of 64231 LinkedIn

25 gemeenten staan achter kinderpardon

De verschillende gemeenten willen dat jonge asielzoekers die in Nederland geworteld zijn, niet langer teruggestuurd worden naar hun eigen land.
5 reacties

Inmiddels 25 gemeenteraden steunen het initiatief voor een kinderpardon. Ze willen dat jonge asielzoekers die in Nederland geworteld zijn, niet langer teruggestuurd worden naar hun eigen land.

Grote steden
Onder de 25 gemeenten zitten grote steden als Enschede, Eindhoven, Arnhem, Utrecht, Amsterdam en Breda. De gemeenteraden roepen hun burgemeester op de zaak aan te kaarten bij minister Gerd Leers (Asiel en Immigratie).

Initiatiefwet

De petitie op internet is inmiddels door 118.000 mensen ondertekend. De oproep is bedoeld als ondersteuning voor een initiatiefwet van de PvdA en de ChristenUnie.

BN'ers

De oproep voor een kinderpardon begon half november op internet. Initiatiefnemers waren GroenLinks en een groep Bekende Nederlanders onder wie Angela Groothuizen, Marco Borsato, Paul de Leeuw en Khalid Boulahrouz.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Joschke op
Zullen we dan maar de asielwetgeving opheffen en iedereen gewoon binnenlaten? Wat een kolder, als je het verhaal van Mauro leest die door zijn moeder werd gestuurd als GELUKSZOEKER... Gewoon hiermee kappen want het zijn niet de bekende Nederlanders die last van deze asielzoekers hebben wat betreft woonruimte en arbeidsmarkt, maar wel de lagere inkomens.
Door johannes (adviseur) op
Deze gemeenten zouden er juist op moeten aandringen om de procedure rond de asielaanvraag zodanig te laten zijn dat er geen sprake kan zijn van "worteling".Dan krijg je een humaan beleid.Emoties zijn altijd slechte raadgevers.Ook nu!
Door jwl op
Gelukkig dus 390 gemeenten welke die kolder NIET steunen!
Door Bouke op
Ik vindt het nog onvoorstelbaarder en bijzonder teleurstellend dat er dus 390 gemeenten dit NIET steunen!
Door wilde weldoener op
Prima, maar dan wel uit eigen zak betalen.