of 64740 LinkedIn

Nieuws

 • Door de krapte op de woningmarkt moeten veel kwetsbare mensen vaak langer in een opvanglocatie verblijven of in een vorm van beschermd wonen. Aan de andere kant komen mensen bijvoorbeeld na een scheiding eerder in de daklozenopvang terecht, omdat er geen betaalbare huisvesting voor ze is. Ook voor oudere mensen met een laag inkomen die naar een kleinere woning willen verhuizen is geen plaats.

  Door krapte aan woningen voor kwetsbaren dreigt tweedeling

  Reageer

  Als het kabinet niets doet aan de huisvesting van kwetsbare inwoners, wordt tweedeling in de maatschappij in de hand gewerkt. De huisvesting van deze groep staat al onder druk en laat een verslechtering zien, terwijl er al jaren aandacht voor wordt gevraagd. De kwestie moet op de onderhandelingstafel blijven liggen, schrijven 44 gemeenten woensdag aan de kabinetsformateurs. De gemeenten denken vijf miljard euro per jaar nodig te hebben om maatregelen te kunnen nemen.

 • Staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Toeslagen) vindt de boete ‘zeer pijnlijk’ en zal zich er niet tegen verzetten, schrijft zij aan de Tweede Kamer.

  Privacy-boete van 2,75 miljoen euro voor Belastingdienst

  5 reacties

  De Belastingdienst krijgt een boete van 2,75 miljoen euro. Dat meldt de Autoriteit Persoonsgegevens, de privacywaakhond van de overheid. De Belastingdienst heeft ‘jarenlang de (dubbele) nationaliteit van aanvragers van kinderopvangtoeslag op onrechtmatige, discriminerende en daarmee onbehoorlijke wijze verwerkt’, aldus de toezichthouder.

 • ‘Na het verkrijgen van een verblijfsvergunning duurt het nu te lang voordat mensen naar een eigen woonruimte kunnen doorstromen. Daardoor blijft de asielopvang te vol en kunnen vergunninghouders niet van start met het opbouwen van hun bestaan in Nederland’, zegt demissionair minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren in een verklaring.

  Meer geld voor woningen voor aandachtsgroepen

  Reageer

  Het kabinet geeft dertien gemeenten geld om in de komende twee jaar woonruimte te regelen voor achthonderd mensen met een verblijfsvergunning. Ook worden zeshonderd woonruimtes geregeld voor andere ‘aandachtsgroepen’, zoals studenten en arbeidsmigranten. Voor de plannen is 14,9 miljoen euro voor vrijgemaakt.

 • De locatie is sinds augustus van dit jaar in gebruik voor de opvang van Afghaanse evacués.

  Noodopvanglocatie evacués in Zoutkamp langer open

  Reageer

  De noodopvanglocatie voor Afghaanse evacués in het Groningse Zoutkamp kan langer gebruikt worden, meldt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) dinsdag. Het ministerie van Defensie stelt de locatie, de Willem Lodewijk van Nassaukazerne, tot 1 mei 2022 ter beschikking.

 • Vrouwen verdienen gemiddeld nog steeds minder dan hun mannelijke collega’s, ook na correctie voor verschillen in kwalificaties en werkzaamheden.

  Inzicht in loonkloof vergt nauwkeurig onderzoek

  Vrouwen verdienen gemiddeld nog steeds minder dan hun mannelijke collega’s, ook na correctie voor verschillen in kwalificaties en werkzaamheden. Maar inzicht in hoe die loonkloof precies werkt, ontbreekt bij de meeste organisaties. Nieuwe wetgeving zou daar binnenkort verandering in kunnen brengen. 

 • © Shutterstock

  Gemeenten en Suriname gaan vaker samenwerken

  Reageer

  Suriname en Nederlandse gemeenten gaan meer met elkaar samenwerken. Doel van de samenwerking is het leven van de Surinamers te verbeteren. Ook komen er projecten om het lokale bestuur te versterken. Dat hebben de regering van Suriname en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) maandagavond (lokale tijd) afgesproken, aldus de voorlichtingsdienst van de Surinaamse regering.

 • Het Rijksmuseum in Amsterdam.

  Gevarieerd cultuuraanbod in Metropoolregio Amsterdam

  Wie denkt aan kunst en cultuur in de Metropoolregio Amsterdam, denkt al snel aan de musea, de podia en het historisch erfgoed dat in de hoofdstad te vinden is. Het cultuuraanbod in de regio's om Amsterdam heen is echter ook noemenswaardig. Zo heeft Zuid-Kennemerland de meeste kunstmusea per inwoner en gaat Gooi en Vechtstreek aan kop wat betreft het aantal beschermde stads en dorpsgezichten.

 • Vorig jaar waren mensen minder tevreden over hun woonomgeving dan het jaar ervoor. Zo nam de afstand tot voorzieningen, zoals basisscholen, cafés en sportterreinen gemiddeld toe en waren mensen minder tevreden met de woning en de woonomgeving.

  Minder tevredenheid over woonomgeving

  Reageer

  Vorig jaar waren mensen minder tevreden over hun woonomgeving dan het jaar ervoor. Zo nam de afstand tot voorzieningen, zoals basisscholen, cafés en sportterreinen gemiddeld toe en waren mensen minder tevreden met de woning en de woonomgeving.