of 60220 LinkedIn

Nieuws

 • Gemeenten moeten meer geld krijgen voor de ondersteuning en begeleiding van kwetsbare mensen naar werk. In een manifest vraagt een aantal Brabantse wethouders aan staatssecretaris Tamara van Ark (SZW) om daar wat aan te doen. De Participatiewet moet worden gerepareerd.

  Verhoog budget voor begeleiding kwetsbaren naar werk

  Gemeenten krijgen veel te weinig geld voor de ondersteuning en begeleiding van kwetsbare mensen naar werk. In een manifest vraagt een aantal Brabantse wethouders aan staatssecretaris Tamara van Ark (SZW) om daar wat aan te doen. De Participatiewet moet worden gerepareerd.

 • Na een aanbestedingstraject hebben een kleine honderd gemeenten gekozen om te gaan werken met de app van het Rotterdamse bedrijf Buddy Payment, zo blijkt uit een persbericht van het bedrijf. De app kijkt, zolang de gebruiker daar toestemming voor geeft, mee in de bankgegevens van de gebruiker.

  Gemeenten zetten app in bij schuldhulpverlening

  Zo'n honderd gemeenten gaan in zee met fintechbedrijf Buddy Payment, dat een app heeft ontwikkeld die mensen meer grip op hun financiële situatie moet geven. Het is een nieuwe stap in de uitbreiding van de digitale dienstverlening van gemeenten.

 • Ministers De Jonge (VWS) en Dekker (Rechtsbescherming) blijven erbij dat gemeenten een gemeenschappelijke regeling (Wgr) moeten optuigen voor specialistische jeugdhulp, jeugdbescherming en jeugdreclassering. Dat blijkt uit een Kamerbrief van beide ministers.

  Gemeenten ontkomen niet aan Wgr voor jeugdzorg

  Gemeenten ontkomen er niet aan gemeenschappelijke regelingen (Wgr) op te tuigen voor specialistische jeugdhulp, jeugdbescherming en jeugdreclassering. Dat blijkt uit een Kamerbrief van ministers Hugo de Jonge (VWS) en Sander Dekker (Rechtsbescherming).

 • © Shutterstock

  Datalek: ondernemers zien van elkaar of ze steun krijgen

  Reageer

  Honderden ondernemers op Schouwen-Duiveland die financiële steun kregen vanwege corona zijn dat door een fout van de gemeente van elkaar te weten gekomen. Dat gebeurde door een verkeerd verzonden e-mail. De gemeente laat weten dat de datalek bij de Autoriteit Persoonsgegevens is gemeld.