of 58952 LinkedIn

Nieuws

 • AZ liet na de storm ook de rest van het dak demonteren. De ploeg van trainer Arne Slot, die momenteel samen met Ajax de ranglijst van de eredivisie aanvoert, week maandenlang voor thuiswedstrijden uit naar Den Haag. Eind december keerde AZ terug in het eigen stadion dat voorlopig 'dakloos' is.

  Alkmaar geeft AZ toestemming voor nieuw dak

  Reageer

  AZ mag een nieuw dak op het stadion in Alkmaar laten bouwen. De eredivisieclub heeft de vereiste vergunning van de gemeente Alkmaar binnen. Begin augustus stortte een deel van het dak van het AFAS-stadion in tijdens een storm.

 • De wijziging van de Wgs waar de Tweede Kamer dinsdag mee instemde, bepaalt dat gemeenten meer moeten gaan doen aan vroegsignalering van problematische schulden. Lector Vroegsignalering en Schuldpreventie Tamara Madern vraagt zich af of dit wel de juiste aanpak is.

  Bezwaren tegen nieuwe wet schuldhulpverlening

  Gemeenten moeten in de toekomst eerder op signalen van schuldenproblematiek af. Dat besloot de Tweede Kamer dinsdag met het aannemen van een wijziging van de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening (Wgs). VNG en Divosa zetten echter vraagtekens bij de uitvoering van de wet.

 • Jeugdzorgaanbieders krijgen geen toegang tot de Basisregistratie Personen (BRP) om te checken naar welke gemeente de rekening van de verleende jeugdzorg toe moet. Dat antwoordt minister Hugo de Jonge (VWS) op vragen van GroenLinks Kamerlid Lisa Westerveld.

  Gemeenten moeten jeugdzorgrekening onderling regelen

  Jeugdzorgaanbieders mogen niet via de Basisregistratie Personen (BRP) checken naar welke gemeente de rekening van de verleende jeugdzorg toe moet. Als daar twijfel over is, moet een van de gemeenten die mogelijk verantwoordelijk is voor de jongere, de rekening voorschieten.

 • Volgens Syrische statushouders bestaan er verschillen in de voorzieningen die gemeenten aan statushouders bieden, zoals de hoogte van het inrichtingskrediet en of er wel of niet reiskosten worden vergoed voor taallessen en inburgeringscursussen. Statushouders vinden het bureaucratische landschap in Nederland versnipperd en onduidelijk.

  Syriërs vinden Nederlandse bureaucratie onduidelijk

  Syrische statushouders willen dolgraag aan het werk, maar lopen tegen de ingewikkelde Nederlandse bureaucratie aan in hun pogingen om de taal te leren en mee te doen in de samenleving. Het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) doet in haar rapport 'Nederland Papierenland' een aantal aanbevelingen voor gemeenten.

 • Dongen ziet voorlopig liever geen inwoners in het gemeentehuis. In verband met het corona-virus zet de Brabantse gemeente in op telefonische en digitale dienstverlening. De voor donderdagavond geplande gemeenteraadsvergadering gaat niet door.

  Dienstverlening Dongen digitaal en per telefoon

  Dongen ziet voorlopig liever geen inwoners in het gemeentehuis. In verband met het corona-virus zet de Brabantse gemeente in op telefonische en digitale dienstverlening. De voor donderdagavond geplande gemeenteraadsvergadering gaat niet door.

 • Burgemeester Karel van Soest geeft organisatoren van evenementen in de gemeente Boxmeer het dringende advies deze tot en met maandag 16 maart af te gelasten. Dat moet helpen om de verspreiding van het coronavirus beter te kunnen indammen.

  Advies burgemeester: schrap ook kleinere evenementen

  Burgemeester Karel van Soest geeft organisatoren van evenementen in de gemeente Boxmeer het dringende advies deze tot en met maandag 16 maart af te gelasten. Dat moet helpen om de verspreiding van het coronavirus beter te kunnen indammen.

 • Bij hoest of nies telkens een schone tissue gebruiken, maar geen frisse ‘plopkapjes’ op de microfoons in de raadszaal. VVD-raadslid Mechteld Ten Doesschate uit Berg en Dal vindt dat een onfrisse bedoening en vroeg de burgemeester om schone hoesjes, met het oog op de raadsvergadering van donderdag. Maar raadsleden, bestuurders en eventuele insprekers moeten het donderdag gewoon met de oude doen.

  Geen frisse plopkapjes in raadszaal

  Bij hoest of nies telkens een schone tissue gebruiken, maar geen frisse ‘plopkapjes’ op de microfoons in de raadszaal. VVD-raadslid Mechteld Ten Doesschate uit Berg en Dal vindt dat een onfrisse bedoening en vroeg de burgemeester om schone hoesjes, met het oog op de raadsvergadering van donderdag. Maar raadsleden, bestuurders en eventuele insprekers moeten het donderdag gewoon met de oude doen.

 • De gemeenteraad van Eindhoven komt dinsdagavond, ondanks de beperkende corona-maatregelen, toch gewoon bij elkaar voor een meningsvormende vergadering. Wel krijgen publiek en pers het advies de vergaderingen zoveel mogelijk via de live-stream van de gemeente te volgen. De fractie BPA ziet voorlopig af van het fysiek bijwonen van gemeenteraadsvergaderingen.

  Gemeenteraad ‘speelt’ liever zonder publiek

  De gemeenteraad van Eindhoven komt dinsdagavond, ondanks de beperkende corona-maatregelen, toch gewoon bij elkaar voor een meningsvormende vergadering. Wel krijgen publiek en pers het advies de vergaderingen zoveel mogelijk via de live-stream van de gemeente te volgen.

 • 'Belangrijk voor Stichting Zwerfjongeren Nederland is om te kijken wat er gebeurt bij de jongeren als we financiële bestaanszekerheid bieden, vanuit vertrouwen, aansluitend bij de eigen motivatie van de jongeren,’ legt programmamanger Marleen van der Kolk uit.

  Bestaanszekerheid voor vijf kwetsbare jongeren

  Een jaar lang ruim duizend euro per maand, zonder voorwaarden: dat krijgen vijf (voormalig) dak- en thuisloze jongeren in Eindhoven, Rotterdam en Den Haag. Het experiment moet ze helpen uit een negatieve spiraal te ontsnappen. Initiatiefnemer Marleen van der Kolk: 'Financiële bestaanszekerheid zien wij als de basis voor alle jongvolwassenen om hun toekomst vorm te kunnen geven en om dak- en thuisloosheid te voorkomen.’

 • Gemeenten moeten en masse in actie komen tegen de ‘erosie’ van de gemeentebegroting die wordt veroorzaakt door het rijk. Daartoe roept de raad van Enschede alle raden van Nederland op.

  Raad Enschede roept op tot landelijke revolte

  Gemeenten moeten massaal in actie komen tegen de ‘erosie’ van de gemeentebegroting die wordt veroorzaakt door het rijk. Alle gemeenten moeten hiertoe inzichtelijk maken welk deel van hun tekort op het conto van ‘Den Haag’ komt. Die verzamelende berekeningen wil de raad van Enschede onder de neus schuiven van de minister van Binnenlandse Zaken.