of 59250 LinkedIn

Nieuws

 • Het aantal jongeren dat jeugdhulp krijgt, is gestegen van bijna 366.000 in 2015 naar ruim 405.000 vorig jaar. Het aantal jongeren daarvan dat is geholpen door een wijk- of buurtteam is gestegen van 36.500 in 2015 naar bijna 82.000 in 2017. Dat stelt het CBS.

  Stijging aantal jongeren in jeugdhulp

  Het aantal jongeren dat jeugdhulp krijgt, is toegenomen van bijna 366.000 in 2015 naar ruim 405.000 in 2017. Het aantal jongeren daarvan dat is geholpen door een wijk- of buurtteam is gegroeid van 36.500 in 2015 naar bijna 82.000 in 2017. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

 • Zorgverzekeraars en ggz-instellingen slaan de handen ineen om het beddentekort voor personen met gevaarlijk verward gedrag te verminderen. Ze hebben afspraken gemaakt om de wachtlijsten korter te maken, meldt verantwoordelijk staatssecretaris Paul Blokhuis aan de Tweede Kamer. Die moeten al op korte termijn de nood wat verlichten.

  Nieuwe afspraken voor opvang verwarde personen

  Zorgverzekeraars en ggz-instellingen slaan de handen ineen om het beddentekort voor personen met gevaarlijk verward gedrag te verminderen. Ze hebben afspraken gemaakt om de wachtlijsten korter te maken, meldt verantwoordelijk staatssecretaris Paul Blokhuis aan de Tweede Kamer. Die moeten al op korte termijn de nood wat verlichten.

 • Er moet meer inzicht komen in de werking van de verschillende gemeentelijke handhavingsmethoden in de kinderopvang en de afwegingen die gemeenten maken bij de inzet ervan. Dat stelt de Inspectie van het Onderwijs (IvhO) in haar landelijke rapportage 2016.

  Meer inzicht nodig handhavingsmethoden kinderopvang

  Gemeenten en GGD’en voeren hun wettelijke taken op het terrein van toezicht en handhaving in de kinderopvang steeds beter uit. Dat concludeert de Inspectie van het Onderwijs (IvhO) in haar landelijke rapportage 2016. Er moet wel meer inzicht komen in de werking van de verschillende gemeentelijke handhavingsmethoden en de afwegingen die gemeenten maken bij de inzet ervan.

 • De ongedocumenteerde vluchtelingen van We Are Here kunnen nog tot 1 juni blijven wonen in de gekraakte panden in Amsterdam-Oost. Dat heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank in Amsterdam beslist.

  Uitgeprocedeerde krakers mogen tot 1 juni blijven

  4 reacties

  De ongedocumenteerde vluchtelingen van We Are Here kunnen nog tot 1 juni blijven wonen in de gekraakte panden in Amsterdam-Oost. Dat heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank in Amsterdam beslist.

 • De Amsterdamse wethouder van sociale zaken Arjan Vliegenthart (SP) heeft laten uitzoeken hoeveel het kost om alle vervoersdiensten van het GVB (Gemeentevervoerbedrijf) onbeperkt gratis te maken voor alle 94.000 stadspashouders. Kostenplaatje: 54,2 miljoen euro.

  Gratis OV voor alle Amsterdamse minima kost 54 miljoen

  De Amsterdamse wethouder van sociale zaken Arjan Vliegenthart (SP) heeft laten uitzoeken hoeveel het kost om alle vervoersdiensten van het GVB (Gemeentevervoerbedrijf) onbeperkt gratis te maken voor alle 94.000 stadspashouders. Kostenplaatje: 54,2 miljoen euro.

 • Coalitiegenoten D66, CDA en Christenunie zijn nog niet overtuigd van de plannen voor loondispensatie die staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken en Werkgelegenheid, VVD) onlangs in een hoofdlijnennotitie aan de Tweede Kamer overhandigde. Zij voelen zich wel nog altijd gebonden aan het regeerakkoord.

  Twijfels bij coalitiepartijen over loondispensatie

  Coalitiegenoten D66, CDA en Christenunie zijn nog niet overtuigd van de plannen voor loondispensatie die staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken en Werkgelegenheid, VVD) onlangs in een hoofdlijnennotitie aan de Tweede Kamer overhandigde. Ondanks vragen voelen zij zich wel nog altijd gebonden aan het regeerakkoord.

 • De gemeente Rotterdam moet moskeeën die ongewenste financiële steun krijgen uit het buitenland aanpakken. Dat heeft de gemeenteraad donderdag in grote meerderheid besloten.

  Rotterdam pakt buitenlandse steun moskee aan

  Reageer

  De gemeente Rotterdam moet moskeeën die ongewenste financiële steun krijgen uit het buitenland aanpakken. Dat heeft de gemeenteraad donderdag in grote meerderheid besloten.

 • De intergemeentelijke sociale dienst (ISD) Bollenstreek mag het aantal uren waarvoor loonkostensubsidie wordt betaald niet eigenhandig verminderen van 40 naar 25,5, antwoordt staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken en Werkgelegenheid, VVD) op Kamervragen van Jasper van Dijk (SP).

  Minder uren loonkostensubsidie Bollenstreek mag niet

  De Intergemeentelijke Sociale Dienst (ISD) Bollenstreek mag het aantal uren waarvoor loonkostensubsidie wordt betaald niet eigenhandig verminderen van 40 naar 25,5, antwoordt staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken en Werkgelegenheid, VVD) op Kamervragen van Jasper van Dijk (SP).

 • Er vielen 613 verkeersdoden in Nederland in 2017, 16 minder dan in het jaar ervoor, meldt het CBS. De grootste toename was in Zuid-Holland en de grootste daling in Noord-Brabant. Het is voor het eerst in Nederland dat er meer fietsers dan automobilisten in het verkeer omgekomen zijn.

  Meer verkeersdoden Zuid-Holland, minder in Noord-Brabant

  Er vielen 613 verkeersdoden in Nederland in 2017, 16 minder dan in het jaar ervoor. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De grootste toename was in het Zuid-Hollandse verkeer, waar het aantal doden met 27 steeg tot 97. In Noord-Brabant viel één dode meer, maar daar betekende dit met 15 doden minder de grootste daling.

 • Eén van de maatregelgen, die de minsters Hugo de Jonge van Volksgezondheid en Sander Dekker (Rechtsbescherming), willen nemen in de strijd tegen huiselijk geweld, is dat burgemeesters sneller een 'huisverbod' op kunnen leggen.

  Kabinet wil hogere straf kindermishandeling

  3 reacties

  De maximumstraf op stelselmatige kindermishandeling gaat omhoog. Het gaat ook langer duren voor kindermishandeling verjaart, kondigen minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid en Sander Dekker (Rechtsbescherming) aan.