of 65101 LinkedIn

Mantelzorgers zijn onzichtbare helden

Mantelzorgers zijn onzichtbare helden. Tijd voor grip op de huidige en toekomstige mantelzorg
Zorg-Lokaal Reageer

10 november was het de Dag van de Mantelzorg. Een dag waarop we onze waardering extra laten blijken aan deze helden. Een extra schijnwerper is meer dan verdiend en nodig.

Goed zorgen voor een ander is iets moois. Echter, zorg daarbij ook goed voor jezelf. Dit door over je zorg(en) te praten, je grenzen aan te geven en hulp te zoeken als het nodig is.


De onzichtbare helden

Mantelzorgers zijn de onzichtbare helden van ons land. Jong en oud, van het kleinste dorp tot de grootste stad. We tellen bijna 5 miljoen mantelzorgers in ons land. Wat mantelzorgers doen is niet vanzelfsprekend, het is bijzonder en verdient waardering.

 

Ze zorgen voor een ziek familielid, vriend of buur. Vaak combineren ze dat met een betaalde baan. Omdat de zorg zich over het algemeen richt op bekenden, vinden deze mantelzorgers hun werk vaak vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Vooral nu tijdens het coronavirus, is hun werk nog minder zichtbaar en worden zij extra belast door de gevolgen hiervan.


Deel je zorg(en)

De zorg van mantelzorgers is heel waardevol. Daarom is het belangrijk dat mantelzorgers niet twijfelen om hulp te vragen als het hen even te veel wordt. Door zorg(en) te delen, ervaren zij steun. Het helpt om zorg(en) bespreekbaar te maken in de directe omgeving zoals op het werk, erover te praten met andere mantelzorgers of hulp in te schakelen via de gemeente of de Mantelzorglijn.


Wat kan Zorg-Lokaal betekenen?

Het is tijd voor grip op de huidige en toekomstige mantelzorg, want alleen waardering is niet voldoende. Met behulp van de dienstenvouchers kan er op een laagdrempelige manier ondersteuning worden gerealiseerd voor mantelzorgers. Door zorgaanbieders en mantelzorgers eenvoudig met elkaar in contact te brengen kan bijvoorbeeld ondersteuning van hulp bij het huishouden worden ingezet.

 

Voor zowel gemeenten, mantelzorgers en zorgaanbieders is de dienstenvoucher een administratief arme dienst. Bijkomende voordelen voor gemeenten zijn, dat zij haar doelgroep mantelzorgers goed in beeld kan krijgen en haar beleid hierop kan inrichten. Benieuwd hoe de dienstenvoucher jouw mantelzorgers kan helpen? Vraag dan hier de gewenste informatie aan.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Zorg-Lokaal

Wilhelminastraat 39, 6131 KM Sittard

Postbus 5065, 6130 PB Sittard

 

Meer informatie?
www.zorg-lokaal.nl
info@zorg-lokaal.nl
secretariaat@zorg-lokaal.nl 
088 007 9494
ma-vr van 9:00u tot 16:30u

Afbeelding

Over ons

Met ons eigen digitaal iJw/iWmo platform Zorg-Portaal en onze experts op het gebied van berichtenverkeer, administratieve en financiële processen, data-analyse en IT helpen we gemeenten bij grip op verantwoorde zorginzet vanuit de Wmo/Jeugdwet.

 

Gemeenten die de administratie Wmo/Jeugdwet door Zorg-Lokaal laten uitvoeren hebben stuur- en managementinformatie vanuit een totaalconcept. Kiest ook uw gemeente voor Zorg-Lokaal? Vraag dan hier een vrijblijvend gesprek aan of download hier alvast onze brochures.

GRIP OP VERANTWOORDE ZORGINZET

Afbeelding

 

Door de toenemende tekorten binnen gemeenten op het gebied van Jeugdzorg en Wmo ervaren steeds meer gemeenten financiële druk. Wij als Zorg-Lokaal laten in deze video zien dat wij de administratieve processen die gemeenten op dit moment uitvoeren, goedkoper en efficiënter kunnen uitvoeren.

 

Bent u naar aanleiding van deze video nieuwsgierig of benieuwd naar wat wij voor u als gemeente kunnen betekenen? Lees hier verder of klik hier voor ons contactformulier.

Meer nieuws

Bloggers

Whitepapers