Advertentie
sociaal / Nieuws

Aantal detacheringen Wsw toegenomen

Het percentage mensen in de sociale werkvoorziening dat bij werkgevers gedetacheerd is, is tussen eind 2014 en eind 2017 gestegen van 30 naar 37 procent gestegen. Dat staat in het Jaarrapport statistiek Wsw (West sociale werkvoorziening) 2017 dat door staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken en Werkgelegenheid, VVD) naar de Tweede Kamer is gestuurd.

18 juli 2018

Het percentage mensen in de sociale werkvoorziening dat bij werkgevers gedetacheerd is, is tussen eind 2014 en eind 2017 gestegen van 30 naar 37 procent. Dat staat in het Jaarrapport statistiek Wsw (West sociale werkvoorziening) 2017 dat door staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken en Werkgelegenheid, VVD) naar de Tweede Kamer is gestuurd.

Productiever dan verwacht

De gemiddelde realisatie was over 2017 78.613 arbeidsuren. Daarmee was de Wsw-populatie productiever dan aanvankelijk was verwacht bij de invoering van de Participatiewet. Eind 2017 was de productiviteit van personeelsbestand afgenomen naar zo’n 76.662 arbeidsjaren. Die afname vindt plaats omdat de Wsw sinds de invoering van de Participatiewet is gesloten voor nieuwe instroom.

Vergrijzende populatie

Om die reden vergrijst de Wsw-populatie dan ook. Tussen 2014 en 2017 nam de gemiddelde leeftijd met twee jaar toe. Het gedeelte van de Wsw’ers dat onder de 27 is, is in die tijd gehalveerd. Het aandeel 45-plussers is juist gestegen met 53 procent. Een lager percentage Wsw’ers heeft een lichamelijke beperking, terwijl juist een hoger percentage een verstandelijke handicap heeft. Van de uitstroom wordt twee derde veroorzaakt door overlijden, pensionering of een ziekte van langere duur dan twee jaar.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

joop
het werken met een beperking in een vrij regulier bedrijf is niet voor iedereen weggelegd men beloofd ze dingen die men niet waar kan maken ,men wil gewoon goedkope werkrachten die niet zeuren en hun mond houden ook laat men deze mensen veel te lang en tot hoge leefttijd 67 jaar werken wat somige niet halen vanwege hun aandoening of werk schande , idioot gedoe ,waar het over finacie n zeker ,schande.
erik elzinga / nvt
helaas word er bij sociale werkplaatsen nog steeds gepest,geïntimideerd en gedreigd met overplaatsing en directie en management houd het hand boven hun hoofd gemeente die hier verantwoordelijk voor zijn doen letterlijk niets .geen wonder dat personeel afvalt.
Advertentie