of 64003 LinkedIn

Weer van start met de huisbezoeken

Weer van start met de huisbezoeken. Een terugblik, het doel en Hoe het in zijn werk gaat.
Zorg-Lokaal Reageer

Periodiek leggen wij huisbezoeken af bij inwoners die huishoudelijke ondersteuning ontvangen van de gemeente, de zogenoemde technische metingen. Dit is van belang om de kwaliteit van de geleverde zorg binnen de Wmo te meten en eventueel te verbeteren.

Terugblik

Het afgelopen jaar hebben wij wegens corona geen huisbezoeken uitgevoerd. Dit voor de veiligheid van zowel de cliënten als van onze eigen medewerkers. In plaats hiervan hebben wij in opdracht van een aantal gemeenten telefonische belevingsonderzoeken uitgevoerd.

 

Hieruit is gebleken dat de huishoudelijke ondersteuning gedurende de coronaperiode grotendeels is doorgegaan. Nu is de tijd aangebroken dat ook de huisbezoeken weer verantwoord uitgevoerd mogen worden.


Doel van het huisbezoek

Het huisbezoek is bedoeld om te onderzoeken of de huishoudelijke ondersteuning met als resultaat ‘schoon huis’ is geleverd.

 

Tijdens het huisbezoek komt er een inspecteur van Zorg-Lokaal langs voor het meten van de geleverde huishoudelijke ondersteuning. De inspecteur zal gedurende het gesprek diverse vragen stellen om erachter te komen of de cliënt tevreden is over de huishoudelijke ondersteuning. Natuurlijk is er voor cliënten voldoende ruimte voor het stellen van vragen.


Hoe gaat het in zijn werk?

In opdracht van de gemeente wordt een steekproef getrokken onder de inwoners die huishoudelijke ondersteuning ontvangen. Vervolgens wordt er telefonisch contact met hun opgenomen met de vraag of ze deel willen nemen aan een onderzoek naar de geleverde zorg.

 

Na het maken van de telefonische afspraak wordt een routeplanning gemaakt en komt een inspecteur langs op de afgesproken dag en tijd. Onze inspecteurs zijn VRS-gekwalificeerd en kunnen dit aantonen aan de hand van een legitimatiepas.

 

Corona heerst nog steeds, dus zijn wij te alle tijde waakzaam en creëren wij een veilige omgeving voor iedereen. Daarom hanteren wij de volgende maatregelen:

  • De afstand van 1,5 meter moet mogelijk zijn;
  • Onze inspecteurs beschikken over beschermingsmiddelen en gebruiken deze naar eigen inzicht;
  • Onze inspecteurs zijn volledig gevaccineerd.

 

Als een inspecteur beoordeelt dat aan diverse maatregelen niet voldaan kan worden, staat het hem of haar vrij het huisbezoek af te breken. Wij vragen dan ook om deze maatregelen na te leven. Dit voor een veilige omgeving voor ons allen.


Huisbezoek uitgevoerd?

De inspecteur maakt na afloop van het huisbezoek een rapportage waarin de bevindingen worden beschreven. Deze rapportage wordt vervolgens afgeleverd aan de gemeente.


Meer informatie?

Heb je naar aanleiding van dit blog vragen over de huisbezoeken die worden uitgevoerd door Zorg-Lokaal? Neem vandaag dan nog contact met ons op via het contactformulier of vraag een vrijblijvend gesprek aan.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Zorg-Lokaal

Wilhelminastraat 39, 6131 KM Sittard

Postbus 5065, 6130 PB Sittard

 

Meer informatie?
www.zorg-lokaal.nl
info@zorg-lokaal.nl
secretariaat@zorg-lokaal.nl 
088 007 9494
ma-vr van 9:00u tot 16:30u

Afbeelding

Over ons

Met ons eigen digitaal iJw/iWmo platform Zorg-Portaal en onze experts op het gebied van berichtenverkeer, administratieve en financiële processen, data-analyse en IT helpen we gemeenten bij grip op verantwoorde zorginzet vanuit de Wmo/Jeugdwet.

 

Gemeenten die de administratie Wmo/Jeugdwet door Zorg-Lokaal laten uitvoeren hebben stuur- en managementinformatie vanuit een totaalconcept. Kiest ook uw gemeente voor Zorg-Lokaal? Vraag dan hier een vrijblijvend gesprek aan of download hier alvast onze brochures.

GRIP OP VERANTWOORDE ZORGINZET

Afbeelding

 

Door de toenemende tekorten binnen gemeenten op het gebied van Jeugdzorg en Wmo ervaren steeds meer gemeenten financiële druk. Wij als Zorg-Lokaal laten in deze video zien dat wij de administratieve processen die gemeenten op dit moment uitvoeren, goedkoper en efficiënter kunnen uitvoeren.

 

Bent u naar aanleiding van deze video nieuwsgierig of benieuwd naar wat wij voor u als gemeente kunnen betekenen? Lees hier verder of klik hier voor ons contactformulier.

Meer nieuws

Bloggers

Whitepapers