of 59162 LinkedIn

Nieuws

 • Zorgaanbieders en gemeenten die gebruik maken van de VNG Berichtenapp voor facturen en declaraties, moeten voor het gebruik van die app gaan betalen vanaf mei 2019, meldt de VNG op haar website.

  VNG Berichtenapp wordt betaaldienst

  Zorgaanbieders en gemeenten die gebruik maken van de VNG Berichtenapp voor facturen en declaraties, moeten voor het gebruik van die app gaan betalen vanaf mei 2019, meldt de VNG op haar website.

 • Heerenveen heeft meitinkers in plaats van wijkteams. Deze ‘meedenkers’ hebben alle ruimte om, door schotten heen, te doen en te regelen wat nodig is voor een inwoner met een hulpvraag.

  'Meitinkers' in plaats van wijkteams

  Heerenveen heeft geen wijkteams, maar meitinkers. Deze ‘meedenkers’ hebben alle ruimte om, door schotten heen, te doen en te regelen wat nodig is voor een inwoner met een hulpvraag. Ter plekke als het kan, maar in ieder geval snel en zonder administratieve rompslomp. Het werpt zijn vruchten af.

 • ‘Het systeem werkt niet daar is iedereen het over eens’, zegt de Amsterdamse wethouder Moorman vrijdag in een interview met Trouw. ‘Maar als we daar pas halverwege 2020 iets aan gaan doen, valt een grote groep de komende anderhalf jaar nog tussen wal en schip. In Amsterdam alleen al zijn dat ruim 4000 mensen. Die kunnen we nu nog een goede start bieden.’

  Amsterdam begint met nieuw inburgeringsbeleid

  Reageer

  De gemeente Amsterdam gaat komende week al aan de slag met het nieuwe inburgeringsbeleid. Het huidige beleid gaat vanaf 2020 op de schop, maar volgens de Amsterdamse wethouder Marjolein Moorman (PvdA) duurt dit te lang. Amsterdam gaat zelf extra taallessen aanbieden en controleren of inburgeringsbureaus hun werk goed doen.

 • Vier op de tien Nederlanders ervaren bij de jaarwisseling overlast van vuurwerk. Harde knallen veroorzaken de meeste hinder, zo blijkt uit onderzoek van I&O Research in opdracht van Binnenlands Bestuur.

  Harde knallen ergernis nummer 1

  Vier op de tien Nederlanders ervaren bij de jaarwisseling overlast van vuurwerk. Harde knallen veroorzaken de meeste hinder, zo blijkt uit onderzoek van I&O Research in opdracht van Binnenlands Bestuur.

 • Door een andere aanpak van langlopende 'conflictdossiers' kan de Belastingdienst miljoenen besparen. Ook voor gemeenten die kampen met extreem geëscaleerde geschillen kan deze werkwijze nuttig zijn.

  Conflicten kosten fiscus miljoenen

  De Belastingdienst kan miljoenen besparen door een andere aanpak van de langlopende 'conflictdossiers'. Ook voor gemeenten die kampen met extreem geëscaleerde geschillen kan deze werkwijze nuttig zijn.

 • Provincies onderzoeken of er bij bruggen gebruik is gemaakt van de ziekmakende verf chroom-6, of houden er in ieder geval rekening mee tijdens onderhoud. Eind november werd bekend dat de onderhoudswerkzaamheden aan de Waalbrug bij Nijmegen vertraging opliepen omdat de verf over de hele brug zat.

  Provincies onderzoeken bruggen op chroom-6

  Provincies onderzoeken of er bij bruggen gebruik is gemaakt van de ziekmakende verf chroom-6, of houden er in ieder geval rekening mee tijdens onderhoud. Eind november werd bekend dat de onderhoudswerkzaamheden aan de Waalbrug bij Nijmegen vertraging opliepen omdat de verf over de hele brug zat. Volgens Rijkswaterstaat zijn er geen gezondheidsrisico's voor weggebruikers.

 • De gemeente Groningen heeft BING (Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten) ingeschakeld om onderzoek te doen naar de werksfeer bij de dienst inkomensverlening. De precieze aard van de meldingen die aanleiding zijn voor de onderzoeksopdracht, worden door de gemeente vooralsnog in nevelen gehuld.

  Onderzoek naar verziekte werksfeer inkomensdienst Groningen

  De gemeente Groningen heeft BING (Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten) ingeschakeld om onderzoek te doen naar de werksfeer bij de dienst inkomensverlening. De precieze aard van de meldingen die aanleiding zijn voor de onderzoeksopdracht, worden door de gemeente vooralsnog in nevelen gehuld.

 • Breda krijgt een Europese prijs omdat veel diensten en faciliteiten in de stad goed toegankelijk zijn voor gehandicapten en ouderen. EU-commissaris Marianne Thyssen (Werk, Sociale Zaken en Arbeidsmobiliteit) maakte de winnaar van de zogenoemde Access City Award 2019 dinsdag bekend op een conferentie in Brussel.

  Breda meest toegankelijk voor gehandicapten

  1 reactie

  Breda krijgt een Europese prijs omdat veel diensten en faciliteiten in de stad goed toegankelijk zijn voor gehandicapten en ouderen. EU-commissaris Marianne Thyssen (Werk, Sociale Zaken en Arbeidsmobiliteit) maakte de winnaar van de zogenoemde Access City Award 2019 dinsdag bekend op een conferentie in Brussel.

 • Het Rijk en de gemeente Rotterdam trekken samen 260 miljoen euro uit voor het voortzetten van het Nationaal Programma Rotterdam-Zuid (NPRZ). Ministers Schouten (LNV) en Ollongren (Binnenlandse Zaken) en de Rotterdamse wethouder Moti ondertekenden deze week de Regiodeal waarmee fors geïnvesteerd gaat worden in onderwijs, wonen en werk.

  Flinke impuls voor aanpak Rotterdam-Zuid

  Het rijk en de gemeente Rotterdam trekken samen 260 miljoen euro uit voor het voortzetten van het Nationaal Programma Rotterdam-Zuid (NPRZ). Ministers Schouten (LNV) en Ollongren (Binnenlandse Zaken) en de Rotterdamse wethouder Moti ondertekenden deze week de Regiodeal waarmee fors geïnvesteerd gaat worden in onderwijs, wonen en werk.

 • De aantrekkende economie heeft zijn weerslag op de gemeentelijke cliëntenbestanden in de Participatiewet; in 2017 hadden minder mensen last van financiële problemen of arbeidsproblematiek dan in 2015, schrijft het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) in de derde Overall rapportage sociaal domein.

  Minder lage inkomens onder Participatiewetters

  De aantrekkende economie heeft zijn weerslag op de gemeentelijke cliëntenbestanden in de Participatiewet; in 2017 hadden minder mensen last van financiële problemen of arbeidsproblematiek dan in 2015, schrijft het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) in de derde Overall rapportage sociaal domein.