of 59274 LinkedIn

Nieuws

 • De Koninklijke Vereniging van Gerechtsdeurwaarders (KBvG) en de Stichting Netwerk Gerechtsdeurwaarders (SNG) verwachten voor deze zomer de Schuldenwijzer te lanceren. Daarmee kunnen burgers, schuldhulpverleners en gerechtsdeurwaarders in een paar clicks een actueel totaaloverzicht krijgen van iemands schulden.

  Schulden online in één oogopslag overzichtelijk

  De Koninklijke Vereniging van Gerechtsdeurwaarders (KBvG) en de Stichting Netwerk Gerechtsdeurwaarders (SNG) verwachten voor deze zomer de Schuldenwijzer te lanceren. Daarmee kunnen burgers, schuldhulpverleners en gerechtsdeurwaarders in een paar clicks een actueel totaaloverzicht krijgen van iemands schulden.

 • Het afgeven van min of meer kant-en-klare verwijsbrieven op scholen door zorgaanbieders keurt minister De Jonge (VWS) ‘ten zeerste af’. Dat stelt de minister in antwoord op Kamervragen van CDA-Kamerlid René Peters.

  Kant-en-klare verwijsbrieven op scholen onacceptabel

  Het afgeven van voorgedrukte verwijsbrieven op scholen door zorgaanbieders keurt minister De Jonge (VWS) ‘ten zeerste af’. ‘Ik vind het geen goede zaak dat zorgaanbieders door middel van een spreekuur op school eerst “diagnoses” stellen en vervolgens ter behandeling hun eigen diensten aanbieden.’    

 • De Rotterdamse kinderombudsman Stans Goudsmit zag afgelopen jaar het aantal vragen en klachten stijgen met zo’n 30 procent ten opzichte van 2017. Dat meldt zij in haar jaarrapportage. De klachten gaan hoofdzakelijk over wachtlijsten in de jeugdhulp en speciaal onderwijs, en over huisuitzettingen.

  Veel meer werk voor kinderombudsman in 2018

  De Rotterdamse kinderombudsman Stans Goudsmit zag afgelopen jaar het aantal vragen en klachten stijgen met zo’n 30 procent ten opzichte van 2017. Dat meldt zij in haar jaarrapportage. De klachten gaan hoofdzakelijk over wachtlijsten in de jeugdhulp en speciaal onderwijs, en over huisuitzettingen.

 • De bewoners van een experimentele woongemeenschap die inzet is van een conflict tussen de initiatiefnemers en de financierder moeten eerst zelf op zoek gaan naar een nieuwe woning, laat de gemeente Almere weten. Onder hen bevindt zich een aanzienlijk aantal statushouders.

  Almere: huurders woonexperiment eerst zelf aan zet

  De bewoners van een experimentele woongroep die inzet is van een conflict tussen de initiatiefnemers en de financierder moeten zelf op zoek gaan naar een nieuwe woning, laat de gemeente Almere weten. Onder hen bevindt zich een aanzienlijk aantal statushouders.