of 64120 LinkedIn

Nieuws

 • 'Ondernemers, stap over je trots heen, kom naar ons toe.'

  Utrecht wil inkomensval na Tozo voorkomen

  Utrecht lanceert een 'offensief voor ondernemers met coronazorgen', om zelfstandigen een zachte landing te bieden na het aflopen van de steunmaatregelen. De aanpak zou het begin kunnen zijn van een permanente uitbreiding van de dienstverlening aan zelfstandigen.

 • Beeld: Shutterstock

  200 asielzoekers verhuizen vanwege volle opvang

  3 reacties

  Ongeveer 200 asielzoekers verhuizen dinsdagavond naar de noodopvang Heumensoord in Nijmegen omdat de centrale asielopvang in Ter Apel vol zit. Dat laat een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) desgevraagd weten.

 • Leeuwarden gaat medio oktober mogelijk noodopvang bieden aan zeshonderd asielzoekers. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft gevraagd de Friezenhal van het WTC Expo te mogen inrichten voor de opvang van vluchtelingen.

  Leeuwarden biedt mogelijk opvang aan 600 asielzoekers

  1 reactie

  Leeuwarden gaat medio oktober mogelijk noodopvang bieden aan zeshonderd asielzoekers. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft gevraagd de Friezenhal van het WTC Expo te mogen inrichten voor de opvang van vluchtelingen.

 • De eenmalige 1,3 miljard euro die het demissionaire kabinet voor de jeugdzorg vrijmaakt, is veel te weinig. Er is structureel extra geld nodig. Ook moet er een einde komen aan de wirwar aan aanbestedingen door gemeenten. Dat stelt de Nederlandse ggz.

  GGZ Nederland: Extra jeugdgeld is veel te weinig

  De eenmalige 1,3 miljard euro die het demissionaire kabinet voor de jeugdzorg vrijmaakt, is veel te weinig. ‘In feite gaat het om het dichten van een gat.’ Er is structureel extra geld nodig. Ook moet er een einde komen aan de wirwar aan aanbestedingen door gemeenten. 

 • Het bevriezen van de opschalingskorting is positief, maar wat de VNG en G40 betreft moet die definitief van tafel. Het Wmo-abonnementstarief hangt nog steeds boven de markt. Er moet snel een nieuw kabinet komen.

  VNG en G40 gematigd positief over Miljoenennota

  Het bevriezen van de opschalingskorting is goed nieuws, maar wat de VNG en G40 betreft moet die definitief van tafel. En het kabinet trekt weliswaar geld uit voor onder meer de klimaatopgave en woningbouw, maar dat is slechts genoeg om ‘aan de gang te blijven, terwijl we moeten doorpakken’. Het Wmo-abonnementstarief hangt nog steeds boven de markt.

 • 'De forse toename van het aantal vacatures vraagt urgent om maatregelen om meer mensen met een arbeidsbeperking naar werk te begeleiden'.

  Krapte op arbeidsmarkt is een ‘unieke kans’

  De crisisgelden om grote werkloosheid in de nasleep van de coronacrisis te voorkomen, moeten ook worden ingezet voor mensen die al langer buiten de arbeidsmarkt vallen. Dat stelt Cedris, de vereniging voor een inclusieve arbeidsmarkt, in een reactie op de Miljoenennota 2022. 

 • 'We zijn blij met het ingezette beleid', zegt Marco Florijn, voorzitter van de NVVK, de vereniging van schuldhulpverleners. 'Maar we zien dat er meer moet gebeuren.'

  Meer ambitie nodig in aanpak schuldenproblematiek

  Het demissionaire kabinet kondigt op Prinsjesdag geen nieuwe maatregelen aan om armoede en problematische schulden te bestrijden. Dat terwijl de schuldenproblematiek juist vraagt om 'forse ambitie', vindt schuldhulpvereniging NVVK, die pleit voor een versterking van bestaanszekerheid en een socialer incassobeleid van de overheid.

 • Kwetsbare gezinnen en kinderen worden de dupe van de ellenlange kabinetsformatie. Pas een nieuw kabinet neemt een besluit over structurele verhoging van het jeugdzorgbudget voor gemeenten. En pas dan kan de jeugdsector met gemeenten afspraken maken over structurele oplossingen in de zorg.

  Jeugdzorgsector snakt naar duidelijkheid kabinet

  Kwetsbare gezinnen en kinderen worden de dupe van de slepende kabinetsformatie. Pas een nieuw kabinet neemt een besluit over structurele verhoging van het jeugdzorgbudget voor gemeenten. En pas dan kan de jeugdsector met gemeenten afspraken maken over structurele oplossingen in de zorg.

 • Het demissionaire kabinet trekt komend jaar 100 miljard euro uit voor de zorg. Er moet hard worden gewerkt aan het toekomstbestendig maken van de zorg, om die toegankelijk, betaalbaar en kwalitatief goed te houden.

  Kabinet: hard werken aan toekomstbestendigheid zorg

  Voor de totale zorg trekt het demissionaire kabinet komend jaar 100 miljard euro uit. Er moet hard worden gewerkt aan het toekomstbestendig maken van de zorg, om die toegankelijk, betaalbaar en kwalitatief goed te houden. Dat stelt het demissionaire kabinet in zijn dinsdagmiddag gepresenteerde Miljoenennota 2022. De eerder bekendgemaakte 1,3 miljard euro extra voor de jeugdzorg maakt onderdeel van het totaalpakket.

 • Drie op de vier jeugdprofessionals vindt de doorgeschoten bureaucratie een reden om een carrièreswitch te overwegen. Ruim een derde denkt daar zelfs vaak of heel vaak over.

  Regeldruk in jeugdzorg nog altijd niet afgenomen

  De inspanningen van het ministerie van Volksgezondheid om de administratieve druk voor medewerkers in de jeugdzorg te beteugelen hebben nog amper resultaat behaald. Sterker nog: driekwart van de jeugdprofessionals overweegt wel eens om de sector te verlaten vanwege al het papierwerk.