of 61441 LinkedIn

Nieuws

 • De loting voor aspirant wiettelers die een aanvraag hebben ingediend om legaal wiet te mogen produceren vindt plaats op 3 december. De selectie van wiettelers voor het Experiment gesloten coffeeshopketen ofwel de ‘wietproef’ bevindt zich daarmee in een afrondende fase. De tien aspirant-wiettelers die worden ingeloot moeten nog wel een integriteitsonderzoek doorlopen. Als alles vlot verloopt kunnen zij eind februari 2021 formeel worden aangewezen.

  Loting aspirant-telers wietproef op 3 december

  De loting voor aspirant wiettelers die een aanvraag hebben ingediend om legaal wiet te mogen produceren vindt plaats op 3 december. De selectie van wiettelers voor het Experiment gesloten coffeeshopketen ofwel de ‘wietproef’ bevindt zich daarmee in een afrondende fase. De tien aspirant-wiettelers die worden ingeloot moeten nog wel een integriteitsonderzoek doorlopen. Als alles vlot verloopt kunnen zij eind februari 2021 formeel worden aangewezen.

 • Veel gemeenten vinden zelf dat ze wel de expertise in huis hebben om sociale ondernemingen goed te ondersteunen, blijkt uit het onderzoek ‘Zicht op duurzame samenwerking’ van accountants- en adviesbureau PwC en Social Enterprise NL, maar de sociaal ondernemers herkennen dit nog niet. ‘Als een initiatief naar een andere afdeling moet, dan gaat het schuren.’

  Gemeente nog diffuus voor sociaal ondernemer

  Veel gemeenten vinden zelf dat ze wel de expertise in huis hebben om sociale ondernemingen goed te ondersteunen, blijkt uit het onderzoek ‘Zicht op duurzame samenwerking’ van Social Enterprise NL en accountants- en adviesbureau PwC, maar de sociaal ondernemers herkennen dit nog niet. ‘Als een initiatief naar een andere afdeling moet, dan gaat het schuren.’

 • De gemeente Breda gaat het beroep op de jeugdhulp proberen in te dammen. Bij mensen met een informeel pgb wordt ook naar het inkomen gekeken.

  Breda gaat gebruik jeugdhulp inperken

  Breda wil het beroep op de jeugdhulp indammen. Er zal onder meer een steviger beroep worden gedaan op de eigen mogelijkheden en de eigen kracht van ouders en/of opvoeders en hun netwerk. Bij mensen met een informeel pgb wordt ook naar het inkomen gekeken, als de ouders aangeven de benodigde hulp niet zelf financieel te kunnen opbrengen.

 • Als het aan Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem ligt worden de raddraaiers die in de wijk Geitenkamp uit huis gezet en wordt de door hun veroorzaakte schade op de daders verhaald. Dat zei hij in antwoord op vragen uit de Arnhemse gemeenteraad, naar aanleiding van de onrust in de wijk.

  Marcouch: raddraaiers Geitenkamp desnoods uit huis

  4 reacties

  Als het aan Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem ligt worden de raddraaiers die in de wijk Geitenkamp uit huis gezet en wordt de door hun veroorzaakte schade op de daders verhaald. Dat zei hij in antwoord op vragen uit de Arnhemse gemeenteraad, naar aanleiding van de onrust in de wijk.

 • In de eerste helft van dit jaar is het gebruik van Wmo-maatwerkvoorzieningen met vijf procent gestegen ten opzichte van het eerste zes maanden van 2019. De groei wordt vooral veroorzaakt door de toename in hulp bij het huishouden. Dat steeg met 16 procent.

  Beroep op hulp bij huishouden blijft stijgen

  In de eerste maanden van dit jaar is het gebruik van Wmo-maatwerkvoorzieningen met vijf procent gestegen ten opzichte van het eerste half jaar van 2019. De groei wordt vooral veroorzaakt door de toename van het aantal cliënten dat hulp bij het huishouden ontvangt. Dat steeg met 16 procent.

 • Nieuwswebsite Follow the Money berekende dat de tariefverhoging jaarlijks voor zo'n 32 miljoen euro aan extra deurwaarderskosten gaat zorgen. Die komen terecht op het bord van mensen met schulden.

  Maatschappelijk verantwoorde incasso moet beter

  Het kabinet moet in kaart brengen hoe deurwaarders op een meer maatschappelijk verantwoorde manier kunnen incasseren. Dat heeft de Tweede Kamer dinsdag besloten naar aanleiding van een verhoging van de tarieven voor gerechtsdeurwaarders, die er volgens kenners voor zal zorgen dat mensen met schulden nog verder in de problemen komen.

 • Om de kosten in het sociaal domein in de hand te houden, is bezuinigen op de sociale basis geen goed idee. Dat stelde Hanneke Mateman, senior adviseur Doen wat werkt bij Movisie, op het digitale event ‘Sociaal domein. Leren en verbeteren, ook van en na corona’ van Binnenlands Bestuur.

  Gemeenten: bezuinig niet op sociale basis

  Om de kosten in het sociaal domein te beheersen, is bezuinigen op de sociale basis geen goed idee. Die sociale basis heeft tijdens deze coronacrisis zijn waarde meer dan ooit bewezen. Een krachtige sociale basis is nodig omdat niet alles op individueel niveau kan worden opgelost. Om de sociale kwaliteit voor inwoners en de samenleving te bevorderen en de kosten in de hand te houden, moeten gemeenten meer preventief en collectief gaan werken. Gemeenten doen er goed aan even pas op de plaats te maken.

 • Uitzicht op Vlissingen vanaf Breskens.

  Nog geen tolvrije Westerscheldetunnel, wel onderzoek

  De Tweede Kamer wil zich nog niet committeren aan een belofte om de Westerscheldetunnel tolvrij te maken. Wel komt er een onderzoek naar de mogelijkheden om de Westerscheldetunnel tolvrij te maken, zodat het onderwerp bij de aankomende kabinetsformatie op de agenda komt te staan.