of 61441 LinkedIn

Wmo/Jeugdwet-kennis hielp gemeente Heeze-Leende

Wmo/Jeugdwet-kennis hielp gemeente Heeze-Leende. Samen kom je verder
Zorg-Lokaal Reageer

De financiën binnen het Sociaal Domein liggen onder het vergrootglas, er gaat veel geld in om en men verwacht budgetstijgingen in de jeugdzorg en Wmo. Capaciteit met de juiste kennis om de (financiële) administratie rondom toegekende zorgondersteuning vanuit de Wmo en Jeugdwet verantwoord uit te voeren is cruciaal. Om de plotselinge uitval van de financieel-administratief medewerker binnen het Sociaal Domein op te lossen had gemeente Heeze-Leende dan ook snel ondersteuning nodig.

Per direct had gemeente Heeze-Leende ondersteuning nodig bij het facturatieproces, de jaarrekening, de eindafrekening met zorgaanbieders, het volgen van de lokale financiële ontwikkelingen in het Sociaal Domein en het genereren van managementinformatie. Naast de ondersteuning in de alledaagse praktische uitvoering was er ook behoefte aan verbetering van bestaande werkproces.

 

Oplossing met resultaat
Een backoffice expert en een consultant gingen bij gemeente Heeze-Leende aan de slag. Elk met hun eigen expertise.

 

Het consequent afhandelen van facturen en de aanwezige kennis van het berichtenverkeer zorgde direct voor drie positieve effecten:

√  de financiële werkzaamheden liepen geen vertraging op;

√  het proces van tijdig en rechtmatige betalen van zorgaanbieders verbeterde;

√  data voor managementinformatie was betrouwbaar en actueel.  

 

De samenwerking werd opgezocht met de financiële afdeling van gemeente Heeze-Leende en de leverancier van het zorgrapportagesysteem ten aanzien van de verbinding met het financiële systeem. Voor de eindafrekening werden jaarlijks verschillenanalyses uitgevoerd op basis van o.a. de door zorgaanbieders aangeleverde productieverklaringen. Geconstateerde verschillen werden waar nodig direct opgelost: een verbetering ten behoeve van de accountantsverklaring.

 

Diverse data-analyses zijn uitgevoerd en de data die werd gegenereerd en gerapporteerd leverde de gemeente de gewenste stuur-, en managementinformatie om toekomstig beleid te bepalen.

 

Samen kom je verder
Door de juiste connecties intern en extern aan te gaan integreerden de backoffice expert en consultant snel in het team en binnen de gemeente. Met als gevolg een prettige samenwerking.

 

“Samen bepaalden we de juiste prioriteiten waardoor er naast de praktische financiële zaken gewerkt werd aan continue procesverbetering en inzichtelijke managementinformatie. Zij waren de perfecte financiële sparringpartner binnen de gemeente en werden twee jaar lang ‘vaste’ collega’s binnen ons team!

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Marloes Geven van gemeente Heeze-Leende.

202001

 

Bent u benieuwd hoe Zorg-Lokaal uw gemeenten kan helpen?

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Zorg-LokaalWilhelminastraat 39, 6131 KM Sittard

Postbus 5065, 6130 PB Sittard

 

Meer informatie?
www.zorg-lokaal.nl
info@zorg-lokaal.nl
secretariaat@zorg-lokaal.nl 
088 007 9494
ma-vr van 9:00u tot 16:30u

Afbeelding

Over ons

Met ons eigen digitaal iJw/iWmo platform Zorg-Portaal en onze experts op het gebied van berichtenverkeer, administratieve en financiële processen, data-analyse en IT helpen we gemeenten bij grip op verantwoorde zorginzet vanuit de Wmo/Jeugdwet.

 

Gemeenten die de administratie Wmo/Jeugdwet door Zorg-Lokaal laten uitvoeren hebben stuur- en managementinformatie vanuit een totaalconcept. Kiest ook uw gemeente voor Zorg-Lokaal? Vraag dan hier een vrijblijvend gesprek aan of download hier alvast onze brochures.

GRIP OP VERANTWOORDE ZORGINZET

Afbeelding

 

Door de toenemende tekorten binnen gemeenten op het gebied van Jeugdzorg en Wmo ervaren steeds meer gemeenten financiële druk. Wij als Zorg-Lokaal laten in deze video zien dat wij de administratieve processen die gemeenten op dit moment uitvoeren, goedkoper en efficiënter kunnen uitvoeren.

 

Bent u naar aanleiding van deze video nieuwsgierig of benieuwd naar wat wij voor u als gemeente kunnen betekenen? Lees hier verder of klik hier voor ons contactformulier.

Meer nieuws

Bloggers