sociaal / Partnerbijdrage

De Omgekeerde Toets & Wet Inburgering 2021

De Omgekeerde Toets & Wet Inburgering 2021. Een voorschot op de taken en dilemma’s.

07 september 2021
Casusboekje.png

Nog even en dan wordt de nieuwe Wet inburgering op 1 januari 2022 van kracht. Als gemeente kunt u zich daar nu al op voorbereiden. En Stimulansz helpt u daarbij. Met ons nieuwe casusboekje Inburgering nemen we vast een voorschot op de taken en dilemma’s die op u afkomen.

In het casusboekje Inburgering zetten we u aan het denken over hoe u met deze nieuwe taken kunt omgaan. En we laten u zien dat er met De Omgekeerde Toets binnen de regels van de wet voldoende mogelijkheden zijn om mensen een toekomstperspectief te bieden.


Integraal werken
Met De Omgekeerde Toets introduceert Stimulansz een heel andere manier van kijken. Een manier die eigenlijk zo vanzelfsprekend is dat u, als u het principe eenmaal doorhebt, denkt: logisch, zo moet het! Zo is de wet bedoeld! Ook geeft De Omgekeerde Toets een nieuwe betekenis aan het begrip integraal werken. Door gebruik te maken van De Omgekeerde Toets ziet u namelijk de mogelijkheden van de Wet inburgering 2021 voor uw gemeente, ook in combinatie met andere domeinen in het sociaal domein. Het belangrijkste doel voor ogen is hierbij: de inburgeraar zo goed mogelijk begeleiden en ondersteunen.

5 casussen
In het casusboekje leggen we eerst uit hoe De Omgekeerde Toets werkt en daarna passen we het principe toe op 5 casussen waarbij inburgering centraal staat. Deze casussen zijn representatief voor de uitdagingen waar inburgeraars en consulenten inburgering in het sociaal domein zoal mee te maken krijgen. Bij elke casus doen we u een oplossing à la De Omgekeerde Toets aan de hand.  

Zelf aan de slag met het casusboekje Inburgering

Het casusboekje Inburgering is een doe-het-zelf-boek voor alle professionals in het sociaal domein. Als u alle verhalen en de bijbehorende oplossingen heeft gelezen, kunt u direct zelf aan de slag met het toepassen van het principe van De Omgekeerde Toets. Waar nodig met een beetje hulp van ons.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.