of 62812 LinkedIn

Onzekerheden rondom het verantwoordingsproces 2020

Onzekerheden rondom het verantwoordingsproces 2020. De voorbereidingen van het verantwoordingsproces 2020 staan voor de deur
Zorg-Lokaal Reageer

De voorbereidingen van het verantwoordingsproces 2020 staan voor de deur. Een jaarlijks terugkerend moment voor alle Nederlandse gemeenten. Maar dit jaar anders dan normaal gesproken.

Net als ieder jaar, zal ook de zorginzet over 2020 verantwoord moeten worden. Echter, vanwege de verantwoording van onder andere de continuïteitbijdrage en de meerkosten, zal de wijze van dit proces dit jaar anders worden. Onzekerheden rondom het verantwoordingsproces 2020 zullen er dan ook zijn. Maar hoe gaat het verantwoordingsproces 2020 eruit zien en wat betekent dit voor uw gemeente?

 

Onzekerheden kosten extra capaciteit

In een productieverantwoording verantwoord een aanbieder de daadwerkelijk geleverde productie over het voorafgaande jaar. Dit volgens de vastgestelde contractuele afspraken, zoals leveringsvorm en producttarief. Vervolgens wordt dit bij de gemeente vergeleken met de eigen administratie. Komt de aangegeven productie overeen met de afgegeven indicaties, het afgesproken tarief en de (goedgekeurde) declaraties? Zowel de continuïteitsbijdrage als de meerkosten vallen hier niet onder, omdat beiden niet onder geleverde productie kunnen worden geschaard. Maar hoe kunnen deze twee onderdelen dan verantwoord worden?

 

Verschillende partijen, waaronder de VNG, NBA en Ketenbureau i-Sociaal Domein zijn uitvoerig in overleg met elkaar. Hieruit is al naar voren gekomen dat er nieuwe formats voor de productieverantwoording Jeugd en Wmo zullen worden gepubliceerd. Ook het landelijk controle protocol zal anders zijn. Door de aanpassing in formats, verwachten wij dat er een extra controle wordt ingebouwd in het verantwoordingsproces 2020. Zoals ook al aangegeven in ons voorgaand blog ‘Het werk van een consultant’. Deze controle vraagt voor de uitvoering om extra capaciteit in tijd en inzet. Het is daarom belangrijk dat u als gemeente hier alvast rekening mee houdt.

 

In november zal naar verwachting meer duidelijkheid komen over de nu nog onzekerheden rondom het verantwoordingsproces 2020. Zodra deze informatie beschikbaar is zullen wij dit met u delen.

 

Wat kunnen wij voor u betekenen?

De consultants van Zorg-Lokaal hebben meerdere projecten rondom het verantwoordingsproces uit mogen voeren. Van het coördineren van het proces tot de inhoudelijke controle van de productieverantwoordingen. Wilt u eens gedachten wisselen over het verantwoordingsproces? Vraag dan hier een vrijblijvend gesprek aan.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Zorg-LokaalWilhelminastraat 39, 6131 KM Sittard

Postbus 5065, 6130 PB Sittard

 

Meer informatie?
www.zorg-lokaal.nl
info@zorg-lokaal.nl
secretariaat@zorg-lokaal.nl 
088 007 9494
ma-vr van 9:00u tot 16:30u

Afbeelding

Over ons

Met ons eigen digitaal iJw/iWmo platform Zorg-Portaal en onze experts op het gebied van berichtenverkeer, administratieve en financiële processen, data-analyse en IT helpen we gemeenten bij grip op verantwoorde zorginzet vanuit de Wmo/Jeugdwet.

 

Gemeenten die de administratie Wmo/Jeugdwet door Zorg-Lokaal laten uitvoeren hebben stuur- en managementinformatie vanuit een totaalconcept. Kiest ook uw gemeente voor Zorg-Lokaal? Vraag dan hier een vrijblijvend gesprek aan of download hier alvast onze brochures.

GRIP OP VERANTWOORDE ZORGINZET

Afbeelding

 

Door de toenemende tekorten binnen gemeenten op het gebied van Jeugdzorg en Wmo ervaren steeds meer gemeenten financiële druk. Wij als Zorg-Lokaal laten in deze video zien dat wij de administratieve processen die gemeenten op dit moment uitvoeren, goedkoper en efficiënter kunnen uitvoeren.

 

Bent u naar aanleiding van deze video nieuwsgierig of benieuwd naar wat wij voor u als gemeente kunnen betekenen? Lees hier verder of klik hier voor ons contactformulier.

Meer nieuws

Bloggers

Whitepapers