of 63966 LinkedIn

Nieuws

 • Een brailleleesregel. (Beeld: Shutterstock)

  Gedeeltelijke recentralisatie creëert extra loket

  Het voorstel om de verantwoordelijkheid voor speciale werkvoorzieningen voor blinden en slechtzienden te 'recentraliseren' van gemeenten naar het UWV kan op bijval rekenen van belangenorganisaties. Wel zijn er zorgen dat de doelgroep daardoor te maken krijgt met meer in plaats van minder loketten. 

 • Met een tienpuntenplan wil CNV Jongeren actuele jongerenthema’s onder de aandacht brengen bij lokale politieke partijen met het verzoek deze belangrijke kwesties voor jongeren op te nemen in hun verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar. ‘We sturen ons plan naar de programmacommissies van de politieke partijen in de 50 grootste gemeenten van Nederland.’

  Jongeren maken tienpuntenplan voor lokale partijen

  Met een tienpuntenplan wil CNV Jongeren actuele jongerenthema’s onder de aandacht brengen bij lokale politieke partijen met het verzoek deze belangrijke kwesties voor jongeren op te nemen in hun verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar. ‘We sturen ons plan naar de programmacommissies van de politieke partijen in de 50 grootste gemeenten van Nederland.’

 • Tijdens de coronacrisis heeft een op de vijf mantelzorgers minder zorg en ondersteuning kunnen geven dan nodig was. Een op de tien mensen die mantelzorg ontvangen, heeft minder zorg gekregen dan noodzakelijk was. Dat blijkt uit onderzoek van I&O Research.

  Mantelzorg in de knel door corona

  Een op de vijf mantelzorgers heeft tijdens de coronacrisis minder zorg en ondersteuning kunnen geven dan nodig was. Een op de tien mensen die mantelzorg ontvangen, heeft vanwege de coronacrisis minder zorg gekregen dan noodzakelijk was. Dat blijkt uit onderzoek van I&O Research.

 • Ongeveer 550.000 huishoudens leven in 'energiearmoede'. Ze wonen in een slecht geïsoleerd huur- of koophuis en hebben daardoor te maken met hoge energiekosten. Vaak gaat dat gepaard met een laag inkomen. Dat komt naar voren uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

  ‘Energiearmoede’ bedreigt half miljoen huishoudens

  5 reacties

  Ongeveer 550.000 huishoudens leven in 'energiearmoede'. Ze wonen in een slecht geïsoleerd huur- of koophuis en hebben daardoor te maken met hoge energiekosten. Vaak gaat dat gepaard met een laag inkomen. Dat komt naar voren uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

 • 'Ondernemers, stap over je trots heen, kom naar ons toe.'

  Utrecht wil inkomensval na Tozo voorkomen

  Utrecht lanceert een 'offensief voor ondernemers met coronazorgen', om zelfstandigen een zachte landing te bieden na het aflopen van de steunmaatregelen. De aanpak zou het begin kunnen zijn van een permanente uitbreiding van de dienstverlening aan zelfstandigen.

 • Beeld: Shutterstock

  200 asielzoekers verhuizen vanwege volle opvang

  3 reacties

  Ongeveer 200 asielzoekers verhuizen dinsdagavond naar de noodopvang Heumensoord in Nijmegen omdat de centrale asielopvang in Ter Apel vol zit. Dat laat een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) desgevraagd weten.

 • Leeuwarden gaat medio oktober mogelijk noodopvang bieden aan zeshonderd asielzoekers. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft gevraagd de Friezenhal van het WTC Expo te mogen inrichten voor de opvang van vluchtelingen.

  Leeuwarden biedt mogelijk opvang aan 600 asielzoekers

  1 reactie

  Leeuwarden gaat medio oktober mogelijk noodopvang bieden aan zeshonderd asielzoekers. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft gevraagd de Friezenhal van het WTC Expo te mogen inrichten voor de opvang van vluchtelingen.

 • De eenmalige 1,3 miljard euro die het demissionaire kabinet voor de jeugdzorg vrijmaakt, is veel te weinig. Er is structureel extra geld nodig. Ook moet er een einde komen aan de wirwar aan aanbestedingen door gemeenten. Dat stelt de Nederlandse ggz.

  GGZ Nederland: Extra jeugdgeld is veel te weinig

  De eenmalige 1,3 miljard euro die het demissionaire kabinet voor de jeugdzorg vrijmaakt, is veel te weinig. ‘In feite gaat het om het dichten van een gat.’ Er is structureel extra geld nodig. Ook moet er een einde komen aan de wirwar aan aanbestedingen door gemeenten. 

 • Het bevriezen van de opschalingskorting is positief, maar wat de VNG en G40 betreft moet die definitief van tafel. Het Wmo-abonnementstarief hangt nog steeds boven de markt. Er moet snel een nieuw kabinet komen.

  VNG en G40 gematigd positief over Miljoenennota

  Het bevriezen van de opschalingskorting is goed nieuws, maar wat de VNG en G40 betreft moet die definitief van tafel. En het kabinet trekt weliswaar geld uit voor onder meer de klimaatopgave en woningbouw, maar dat is slechts genoeg om ‘aan de gang te blijven, terwijl we moeten doorpakken’. Het Wmo-abonnementstarief hangt nog steeds boven de markt.

 • 'De forse toename van het aantal vacatures vraagt urgent om maatregelen om meer mensen met een arbeidsbeperking naar werk te begeleiden'.

  Krapte op arbeidsmarkt is een ‘unieke kans’

  De crisisgelden om grote werkloosheid in de nasleep van de coronacrisis te voorkomen, moeten ook worden ingezet voor mensen die al langer buiten de arbeidsmarkt vallen. Dat stelt Cedris, de vereniging voor een inclusieve arbeidsmarkt, in een reactie op de Miljoenennota 2022.