of 64621 LinkedIn

Akkoord: bijstandsmoeders hoeven niet te solliciteren

Volgens Kees van der Staaij van de SGP is het kabinet samen met de bevriende oppositie er uit: bijstandsmoeders met jonge kinderen hoeven niet te solliciteren.
10 reacties

Bijstandsmoeders met jonge kinderen worden niet verplicht te solliciteren. Volgens SGP-leider Kees van der Staaij zijn kabinet, coalitiepartijen en de 'bevriende' oppositiefracties D66, ChristenUnie en SGP het daar over eens geworden.

Opmerkelijke uitspraak
Van der Staaij heeft dat vrijdag gezegd in een debat georganiseerd door het Nederlands Dagblad. 
De uitspraak is opmerkelijk, omdat de onderhandelingen over de bijstandsplannen van staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken nog lopen. Waarschijnlijk is er maandag opnieuw overleg.

Klijnsma moet gas terugnemen
Klijnsma wil de bijstandsregels flink strenger maken, maar de drie oppositiefracties eisen dat ze gas terugneemt. Hun steun is nodig om de plannen door de Senaat te krijgen.
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Lisa op
@E
Sorry, maar 'te oud'? Voor wat? Cassiëre??
Je bent 22 jaar oud! Je zult de rest van je leven te oud zijn voor de baan waar je nu naar solliciteert. Dat heeft niets te maken met het feit dat je een jonge moeder bent, noch met het feit dat je een kindje hebt.

Ik denk dat je op andere banen zult moeten solliciteren. Want in het bedrijfsleven ben je als 22-jarige juist véél goedkoper dan alle mensen die ouder zijn dan jij.
Door E op
Ik ben het niet helemaal met jullie eens ik ben een jonge moeder van 22 en ik heb een zoontje van 7 maanden en Nederlands! Ik zit Sins juli 2013 in de bijstand omdat het bedrijf waar ik werkte ging reorganiseren en ik werd te duur dus kon ik me spullen pakken. Heb me in die tussen tijd kapot gesolliciteerd maar word overal afgewezen vanwegen dat ze me te oud vinden en liever iemand van 16 hebben die onervaren is! Nu wilt de belasting dat je een deel van je kinderopvang zelf gaat betalen als je in de uitkering zit hoe dan? Ik red het net maandelijks! Ik kan de kinderopvang niet betalen, word nergens aangenomen terwijl ik mijn diploma's netjes heb,en ik ben dus schijnbaar te oud! Dus in mijn situatie vind ik het prima dat jonge moeders niet hoeven te soliciteren alleen vind ik dat het niet moet gelden voor alle jonge moeders! Ze moeten de situaties beoordelen! Ik heb voor mijn kindje gekozen terwijl ik nog een goeie baan had en niet wist dat ik eruit zou moeten anders had ik nog wel even gewacht.
Door Pierre op
@Alfred Blokhuizen,
Ik heb inderdaad geen begrip voor dit besluit.

Ik vind het een slecht, zoniet asociaal signaal naar mensen (m/v) die wel werken. ( en waarvan een grote groep maar net boven bijstand zit) .

En zorgen mensen die werken niet voor hun kinderen, of begrijp ik uw opmerking verkeerd?

Voor wat betreft het willen ontheffen van bevolkingsgroepen van sollicitatieplicht en mijn kennelijk u niet welgevallige link daarbij met pensienfondsen adviseer ik u eens advies in te winnen bij actuariële specialisten.


Door Kees (coordinator woonoverlast) op
Deelnemen aan de samenleving hoe dan ook is essentieel. Laat deze doelgroep een beroepsgerichte verplichte studie volgen om toekomstperspectief te borgen
Door Karel van Klaveren op
Zelfs ouderen boven de 60 zijn nog verplicht om te solliciteren. Hoewel het arbeidsbureau zegt dat ze bij voorbaat geen enkele kans hebben op de arbeidsmarkt.

Maar jonge moeders zijn vrijgesteld. Beseffen de regering en de constructieve oppositiepartijen wel dat als jonge vrouwen 8-10 jaar buiten het arbeidsproces staan, zij voor de rest van hun leven niet meer aan de bak komen ? Er wacht hen hooguit een laagbetaald baantje als schoonmaakster of postbezorgster.
Door Stoffel op
Het fokgedrag is vooral bij allochtonen te zien. En links pampert hen graag, levert weer stemvee op. Meneer Blokhuizen, het GroenLinks statenlid, neemt het zelfs voor hen op. Gek eigenlijk, zijn 2e kamergenoten Ineke vn Gent en Femke Halsema waren altijd zo fel om de moeders van autochtonengezinnen het arbeidsproces in te jagen,
Door Grinner op
Als je geen kinderen kunt onderhouden moet je ze niet op de wereld schoppen, niemand dwingt je.
Door TIP! (PR-/Imagospecialist) op
Wat ik veel opmerkelijker vind is dat er zo weinig ouders nog maar het uithoudingsvermogen hebben om, wanneer ze hun spul op de wereld zetten, bij elkaar te blijven. In deze moet ik Pierre toch enigszins gelijk geven; eerst samen goed erover nadenken en dan pas het spul op de wereld zetten. Opvoeding is inderdaad een zware taak, eentje die je van te voren met elkaar bespreekt en waar je samen voor gaat. Waar is het verstand gebleven en wat voor voorbeeld geef je aan de kinderen; eenmaal op de wereld gaan de ouders weer voor zichzelf?!!?!? Het lijkt er wel op. "We zijn uitgepraat/niet meer verliefd/een ander is leuker". Slap gelul!!! Samen er uit komen is het devies en verstand op de eerste plaats. Ik heb het al wel eerder gezegd, maar het kan geen kwaad om dit nog eens te doen; voor ieder lullig beroep moet je tig diploma's hebben, maar het gat weet iedere lul te vinden, daar is geen verstand voor nodig. Wellicht moet Van der Staaij een motie indienen waarin men verplicht is om eerst voor elkaar te kiezen (trouwen) en om daarna pas die "vruchten" op de wereld te zetten, misschien maakt dit het onderwerp wat belangrijker. Ik weet, het is ouderwets, maar het aantal bijstandsmoeders is belachelijk hoog en wij knappen er allemaal voor op!!!
Door Alfred Blokhuizen (Statenlid) op
@ Pierre. Ik vind dat geen pas hebben wat u schrijft. Waarom is dat nu weer nodig.

Moeders doen niets, zegt u. Volgens mij is opvoeden een behoorlijk zware taak, die we buiten de deur alleen aan goed geschoolden overlaten. Werken en daarbij kinderopvang is ook zeer kostbaar. En in deze tijd van grote werkloosheid is het helemaal de vraag of iemand überhaupt aan het werk komt. Dus dat pensioenfondsenverhaal is een non discussie.

Door Pierre op
Belachelijk. Fok je suf en je krijgt als bonus nog geld voor niets doen.

Bijstand hoort een achtervang te zijn. Beter dat die uitkering voor ouders in de bijstand ietsje omhoog gaat dan dat je relatief jonge groepen compleet gaat uitzonderen van sollicitatieplicht. Pensioenfondsen moeten daarnaast ook gevoed worden.