of 62284 LinkedIn

37 gemeenten willen vluchtelingenkinderen opvangen

Steeds meer Nederlandse gemeenten zijn bereid kinderen uit Griekse vluchtelingenkampen op te vangen. De afgelopen dagen sloten Bergen, Arnhem, Amstelveen, Delft en Breda zich aan bij het initiatief.
4 reacties

Steeds meer Nederlandse gemeenten zijn bereid kinderen uit Griekse vluchtelingenkampen op te vangen. De afgelopen dagen sloten Bergen, Arnhem, Amstelveen, Delft en Breda zich aan bij het initiatief. Daarmee komt het totaal aantal bereidwillige gemeenten uit op 37, meldt Defence for Children donderdag.

Verweesde kinderen
‘We komen graag tegemoet aan dit verzoek en zijn, als het erop aankomt, bereid om verweesde kinderen op te vangen in de gemeente’, zegt wethouder Antoine Tromp van de Noord-Hollandse gemeente Bergen. Het gaat om vijfhonderd kinderen die zonder familieleden vastzitten in Griekse vluchtelingenkampen. ‘Stel gemeenten in staat om hun aandeel in deze opgave te leveren, zodat deze vijfhonderd vluchtelingenkinderen kunnen rekenen op een veilige thuishaven en een kansrijke toekomst’, stelt de gemeenteraad van Amstelveen.

Nederland weigert tot nu toe
Ondanks de steun van een groeiend aantal gemeenten, weigert Nederland tot nu toe om kinderen over te nemen van Griekenland. Stichting Vluchteling, VluchtelingenWerk Nederland en Defence for Children noemen dit onacceptabel. In Luxemburg zijn woensdag twaalf kinderen aangekomen die zonder ouders of begeleiders op de Griekse eilanden verbleven. Duitsland neemt volgende week een groep van vijftig kinderen en jongeren op uit de Griekse vluchtelingenkampen. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Keijzer op
NB. In een eerder bericht vanuit media bleek het overigens niet te gaan om jonge kinderen maar tieners vanaf een jaar of 14 t/m 17.
Door Keijzer op
Met asiel doorgaan en dus die mega magneet in stand houden met zoveel ellendige gevolgen, is bijna pervers te noemen en vervolgens veel landen hun burgers niet terug willen nemen. Ze weten dat die mensen dan grotendeels zullen blijven, illegaal of niet. Zij kennen de macht van de linkse kerk hier nationaal en internationaal.

Dit alles mag van de linkse kerk, de rechten van hoogst waarschijnlijk grootste helft van burgers in een democratisch land blijven ondermijnen, die flinke dorpen (met uitschieters daartussen) jaarlijks aan ongevraagde migratie moet accepteren uit heel de wereld, onder druk van de kleinste helft – eerder minder m.i. - ter linkerzijde. Dit type influx andersom nooit zou gebeuren in landen van herkomst. Het Westen moet en zal van de Linkse kerk, incl. West Europa, filialen worden van de hele wereld en dat gebeurt andersom buiten het Westen zeker nooit!

In die hele asielkwestie worden die landen van herkomst niet eens genoemd, om zelf hun burgers op zee te redden, of de eigen burgers, die onder erbarmelijke omstandigheden buiten hun land ergens vertoeven, op te halen. Waarom horen we hier VN, of EU of in het algemeen de Linkse Kerk niet over? Bizar!
Het is voor families en die landen van herkomst, een verdienmodel en dat wordt al decennia zeer bevorderd. Een reporter stelt dat 90% op die Griekse eilanden niet uit landen komt die binnen het asielcriterium vallen en dat onderzoek tevens peperduur is. De mensen die in de boten uit Afrika komen ook niet in dat criterium vallen. Het zijn mensen die een beter leven zoeken, maar wel per vrouw in eigen land, heel veel kinderen krijgen, die zij geen toekomst kunnen bieden en dus EU verantwoordelijk is voor dat gebrek aan gezinsplanning daar – hetzelfde in het MO - en dan met name uiteraard de populaire migratie landen in EU, zoals Nederland, de voorkeur hebben van migranten. De gelovigen van de linkse kerk binnen en buiten de instituten, hebben het altijd over alle EU landen die mensen moeten opnemen, donders goed de ware praktijk kennende!
Door Keijzer op
@Hans

Het vooruit zenden van kinderen gebeurt al jaar en dag!
Dat gaat door omdat het succesvol is en dat blijkt nu ook weer.

Uiteraard komt de familie nu ook. Gevolg: in die gemeenschappen in landen van herkomst, komt er nog meer druk op jongeren (ook jong volwassenen) om dit ook te doen voor de familie. De mensensmokkelaars wijzen er natuurlijk nu ook op, dat weer kinderen in een aantrekkelijk Nederland worden opgevangen. En is het in een minder aantrekkelijk land, dan biedt Schengen de mogelijkheid om alsnog naar het gewenste land te verhuizen.

Wat had moeten gebeuren is stoppen van recht op asiel en illegaliteit strafbaar stellen. Of in de acute situatie, dat EU landen, die bereid daartoe zijn, mensen uit Griekenland tijdelijk opnemen in een gesloten omgeving, maar die zeker weer terug gaan, zodra Griekenland die enorme achterstand aan verwerken van aanvragen wat heeft ingehaald en dat de Turkije deal van toepassing blijft. Daar heeft Griekenland heel veel geld voor gekregen van EU.

Dan wel, dat Nederland het onderzoek doet namens Griekenland en die jongeren vervolgens rechtstreeks kan terug sturen naar land van herkomst als dat lukt. Of anders die jongeren, na afwijzing, terug naar Griekenland en vervolgens meteen naar Turkije worden gebracht, conform de deal met Turkije. Ik denk dat die jongeren en landen van herkomst dan kiezen voor vrijwillig terug keer vanuit Nederland naar land van herkomst. Maar willen we niet af blijven hangen van de grillen van Erdogan, moet het recht op asiel stoppen voor heel de wereld en in regio opvang geschieden onder toezicht van VN. Dat niet doen, betekent een doorgaande stroom van ellende en daar nemen de gelovigen van de linkse kerk geen verantwoordelijkheid voor, met hun focus op hun successen en ellende uitlokkende idealisme.
Door Hans op
Ik zou maar op mijn hoede zijn: hoe komen die kinderen (uit Syrië of toch ergens vandaan?) op eigen kracht in een Grieks vluchtelingenkamp terecht? Zou zo maar kunnen dat er na verloop van tijd een hele sleep familie achteraan komt; ze weten echt wel hoe het werkt, hoor.