of 64277 LinkedIn

Optimaliseren administratieve proces rondom Wmo en Jeugdwet

Hoe ondersteunen onze consultants bij het optimaliseren van het administratieve proces rondom Wmo en Jeugdwet.
Zorg-Lokaal Reageer

Eline van der Plas is consultant binnen het sociaal domein bij Zorg-Lokaal. Als consultant ondersteunt zij zowel gemeenten als zorgaanbieders bij het optimaliseren van het administratieve proces rondom Wmo en Jeugdwet. In dit blog vatten we een kort interview met Eline samen.

Eline, vertel eens wat over jezelf?

Ik ben Eline van der Plas en ik ben consultant bij Zorg-Lokaal. Mijn expertises in mijn vakgebied zijn: backoffice expert, projectmanagement, implementatieproces en het verantwoordingsproces.

Het is mijn streven als consultant dat ik gemeenten en zorgaanbieders graag wil ondersteunen bij het optimaliseren van het administratieve proces. Waarbij ik ervoor zorg dat alles goed en soepel verloopt.

 

Waarom is werken voor Zorg-Lokaal en haar opdrachtgevers zo leuk?

Zorg-Lokaal bestaat uit een groep mensen met veel kennis en expertise. Samen zorgen we ervoor dat we gemeenten ontzorgen door onder andere de administratie over te nemen. Het werken aan verschillende opdrachten en soms zelfs meerdere tegelijkertijd kan uitdagend zijn.

 

Wat het zo leuk maakt is dat je veel verschillende mensen ontmoet met elk hun eigen expertises. Ook leer je continu bij, want bij elke opdracht komen nieuwe aspecten aan bod. Daarnaast zie je hoe een gemeente functioneert en waar ze tegenaan lopen. Deze informatie kan ik weer meenemen in onze interne organisatie. Dit om te kijken hoe we onze eigen processen kunnen aanpassen en natuurlijk hoe we gemeenten nog beter kunnen helpen.

 

Aan welke opdrachten werk je momenteel?

Op dit moment ben ik als consultant bezig met 3 opdrachten bij diverse gemeenten. Deze opdrachten zijn:

  • Projectleider PGB2.0 en het ondersteunen bij het optimaliseren van administratieve processen.
  • Aanspreekpunt en consultant, waarbij ik ondersteun bij de administratieve processen.
  • Consultant bij een implementatietraject om de woonvoorzieningen in ons Zorg-Portaal te verwerken.

 

Kun je wat meer vertellen over een opdracht?

Er was een behoorlijke werkachterstand bij een gemeente die de medewerkers zelf niet weggewerkt kregen. Het doel was dan ook om deze werkachterstand zo snel mogelijk weg te werken. Inmiddels is dit doel behaald en het probleem opgelost, mede dankzij onze ondersteuning bij de werkzaamheden.

 

Nu de werkachterstand is opgelost, leggen we de focus op het continueren van de werkprocessen. Dit om te voorkomen dat de werkachterstand weer oploopt.

 

Als consultant ben ik tijdens deze opdracht het aanspreekpunt van de gemeente en van onze interne organisatie. Ik zorg dat duidelijk is welke werkzaamheden nodig zijn, wat hiervoor gedaan moet worden en geef deze informatie door aan de interne organisatie.

 

Meer informatie of nieuwsgierig?

Ben je naar aanleiding van dit interview met Eline benieuwd naar wat zij voor jou kan betekenen? Stuur haar gerust een berichtje of connectieverzoek op LinkedIn. Of ben je nieuwsgierig naar wat wij als Zorg-Lokaal nog meer doen? Neem vandaag nog contact met ons op via het contactformulier of vraag een vrijblijvend gesprek aan.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Zorg-Lokaal

Wilhelminastraat 39, 6131 KM Sittard

Postbus 5065, 6130 PB Sittard

 

Meer informatie?
www.zorg-lokaal.nl
info@zorg-lokaal.nl
secretariaat@zorg-lokaal.nl 
088 007 9494
ma-vr van 9:00u tot 16:30u

Afbeelding

Over ons

Met ons eigen digitaal iJw/iWmo platform Zorg-Portaal en onze experts op het gebied van berichtenverkeer, administratieve en financiële processen, data-analyse en IT helpen we gemeenten bij grip op verantwoorde zorginzet vanuit de Wmo/Jeugdwet.

 

Gemeenten die de administratie Wmo/Jeugdwet door Zorg-Lokaal laten uitvoeren hebben stuur- en managementinformatie vanuit een totaalconcept. Kiest ook uw gemeente voor Zorg-Lokaal? Vraag dan hier een vrijblijvend gesprek aan of download hier alvast onze brochures.

GRIP OP VERANTWOORDE ZORGINZET

Afbeelding

 

Door de toenemende tekorten binnen gemeenten op het gebied van Jeugdzorg en Wmo ervaren steeds meer gemeenten financiële druk. Wij als Zorg-Lokaal laten in deze video zien dat wij de administratieve processen die gemeenten op dit moment uitvoeren, goedkoper en efficiënter kunnen uitvoeren.

 

Bent u naar aanleiding van deze video nieuwsgierig of benieuwd naar wat wij voor u als gemeente kunnen betekenen? Lees hier verder of klik hier voor ons contactformulier.

Meer nieuws

Bloggers

Whitepapers