of 64120 LinkedIn

Nieuws

 • Uitkeringsinstantie UWV stopt met het terugvorderen van voorschotten die het eerder betaalde aan arbeidsongeschikten. Velen van hen moesten veel langer dan de toegestane periode van acht weken wachten op een beoordeling van hun claim. Daardoor moesten ze forse bedragen terugbetalen als ze niet of slechts deels arbeidsongeschikt werden verklaard.

  UWV vordert WIA-voorschotten niet langer terug

  2 reacties

  Uitkeringsinstantie UWV stopt met het terugvorderen van voorschotten die het eerder betaalde aan arbeidsongeschikten. Velen van hen moesten veel langer dan de toegestane periode van acht weken wachten op een beoordeling van hun claim. Daardoor moesten ze forse bedragen terugbetalen als ze niet of slechts deels arbeidsongeschikt werden verklaard.

 • De opvang van asielzoekers 'piept en kraakt aan alle kanten'. Als dat niet snel wordt aangepakt moeten er ook voor de reguliere opvang crisiscentra worden ingericht. Het COA roept gemeenten op om sneller woonruimte voor statushouders te regelen.

  Gemeente moet statushouder sneller aan woning helpen

  14 reacties

  De opvang van asielzoekers 'piept en kraakt aan alle kanten'. Als dat niet snel wordt aangepakt moeten er ook voor de reguliere opvang crisiscentra worden ingericht. Het COA roept gemeenten op om sneller woonruimte voor statushouders te regelen.  

 • 'We zien nu dat vrijwel alle gemeenten wonen en zorg op de agenda hebben staan en bezig zijn om verschillende thema’s handen en voeten te geven.'

  Meer aandacht voor 'woonzorgopgave' ouderen

  De behoeften van ouderen op het gebied van wonen en zorg staan steeds hoger op de gemeentelijke agenda. Een positief teken, vindt Hans Adriani, voorzitter van de Taskforce Wonen en Zorg, 'want de opgave waar we voor staan is enorm'.

 • ‘Doneerringen’ zijn in opmars. In Duitsland maken inmiddels een honderdtal gemeenten gebruik van deze metalen ringen voor blikjes en flessen met statiegeld. Ook in Nederland zijn er steeds meer gemeenten die de ringen inzetten om mensen in geldnood van een extra zakcentje te voorzien.

  Doneerringen voor statiegeld in opmars

  ‘Doneerringen’ zijn in opmars. In Duitsland maken inmiddels een honderdtal gemeenten gebruik van deze metalen ringen voor blikjes en flessen met statiegeld. Ook in Nederland zijn er steeds meer gemeenten die de ringen inzetten om mensen in geldnood van een extra zakcentje te voorzien.