of 59318 LinkedIn

Nieuws

 • De SER publiceert vrijdag een rapport over integratie en werk. Uit de studie blijkt dat slechts een kwart van de statushouders die sinds 2014 in Nederland woont betaald werk heeft gevonden. Twee derde is afhankelijk van een bijstandsuitkering. Statushouders zijn vluchtelingen met een verblijfsvergunning. Zij mogen in Nederland werken en een opleiding volgen.

  'Help vluchteling beter met vinden van werk'

  Reageer

  Gemeenten, werkgevers en andere partijen moeten veel effectiever samenwerken om vluchtelingen aan een baan te helpen. Kennis die wordt opgedaan bij het begeleiden van statushouders moet veel beter worden uitgewisseld dan nu het geval is. Dat zegt voorzitter Mariëtte Hamer van de Sociaal-Economische Raad (SER).

 • Na de omgekeerde toets en de omgekeerde verordening presenteert kennis- en adviesorganisatie Stimulansz vandaag op het Divosa Voorjaarscongres in Leeuwarden haar visie op de uitvoering in het sociaal domein met de publicatie 'Dagboek van de omgekeerde ambtenaar'. Dagboekfragmenten van fictieve ambtenaren nemen de lezer mee op reis door de gemeentelijke organisatie.

  Omgekeerde ambtenaar kent effect van zijn handelen

  Dagboekfragmenten van fictieve ambtenaren nemen de lezer van de publicatie Dagboek van de omgekeerde ambtenaar mee op reis door de gemeentelijke organisatie. Na de omgekeerde toets en de omgekeerde verordening presenteert kennis- en adviesorganisatie Stimulansz hiermee vandaag op het Divosa Voorjaarscongres in Leeuwarden haar visie op de uitvoering in het sociaal domein.

 • De onderhandelingen over de invoering van het nieuwe inburgeringsstelsel tussen gemeentekoepel VNG en minister Koolmees (Sociale Zaken) zijn afgebroken. De VNG vindt het onaanvaardbaar dat Koolmees weigert een onafhankelijk onderzoek uit te voeren naar de kosten bij gemeenten.

  Gemeenten stappen uit overleg inburgering

  De onderhandelingen over de invoering van het nieuwe inburgeringsstelsel tussen de VNG en minister Koolmees (Sociale Zaken) zijn afgebroken. De minister weigert een onafhankelijk onderzoek uit te voeren naar de invoeringskosten, de uitvoeringskosten en de programmakosten bij gemeenten. Dit is voor de VNG onaanvaardbaar.

 • Staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken en Werkgelegenheid, VVD) vindt het nog te vroeg om het breed moratorium op schuldeninning een dode letter te noemen. Dat schrijft de staatssecretaris in een reactie op Kamervragen van Gijs van Dijk (PvdA). Van Ark vindt dat gemeenten vaker een moratorium bij de rechter moeten aanvragen.

  Van Ark: gemeenten moeten moratorium vaker aanvragen

  Staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken en Werkgelegenheid, VVD) vindt het nog te vroeg om het breed moratorium op schuldeninning een dode letter te noemen. Dat schrijft de staatssecretaris in een reactie op Kamervragen van Gijs van Dijk (PvdA). Van Ark vindt dat gemeenten vaker een moratorium bij de rechter moeten aanvragen.