of 58952 LinkedIn

Nieuws

 • De gemeenten in Gooi en Vechtstreek gaan het jeugdhulpvervoer, het leerlingenvervoer, het Wmo-vervoer en het vervoer van en naar dagbesteding zelf uitvoeren. Hiermee hopen zij meer grip en sturing te krijgen op de kwaliteit en de efficiency van het doelgroepenvervoer.

  Gemeenten gaan doelgroepenvervoer zelf oppakken

  De samenwerkende gemeenten in Gooi en Vechtstreek gaan het Wmo-vervoer, leerlingenvervoer, jeugdhulpvervoer en het vervoer van en naar dagbesteding zelf uitvoeren. Hiermee hopen de regiogemeenten meer grip en sturing te krijgen op de kwaliteit en de efficiency van het doelgroepenvervoer.

 • De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) ‘zal zich niet verzetten’ tegen het uitstel van de herijking van het gemeentefonds. De herverdeling zou dermate nadelig uitpakken voor plattelandsgemeenten dat besloten werd tot uitstel tot 2022. Minister Knops stuurde een brief aan de Tweede Kamer over het definitieve besluit.

  Uitstel herijking gemeentefonds definitief

  De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) ‘zal zich niet verzetten’ tegen het uitstel van de herijking van het gemeentefonds. De herverdeling zou dermate nadelig uitpakken voor plattelandsgemeenten dat besloten werd tot uitstel tot 2022. Minister Knops stuurde een brief aan de Tweede Kamer over het definitieve besluit.

 • 'Steekpartijen zijn aan de orde van de dag en de kranten staan vol met wapenincidenten', schrijft Joost Eerdmans, fractievoorzitter van Leefbaar Rotterdam, in zijn voorstel. Er zou een 'wapencultuur' heersen onder jongeren, waardoor het 'cool' en 'gewoon' is om een wapen te dragen.

  Leefbaar Rotterdam komt met aanvalsplan wapengeweld

  De etniciteit van geweldplegers moet geregistreerd worden, mensen die worden betrapt op wapenbezit moeten een ov-verbod krijgen en verspreiders van zogenaamde drillmuziek moeten opgespoord worden. Verder moet er op verboden wapenbezit een minimumstraf komen van zes maanden. Dat stelt Leefbaar Rotterdam voor in het initiatiefvoorstel 'Rotterdams Aanvalsplan Wapengeweld'.

 • Minder werkruimtes dan voorheen, meer plekken voor sekswerkers die klanten werven op internet, meer gemeentelijk toezicht en een nachtsluiting. Dat zijn enkele voorwaarden in de tender die de gemeente Utrecht maandag heeft uitgeschreven voor de ontwikkeling en exploitatie van prostitutiezone het Nieuwe Zandpad.

  Nieuwe tender voor prostitutiezone Utrecht

  Minder werkruimtes dan voorheen, meer plekken voor sekswerkers die aan internetwerving doen, meer gemeentelijk toezicht en een nachtsluiting. Dat zijn enkele voorwaarden in de tender die de gemeente Utrecht maandag uitschreef voor de ontwikkeling en exploitatie van prostitutiezone het Nieuwe Zandpad.