of 58952 LinkedIn

Nieuws

 • Net als voor de horeca moet er ook voor coffeeshops een afhaalfunctie zijn. Dat heeft de Bredase burgemeester Paul Depla, namens alle Brabantse veiligheidsregio's, bepleit in het Veiligheidsberaad. ‘De opkomende straathandel is een groot risico.’

  Burgemeesters pleiten voor loketfunctie coffeeshops

  Net als voor de horeca moet er ook voor coffeeshops een afhaalfunctie zijn. Dat heeft de Bredase burgemeester Paul Depla, namens alle Brabantse veiligheidsregio's, bepleit in het Veiligheidsberaad. ‘De opkomende straathandel is een groot risico.’

 • De Europese Commissie stelt de lidstaten voor om ruim 65 miljard euro die nog niet is uitgegeven, ten goede te laten komen aan de strijd tegen het coronavirus.

  EU-steun voor opvang gevolgen corona-crisis

  De Europese Commissie stelt de lidstaten voor om ruim 65 miljard euro die nog niet is uitgegeven, ten goede te laten komen aan de strijd tegen het coronavirus. Dat geld is vooral voor de ondersteuning van de gezondheidszorg en de economie. De co-wetgevers, Raad en Europees Parlement, moeten er snel over besluiten. 

 • De ‘sociale onthouding’ treft inwoners die van ons afhankelijk zijn hard. Hoe gaat het met de dagopvang van een demente partner? En hoe kom je de komende weken door als je enige uitje de wekelijkse quiltclub in het buurthuis was, zoals bij mijn moeder.

  Coronablog Breda: Wmo ten tijde van corona

  Reageer

  De ‘sociale onthouding’ treft inwoners die van ons afhankelijk zijn hard. Hoe gaat het met de dagopvang van een demente partner? En hoe kom je de komende weken door als je enige uitje de wekelijkse quiltclub in het buurthuis was, zoals bij mijn moeder.

 • Eet- en drinkgelegenheden in Nederland hebben zondag om 18.00 uur hun deuren moeten sluiten, tot en met 6 april. Ook werd bekend gemaakt dat alle scholen en de kinderopvang van maandag tot en met 6 april dicht gaan.

  Alle horecagelegenheden dicht tot 6 april

  Reageer

  Cafés, coffeeshops, sportclubs en andere gelegenheden moeten dicht tot 6 april. Ook scholen en kinderopvang sluiten hun deuren. Een overzicht van de maatregelen.

 • In verband met de uitbraak van het coronavirus heeft de Rechtspraak besloten vanaf dinsdag 17 maart de rechtbanken, gerechtshoven en bijzondere colleges te sluiten. Urgente zaken gaan wel door.

  Rechtbanken sluiten hun deuren

  In verband met de uitbraak van het coronavirus heeft de Rechtspraak besloten vanaf dinsdag 17 maart de rechtbanken, gerechtshoven en bijzondere colleges te sluiten. Urgente zaken gaan wel door.

 • Door de financiële tekorten kunnen gemeenten niet langer extra investeren in de jeugdbescherming. Het verzoek van de VNG aan minister Sander Dekker (JenV) om incidenteel bij te springen, is afgewezen. Dekker stelt dat de eventuele noodzaak voor extra geld hiervoor wordt meegenomen in het onderzoek naar de toereikendheid van het huidige rijksbudget dat gemeenten voor de jeugdhulp krijgen.

  Geen extra geld voor jeugdbescherming

  Door de knellende financiële situatie kunnen gemeenten niet langer extra investeren in de jeugdbescherming. De afgelopen tijd hebben ze met extra geld de werkdruk in de Gecertificeerde Instellingen (GI’s) proberen te verlichten. De koek is nu op. Het verzoek van de VNG aan minister Sander Dekker (JenV) om incidenteel bij te springen, is afgewezen stelt de VNG.

 • Het Europees Parlement heeft alle commissievergaderingen geschrapt voor komende week: het is een ´white week´ vanwege het coronavirus. Ook de plenaire vergadering is eind maart weer in Brussel, weer met een ingekorte agenda.

  ‘Witte week’ in Brussel

  Het Europees Parlement heeft alle commissievergaderingen geschrapt voor komende week: het is een ´white week´ vanwege het coronavirus. Tot op heden is een externe medewerker getroffen door het virus. Ook de plenaire vergadering is eind maart weer in Brussel, weer met een ingekorte agenda. In plaats 30 maart tot 2 april en vergadert het parlement alleen op de middag van 1 april en de ochtend van 2 april.

 • Burgemeesters zien dat de inwoners van hun gemeenten zelf verantwoordelijkheid tonen in de bestrijding van het coronavirus. Vanuit huis of binnen een basisbezetting op het gemeentehuis proberen zij digitaal of telefonisch overzicht te houden op het wel en wee in de gemeente. ‘Elk te verplaatsen sociaal contact verplaatsen we.’

  Gemeenten volgen landelijke corona-richtlijn

  Burgemeesters zien dat de inwoners van hun gemeenten zelf verantwoordelijkheid tonen in de bestrijding van het coronavirus. Vanuit huis of binnen een basisbezetting op het gemeentehuis proberen zij digitaal of telefonisch overzicht te houden op het wel en wee in de gemeente. ‘Elk te verplaatsen sociaal contact verplaatsen we.’

 • Een op de vijf mensen krijgt dementie. Driekwart van de mensen met dementie woont thuis en is aangewezen op hulp van gemeenten. Alzheimer Nederland geeft gemeenten in een speciale Focusbrief gemeenten 2020 adviezen om de dementiezorg en de preventie ervan te verbeteren.

  Gemeenten moeten aan de bak met dementie

  Een op de vijf mensen krijgt dementie. Het aantal mensen met dementie stijgt in 2040 naar verwachting naar 550.000. Driekwart van de mensen met dementie woont thuis en is aangewezen op hulp van gemeenten. Die moeten aan de bak.

 • Hoewel in raadszalen niet per definitie meer dan honderd mensen aanwezig zijn, besloot een aantal gemeenteraden toch om vergaderingen te laten vervallen.

  Ook raadsleden blijven thuis

  Corona-maatregelen: in sommige gemeenteraden wordt de komende tijd niet meer vergaderd, in andere wordt alleen het publiek op afstand gehouden. De Rotterdamse raadszaal sluit zelfs twee weken lang haar deuren.

 • Hoe je binnen twaalf uur algemeen directeur kunt zijn van een organisatie waar twee derde van de medewerkers thuis aan het werk is. De Bredase gemeentesecretaris Cees Vermeer vertelt.

  Coronablog Breda: 10 lessen voor boven de rivieren

  1 reactie

  Hoe je binnen twaalf uur algemeen directeur kunt zijn van een organisatie waar twee derde van de medewerkers thuis aan het werk is. De Bredase gemeentesecretaris Cees Vermeer vertelt.

 • De Rotterdamse politie meldt dat het aantal minderjarigen dat betrokken was bij steekincidenten tussen 2018 en 2019 is gestegen van 19 naar 36. Hoewel het aantal steekincidenten door volwassenen ook is gestegen, is de stijging onder minderjarigen hoger.

  Minderjarigen vaker betrokken bij steekincidenten

  Minderjarigen waren het afgelopen jaar vaker betrokken bij steekincidenten in Rotterdam dan het voorgaande jaar. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de politie. De timing van die cijfers komt Leefbaar Rotterdam goed uit, die donderdagochtend een ambitieus Aanvalsplan Wapengeweld voorlegt aan de gemeenteraad.