of 62812 LinkedIn

Nieuws

 • Met hart en verstand kunnen inschatten wat voor een inwoner betekenisvol is. 'De menselijkheid moet het winnen van het systeem', stelt Janny Bakker, voorzitter van de Raad van Bestuur van Movisie en voormalig wethouder in Huizen.

  ‘Menselijkheid moet het winnen van het systeem’

  Met hart en verstand kunnen inschatten wat een inwoner echt belangrijk vindt en nodig heeft. Dat moeten ambtenaren, vooral in het sociaal domein, doen. Daarnaast moet niet het wantrouwen jegens inwoners voorop staan, maar menselijkheid en compassie met inwoners. Onder de streep levert het nog geld op ook. De toeslagenaffaire laat de noodzaak zien om als overheid vanuit een ander mensbeeld te werken.

 • Noaberschap hoort bij Twente als een os bij een ezel. Althans, dat is het clichébeeld. Onderzoek van I&O Research in opdracht van  Binnenlands Bestuur  laat zien dat er waarheid in schuilt. Het aandeel Twentenaren dat het normaal vindt voor een ander te zorgen is hoger dan waar ook: twee op de drie Tukkers geven aan dat het gebruikelijk is.

  Veel socialer dan in Twente tref je het nergens

  Noaberschap hoort bij Twente als een os bij een ezel. Althans, dat is het clichébeeld. Onderzoek van I&O Research in opdracht van Binnenlands Bestuur laat zien dat er waarheid in schuilt. Het aandeel Twentenaren dat het normaal vindt voor een ander te zorgen is hoger dan waar ook: twee op de drie Tukkers geven aan dat het gebruikelijk is.

 • De verwachting is dat de impact van robots de komende tien jaar gaat toenemen en dat brengt risico's met zich mee voor de werkgelegenheid, met name voor laagopgeleiden. Omscholing zou een bruikbaar instrument zijn om de gevolgen van robotisering op te vangen. Het principe van Leven Lang Ontwikkelen is daarbij bruikbaar, schrijft het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP). Wel concludeert het SCP dat Nederland nog weinig inzicht heeft in de gevolgen van robotisering in eigen land.

  Omscholing nodig tegen banenverlies door robotisering

  De verwachting is dat de impact van robots de komende tien jaar gaat toenemen en dat brengt risico's met zich mee voor de werkgelegenheid, met name voor laagopgeleiden. Omscholing zou een bruikbaar instrument zijn om de gevolgen van robotisering op te vangen. Het principe van Leven Lang Ontwikkelen is daarbij bruikbaar, schrijft het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP). Wel concludeert het SCP dat Nederland nog weinig inzicht heeft in de gevolgen van robotisering in eigen land.