of 63428 LinkedIn

Nieuws

 • 'In feite wordt zo de Tweede Kamer gepasseerd.'

  'Minister Koolmees passeert de Tweede Kamer'

  Het rijk lijkt tegemoet te komen aan de wens van gemeenten en schuldhulpverleners om de BKR-registratie alleen in te zetten als het gaat om problematische schulden. Maar volgens schuldenexpert André Moerman zit er een addertje onder het gras. 

 • Raadsleden in Nijmegen, Arnhem en Tilburg zijn ervan overtuigd dat Amsterdam een maas in de wet heeft gevonden om meer bijverdiensten toe te staan en komen in actie om dat in hun eigen gemeente ook voor elkaar te krijgen.

  Veel enthousiasme over niet-bestaande maas in de wet

  Raadsleden in Nijmegen, Arnhem en Tilburg willen aan de slag met een idee om werkende bijstandsgerechtigden 500 euro per maand te laten bijverdienen. Allemaal verwijzen ze naar een 'maas in de wet' die dat mogelijk zou maken. Het probleem is: die maas in de wet bestaat niet. 

 • Minister De Jonge (VWS) beraadt zich op te nemen stappen tegen de gemeenten Krimpen aan den IJssel en Leusden. Krimpen aan den IJssel wil per 1 juli het inkomen van inwoners laten meewegen bij de beoordeling van een aanvraag voor huishoudelijke ondersteuning. Leusden doet dat sinds begin vorige maand. Krimpen vindt een waarschuwing van de minister ‘niet op zijn plaats’.

  Minister De Jonge overweegt ingrijpen in Wmo

  Minister De Jonge (VWS) beraadt zich op te nemen stappen tegen de gemeenten Krimpen aan den IJssel en Leusden. Krimpen aan den IJssel wil per 1 juli het inkomen van inwoners laten meewegen bij de beoordeling van een aanvraag voor huishoudelijke ondersteuning. Leusden doet dat sinds begin vorige maand. Krimpen vindt een waarschuwing van de minister ‘niet op zijn plaats’.