Advertentie
sociaal / Nieuws

200 asielzoekers verhuizen vanwege volle opvang

Ongeveer 200 asielzoekers verhuizen dinsdagavond naar de noodopvang Heumensoord in Nijmegen omdat de centrale asielopvang in Ter Apel vol zit. Dat laat een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) desgevraagd weten.

22 september 2021
COA-shutterstock-1666383733.jpg

Ongeveer 200 asielzoekers verhuizen dinsdagavond naar de noodopvang Heumensoord in Nijmegen omdat de centrale asielopvang in Ter Apel vol zit. Dat laat een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) desgevraagd weten.

Geen capaciteit meer

De noodopvanglocatie Heumensoord is bedoeld voor Afghaanse evacués. Toch worden de 'reguliere' asielzoekers er nu heengebracht, omdat er in Ter Apel zoveel mensen binnenkomen dat er onvoldoende opvangplekken zijn. Ook op andere locaties is er geen capaciteit meer, vertelt de woordvoerder.

 

Vijf dagen

'Het gaat om een tijdelijke maatregel om de mensen toch een bed en een dak boven het hoofd te geven. De verwachting is dat de groep er ongeveer vijf dagen zal blijven.' De komende tijd komen er verschillende nieuwe opvanglocaties beschikbaar, zoals een opvang in de Zeelandhallen in Goes. Daar is plek voor 320 asielzoekers. Het COA blijft in gesprek met gemeenten om meer nieuwe opvang te vinden.

 

Afghanistan

Er is een groot tekort aan opvanglocaties omdat een groter aantal mensen dan normaal asiel aanvraagt, mede door de komst van evacués uit Afghanistan. Ook is er een gebrek aan woningruimte in Nederland, waardoor zogenoemde statushouders langer in de opvang moeten blijven. Eerder deed het kabinet een oproep aan gemeenten om waar mogelijk hulp te bieden. Ook in andere gemeenten wordt binnenkort (mogelijk) noodopvang aan asielzoekers geboden, zoals in 's-Gravendeel, Utrecht, Leeuwarden, Eemsdelta en Velp. (ANP)

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Wendy
Een operatie zoals deze heeft een hoop voeten in de aarde en kost een hoop tijd en geld. Vanuit mijn ervaring met grootschalige verhuizingen (zie https://studentverhuizers.nl/zakelijk/) weet ik dat het niet alleen gaat om het vervoeren van deze mensen. De coördinatie van zo'n onderneming is essentieel om te zorgen dat alle eigendommen op de juiste plek terechtkomen. Om nog niet te spreken over welke mentale invloed verhuizen heeft op mensen.



Het wordt tijd voor een blijvende oplossing voor het nijpende woningtekort in Nederland, voor bestaande en nieuwe inwoners. Niet alleen een oplossing op de korte termijn zoals de noodopvang in de Zeelandhallen, maar een toekomstgerichte oplossing die wonen voor iedereen betaalbaar en beschikbaar maakt.
Piet / Jeugdzorg
Het wordt allemaal heel moeilijk voor Nederland. 750.000 arbeidsmigranten hoofdzakelijk in de lage lonen sectoren. Asielzoekers. Ondernemers roepen: “Nederland transportland!” en stampen het volgende distributiecentrum uit de grond. Maar 11% van onze energie wekken we duurzaam op, Duitsland 40%. We hebben een bevolkingsdichtheid van 520 inwoners per km2 tegenover Duitsland 230. En we stemmen Sigrid Kaag die nog meer immigranten, windmolens en zonnepanelen wil. We zijn een land van debielen.
Boris / ambtenaar
Eens met Piet. En ook nog zeiken over de druk op de natuur, het milieu en de bijdragen aan het "klimaat". Maar wel met 2 of zelfs 3 kinderen 2x per jaar op vliegvakantie en een pro-immigratiepartij stemmen. Zolang er een taboe blijft bestaan op immigratiebeperking en geboortebeperking is iedere oplossing bij voorbaat kansloos.
Advertentie