of 59185 LinkedIn

5 miljoen om kinderen te laten sporten

Om kinderen uit minder vermogende gezinnen aan het sporten te krijgen, komt er dit en volgend jaar in totaal vijf miljoen euro extra beschikbaar voor het Jeugdsportfonds. Dat heeft staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken) vrijdag laten weten.
4 reacties

Om kinderen uit minder vermogende gezinnen aan het sporten te krijgen, komt er dit en volgend jaar in totaal vijf miljoen euro extra beschikbaar voor het Jeugdsportfonds. Dat heeft staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken) vrijdag laten weten.

Lidmaatschap
Het is bedoeld voor kinderen van ouders die te weinig geld hebben om een lidmaatschap voor een sportvereniging te kunnen betalen. 'Alle kinderen moeten de kans krijgen om te sporten. Het mag niet uitmaken uit wat voor een gezin je komt', aldus de staatssecretaris. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jos Aalders (Oprichter/voorzitter Parijrechtenkind.eu) op
Goed nieuws,maar is niet wat wij willen.
Kinderen van 0 tot 12 moeten gratis kunnen sporten ook in hun vrije tijd.

Want steeds meer kinderen kunnen niet goed zwemmen.
Door bezuinigingen sluiten zwembaden en wordt schoolzwemmen vaker afgeschaft, daardoor doen kinderen te weinig zwemervaring op.

Ook zwemmen is belangrijk: https://www.linkedin.com/pulse/kinderen-van-0-to …
Door Krists Schofield (Zelfstandig adviseur) op
Goed initiatief! In de tijd dat ik een opdracht deed voor stadsdeel Nieuw-West hebben we vanuit een amendement kinderarmoede een pilot gestart om meer kinderen die in armoede leven te laten sporten. De successen en de lessen van deze pilot worden nu omgezet in een optimalisatie van het JSF voor 2016 en verder.
Door Mark de Vries (sportvrijwilliger) op
Goed idee om kinderen te stimuleren om te gaan sporten. Ik hoop echter dat men ook gekeken heeft in hoeverre dat allemaal kan. Veel sportclubs draaien op vrijwilligers. En des te meer leden, des te meer vrijwilligers er nodig zijn.
Ik heb het idee dat er vaker wel dan niet sprake van schaarste is.....
Dus sportclubs helpen met het vergemakkelijken van het krijgen van vrijwilligers zou ook al een hoop helpen.
Door Kim van Steenis op
Dit is een goede eerste stap om het sporten voor kinderen te promoten. Er zijn ook vele andere leuke initiatieven van ondernemeners zoals Sam Sam. Dit schijnt het eerste kindersportcentrum van Nederland te zijn en daar kunnen kinderen bekend raken met heel veel verschillende sporten in 1 ruimte. Geniaal dus. <a href="SamSam" target="_blank">http://www.samsam.nl">SamSam

Relevante Parlementaire Dossiers