of 59250 LinkedIn

Nieuws

 • In zeker zeven gemeenten zijn de afgelopen jaren nieuwbouwwijken gebouwd die te dicht bij hoogspanningslijnen staan. Dit terwijl de Gezondheidsraad en de rijksoverheid al sinds 2005 adviseren om dat niet meer te doen, vanwege een verhoogd risico op kinderleukemie. Dat meldt RTL Nieuws op basis van onderzoek samen met de Geodienst van de Rijksuniversiteit Groningen. Minister Ollongren (Binnenlandse Zaken, D66) vraagt de gemeenten om opheldering. ‘Dat beleid is er niet voor niks.’

  Gemeenten bouwen te dicht bij hoogspanningslijnen

  In zeker zeven gemeenten zijn sinds 2016 nieuwbouwwijken gebouwd die te dicht bij hoogspanningslijnen staan. Terwijl de Gezondheidsraad en de rijksoverheid al sinds minstens dertien jaar adviseren om dat niet meer te doen, vanwege een verhoogd risico op kinderleukemie. Dat meldt RTL Nieuws op basis van onderzoek samen met de Geodienst van de Rijksuniversiteit Groningen. Minister Ollongren (Binnenlandse Zaken, D66) vraagt de gemeenten om opheldering. ‘Dat beleid is er niet voor niks.’

 • Hoe bereik je als gemeente jongeren met armoede- en schuldenproblemen? Meerdere gemeenten maken gebruik van het project Speaking Minds. Daarin adviseren vmbo- en mbo-leerlingen hun gemeenten.

  Jongere helpt jongere

  Hoe bereik je als gemeente jongeren met armoede- en schuldenproblemen? Meerdere gemeenten maken gebruik van het project Speaking Minds. Daarin adviseren vmbo- en mbo-leerlingen hun gemeenten.

 • Uit een evaluatie door het Mulierinstituut in 2017 blijkt dat het meten van de effecten van de inzet van buurtsportcoaches nog lastig is doordat gemeenten op verschillende manieren invulling geven aan de Brede impuls combinatiefuncties. Het ministerie is van plan om de Brede impuls combinatiefuncties ook tijdens de uitvoering in de komende jaren doorlopend te evalueren.

  Meetbare doelen voor buurtsport

  Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport wil met gemeenteambtenaren, onderzoekers, buurtsportcoaches en burgers in gesprek over het beleid rondom de buurtsportcoaches, dat heeft minister Bruno Bruins (medische zorg, VVD) de Tweede Kamer per brief laten weten. Het huidige beleidsprogramma Sporten en Bewegen in de Buurt (SBB) loopt dit jaar af. 

 • De plannen van het nieuwe college van Amsterdam om illegalen op te vangen zijn 'onverstandig'. De plannen gaan niet alleen in tegen het kabinetsbeleid, maar zijn mogelijk ook in strijd met wet- en regelgeving, zegt staatssecretaris Mark Harbers (Immigratie).

  Staatssecretaris keurt Amsterdamse asielplannen af

  3 reacties

  De plannen van het nieuwe college van Amsterdam om illegalen op te vangen zijn 'onverstandig'. De plannen gaan niet alleen in tegen het kabinetsbeleid, maar zijn mogelijk ook in strijd met wet- en regelgeving, zegt staatssecretaris Mark Harbers (Immigratie).