of 63372 LinkedIn

Realtime data | De toekomst van ons voorspelmodel

Realtime data | De toekomst van ons voorspelmodel. Voorspelling van de kosten voor Wmo en Jeugd
Zorg-Lokaal Reageer

Vanuit realtime data levert Zorg-Lokaal managementinformatie aan gemeenten. Met realtime data als uitgangspunt is Zorg-Lokaal gaan werken aan een voorspelmodel dat de kosten voor Wmo en Jeugd voorspelt. Door continu te verbeteren in dit proces gaan we samen voor grip op verantwoorde zorg binnen de Wmo en Jeugdwet. Lees onderstaand meer over de toekomst van ons voorspelmodel.

Het voorspelmodel wordt gevoed met ingediende declaraties door de jaren heen en geeft iedere maand een nieuwe voorspelling. Dit doen wij iedere maand en zelfs iedere dag, omdat er data bijkomt die we kunnen meegeven aan het voorspelmodel. Want hoe meer data, hoe beter de voorspelling.


Neuraal netwerk

Het voorspelmodel is gebaseerd op een neuraal netwerk en door meer verschillende gegevens te voeden aan het voorspelmodel, kan deze verder worden getraind om nauwkeuriger te worden. De uitdaging is dat de data van deze variabelen altijd up to date moet zijn, zodat er maandelijks een nieuwe voorspelling kan worden gemaakt.

 

Wij hebben onder andere als doel om naast de kosten, ook de toewijzingswaarde aan het voorspelmodel te geven, waarvan de resultaten in ons dashboard staan. De vervolgstap is om de kosten op wijkniveau te voorspellen. Het voorspelmodel zal worden gevoed met variabelen op wijkniveau. Denk bijvoorbeeld aan: het gemiddeld inkomen per wijk of het aantal 80-plussers per wijk.

Al deze informatie kan gemeenten ondersteunen bij het opstellen van de begroting voor het volgende jaar. Zo werken we samen aan grip op verantwoorde zorg, zowel nu als in de toekomst.


De toekomst

Voor de toekomst is het streven om niet alleen de kosten te voorspellen, maar ook de benodigde zorg te voorspellen. De vraag hierin luidt: ‘Waar is binnen mijn gemeente in de toekomst meer zorg nodig en om welk type zorg gaat dit dan?’ Als we met gemeenten op deze vraag antwoord kunnen geven, kunnen er specifiekere afspraken met zorgaanbieders worden gemaakt. Dit met als resultaat dat de cliënt beter wordt geholpen.

 

Meer informatie?

Ben je naar aanleiding van dit blog nieuwsgierig of benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen met betrekking tot realtime data en ons voorspelmodel middels machine learning? Onze specialisten staan voor je klaar. Neem vandaag nog contact met ons op via het contactformulier of vraag een vrijblijvend gesprek aan.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Zorg-LokaalWilhelminastraat 39, 6131 KM Sittard

Postbus 5065, 6130 PB Sittard

 

Meer informatie?
www.zorg-lokaal.nl
info@zorg-lokaal.nl
secretariaat@zorg-lokaal.nl 
088 007 9494
ma-vr van 9:00u tot 16:30u

Afbeelding

Over ons

Met ons eigen digitaal iJw/iWmo platform Zorg-Portaal en onze experts op het gebied van berichtenverkeer, administratieve en financiële processen, data-analyse en IT helpen we gemeenten bij grip op verantwoorde zorginzet vanuit de Wmo/Jeugdwet.

 

Gemeenten die de administratie Wmo/Jeugdwet door Zorg-Lokaal laten uitvoeren hebben stuur- en managementinformatie vanuit een totaalconcept. Kiest ook uw gemeente voor Zorg-Lokaal? Vraag dan hier een vrijblijvend gesprek aan of download hier alvast onze brochures.

GRIP OP VERANTWOORDE ZORGINZET

Afbeelding

 

Door de toenemende tekorten binnen gemeenten op het gebied van Jeugdzorg en Wmo ervaren steeds meer gemeenten financiële druk. Wij als Zorg-Lokaal laten in deze video zien dat wij de administratieve processen die gemeenten op dit moment uitvoeren, goedkoper en efficiënter kunnen uitvoeren.

 

Bent u naar aanleiding van deze video nieuwsgierig of benieuwd naar wat wij voor u als gemeente kunnen betekenen? Lees hier verder of klik hier voor ons contactformulier.

Meer nieuws

Bloggers

Whitepapers