of 59147 LinkedIn

Nieuws

 • De regering steekt geen extra geld in de begeleiding van kwetsbare schoolverlaters van het voortgezet speciaal onderwijs en scholen voor praktijkonderwijs. Een motie van GroenLinks om die begeleiding te garanderen, kreeg in de Tweede Kamer geen meerderheid. Gemeenten vrezen de gevolgen.

  Geen extra budget voor kwetsbaren arbeidsmarkt

  De regering steekt geen extra geld in de begeleiding van kwetsbare schoolverlaters van het voortgezet speciaal onderwijs en scholen voor praktijkonderwijs. Een motie van GroenLinks om die begeleiding te garanderen, kreeg in de Tweede Kamer geen meerderheid. Gemeenten vrezen de gevolgen.  

 • Een ecosysteem creëren, waarbij overheden, investeerders en sociaal ondernemers systematisch samen maatschappelijke vraagstukken effectiever moeten gaan oplossen. De twee oprichters van de eerste Nederlandse Social Impact Bond (SIB) in Rotterdam hebben besloten de volgende stap te zetten in de ontwikkeling van deze constructies.

  Ecosysteem voor oplossing sociale problemen

  De twee oprichters van de eerste Nederlandse Social Impact Bond (SIB) in Rotterdam hebben besloten de volgende stap te zetten door naar eigen zeggen een ecosysteem te creëren, waarbij overheden, investeerders en sociaal ondernemers systematisch samen maatschappelijke vraagstukken effectiever moeten gaan oplossen.

 • De gemeenteraad van Groningen kan niet beoordelen of de doelstellingen van de Wmo worden gerealiseerd. Sturen en bijsturen is daardoor lastig. Dat concludeert de Rekenkamercommissie van Groningen in zijn rapport ‘Sturing op de Wmo. Ligt het schip op koers?’

  Raad Groningen verzuipt in informatie Wmo

  De Groningse gemeenteraad kan niet beoordelen of de doelstellingen van de Wmo worden gerealiseerd. De raad ontvangt weliswaar veel informatie, maar het overzicht en de samenhang laten te wensen over. Sturen en bijsturen is lastig.