafrechtelijk vervolgt gaan worden door het Openbaar Ministerie. Hij mag nooit meer werkzaam zijn voor de Overheid.
Door Joris op
Gedwongen arbeid wordt door ambtenaren van gemeentelijke sociale diensten al jaren wederrechtelijk geëist van bijstandsontvangers. Dit is weer eens een andere invulling voor 'iets terugdoen voor je uitkering' dan sneeuwruimen, of schoffelen in het park.