of 62812 LinkedIn

Nieuws

 • Een nieuw kabinet moet knopen doorhakken en echte keuzes maken in de organisatie van jeugdhulp en jeugdbescherming. Een complete stelselherziening is onwenselijk. Dat stellen de Branches Gespecialiseerde Zorg voor Jeugd (BGZJ) in een brief aan informateur Tjeenk Willink.

  Eigen bijdrage jeugdhulp slecht idee

  De tijd van pleisters plakken is voorbij. Een nieuw kabinet moet knopen doorhakken en echte keuzes maken in de organisatie van jeugdhulp en jeugdbescherming. Een complete stelselherziening is onwenselijk. De invoering van een eigen bijdrage voor specialistische jeugdhulp is een slecht idee. Er moet een einde komen aan aanbestedingen.

 • Het aantal jongeren in gesloten jeugdzorg is het aflopen jaar met bijna een vijfde gedaald. Dat blijkt uit cijfers van Jeugdzorg Nederland. De afname kan een gevolg zijn van de coronacrisis, waardoor jongeren buiten beeld zijn geraakt.

  Daling jongeren in gesloten jeugdzorg zet door

  Het aantal jongeren in gesloten jeugdzorg is het aflopen jaar met bijna een vijfde gedaald. De dalende trend, ingezet vanaf 2018, zet zich hiermee voort. De afname kan een gevolg zijn van de coronacrisis, waardoor jongeren buiten beeld zijn geraakt.

 • Met een pakket aan maatregelen heeft Putten zijn tekort op de jeugdzorg met een derde weten terug te brengen. Een van de maatregelen die tot meer grip hebben geleid, is het splitsen van de toegang en de uitvoering.

  Putten brengt tekort op jeugdzorg fors terug

  Met een combinatie aan maatregelen heeft Putten zijn tekort op de jeugdzorg met een derde weten terug te brengen. Een van de maatregelen die tot meer grip hebben geleid, is het splitsen van de toegang en de uitvoering. Er blijft echter nog steeds een flink tekort over.

 • De Vereniging Bestuurskunde (VB) heeft net als vorig jaar wetenschappers gestrikt die vanuit de eigen disciplines hun licht laten schijnen over de aanpak van de corona-pandemie.

  Corona College: Contact maken met toegankelijke taal

  De Vereniging Bestuurskunde (VB) heeft net als vorig jaar wetenschappers gestrikt die vanuit de eigen disciplines hun licht laten schijnen over de aanpak van de corona-pandemie. In de vijfde aflevering deze Corona Colleges doen lector Els van der Pool van de Hogeschool Arnhem-Nijmegen en Guido Rijnja van de Rijksvoorlichtingsdienst dat.

 • In oktober vorig jaar kondigde de gemeente aan versneld huisvesting te willen vinden voor een derde van de destijds driehonderd Rotterdamse daklozen. Deze grootste uitstroomoperatie ooit konden we realiseren dankzij een goede samenwerking met woningcorporaties en zorgaanbieders , aldus wethouder Sven de Langen. 61 daklozen konden terecht in een eigen woning, de overige die (nog) niet volledig zelfstandig kunnen wonen vonden een plek in twee woonlocaties.

  Veel Rotterdammers aan woning geholpen

  Reageer

  Honderd dakloze Rotterdammers hebben in het afgelopen halfjaar een eigen woning gekregen. De Rotterdamse zorgwethouder Sven de Langen meldt in een brief aan de gemeenteraad dat het beoogde doel hiermee is behaald.

 • Schuldhulpverlening voelt voor veel inwoners als een traject zonder einde, constateert de gemeente Utrecht. Dat is onacceptabel, vind wethouder Linda Voortman (werk en inkomen, GroenLinks).

  Al na twee jaar uit de schulden in nieuw Utrechts traject

  De gemeente Utrecht neemt het voortouw in het versnellen van de schuldhulpverlening door de lengte van het hulptraject flink in te korten. Met de zogenaamde 'coronasanering' wil de gemeente, die dit jaar een forse toename aan schuldenproblematiek verwacht, inwoners sneller perspectief op een schuldenvrije toekomst bieden.

 • Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad.

  Burgemeesters positief over heropenen samenleving

  Reageer

  De 25 burgemeesters die samen het Veiligheidsberaad vormen, zijn ‘voorzichtig opgetogen’ over het plan van het kabinet om steeds meer coronamaatregelen los te laten. Deze nieuwe 'routekaart' maakt geleidelijk meer mogelijk in de samenleving. 

 • Met de handreiking Informatiegericht handelen vakantieparken Noord-Holland wil de provincie dat gemeenten beter zicht krijgen op ongewenste activiteiten op vakantieparken. De handreiking legt onderling verbanden tussen vier beleidsterreinen die elkaar beïnvloeden bij vakantieparken: de ruimtelijke, economische, veiligheids- en sociaal- maatschappelijke beleidsvelden. ‘Pragmatische stappen voor de gemeenteambtenaar.’

  Beter zicht op ongewenste activiteiten vakantiepark

  Met de handreiking Informatiegericht handelen vakantieparken Noord-Holland wil de provincie dat gemeenten beter zicht krijgen op ongewenste activiteiten op vakantieparken. De handreiking legt onderling verbanden tussen vier beleidsterreinen die elkaar beïnvloeden bij vakantieparken: de ruimtelijke, economische, veiligheids- en sociaal- maatschappelijke beleidsvelden. ‘Pragmatische stappen voor de gemeenteambtenaar.’