Advertentie
sociaal / Nieuws

Militairen aan de slag in Groningen en Apeldoorn

Defensie zet zeventien militairen in een Gronings verpleeghuis in om het personeel daar te ontlasten. Het gaat om verpleeghuis Veldspaat van zorginstelling Dignis, laat het ministerie weten. Ook gaan tien militairen de komende tijd aan het werk in zorghotel Chrysant in Apeldoorn.

30 december 2020
soldaat-zorg-defensie.jpg

Defensie zet zeventien militairen in een Gronings verpleeghuis in om het personeel daar te ontlasten. Het gaat om verpleeghuis Veldspaat van zorginstelling Dignis, laat het ministerie weten. Ook gaan tien militairen de komende tijd aan het werk in zorghotel Chrysant in Apeldoorn.

Handen aan het bed
De militairen gaan deze week nog aan de slag, en blijven in principe tot 19 januari. Mogelijk worden militairen ook ingezet in andere verzorgingshuizen in de provincie Groningen. Die gesprekken lopen volgens de veiligheidsregio nog. Groningen heeft gevraagd om in totaal dertig militairen. ‘Dat is voldoende om de hoogste nood te lenigen. Door deze inzet kunnen de gaten in het rooster, waardoor de noodzakelijke zorg in de knel komt, worden opgelost. De totale druk is groter, maar we realiseren ons dat in andere regio's de druk net zo groot is, daar houden we rekening mee. We zijn ook andere wegen aan het bewandelen om te zorgen dat we zo veel mogelijk handen aan de bedden hebben. Over twee tot drie weken hopen we het zelf weer te kunnen redden’, aldus een woordvoerder van de veiligheidsregio.

 

Apeldoorn

Defensie heeft in totaal 100 medisch geschoolde mensen beschikbaar om bij te springen in zorginstellingen. Eerder woensdag werd al bekend dat tien militairen de komende tijd aan het werk gaan in zorghotel Chrysant in Apeldoorn.

 

Zware wissel

De druk van coronapatiënten trekt een zware wissel bij veel zorginstellingen. In de regio's Groningen, Noord- en Oost-Gelderland en Twente luidden instellingen deze week de noodklok vanwege personeelsproblemen. In Twente wordt nog gekeken hoe Defensie kan helpen, aldus een woordvoerder van het ministerie. (ANP)

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Hans / afdelingsmanager
Henk, als dit allemaal nog eens boven tafel moet komen via de WOB, Kamervragen of een parlementaire enquete, dan raken de zwarte viltstiften uitverkocht en hebben die ambtenaren lamme klauwen van het strepen.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
henk
Wat een schande dat dit nodig is:

- te weinig personeel

- te weinig bedden

- te weinig ic

- te weinig beschermingsmiddelen voor de zorg

- te weinig test capaciiteit

- slecht bron en contact onderzoek van de GGD

- een nutteloze app

- een nutteloos dashboard met achteruitkijkspiegel s

- het laatste land dat gaat vaccinerenRutte en de Jonge heb de boel verkwanselt, al jaren lang. Door hun idiote bezuinigingsdrift en mismanagement zitten we zo in de shit. Er worden mensen om minder ontslagen!
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie