of 64277 LinkedIn

Let’s meet Eline en Elizan

Let’s meet Eline en Elizan. Optimaliseren van het administratieve proces rondom Wmo en Jeugdwet.
Zorg-Lokaal Reageer

Eline van der Plas en Elizan Thelosen zijn beiden consultants binnen het sociaal domein bij Zorg-Lokaal. Als consultant ondersteunen zij zowel gemeenten als zorgaanbieders bij het optimaliseren van het administratieve proces rondom Wmo en Jeugdwet.

Laten we beginnen met Eline. Eline is al ruim 3 jaar werkzaam als consultant. Haar opdrachten zijn heel verschillend. Zo is ze onder andere bezig met bijvoorbeeld het implementeren van het backofficesysteem van Zorg-Lokaal en het coördineren van het verantwoordingsproces. Maar ook kan ze worden ingezet voor een functie die niet intern bij een gemeente ingevuld kan worden.

 

Het dashboard

Waar Eline voorheen dagelijks op pad was en langsging bij verschillende gemeenten, werkt ze nu vanuit huis. In het begin even wennen zegt ze, maar inmiddels goed gewend en probeert ze vanuit huis gemeenten zo goed mogelijk te helpen.

 

Nu er steeds meer versoepelingen komen omtrent corona, worden gemeenten langzaam weer bezocht door Eline. Tijdens de gesprekken wordt onder andere het dashboard dat Zorg-Lokaal heeft ontwikkeld samen bekeken. In dit dashboard zijn alle gegevens uit het berichtenverkeer duidelijk weergegeven in rapporten. Samen met de gemeente neemt Eline deze gegevens door en vertaalt deze.


Wat betekent dit nu in de praktijk?

Zo wordt er samen gekeken naar bijvoorbeeld het declaratiegedrag van zorgaanbieders. Declareren zij op tijd? En hoe declareren zij precies? Ligt dit ver onder het toegewezen bedrag of juist daarboven? Deze informatie kan de gemeente gebruiken als signalen die meegenomen kunnen worden tijdens bijvoorbeeld contractgesprekken.

 

Elizan is net als Eline ook werkzaam als consultant. De afgelopen maanden heeft zij zich beziggehouden met verschillende implementaties van processen. Een van deze implementaties was het aansluiten van gemeenten op het berichtenverkeer iWmo en iJw 3.0 via het backofficesysteem van Zorg-Lokaal.

 

Variërende rol

Elizan geeft aan dat de rol van consultant erg kan variëren. Zo neemt zij soms een ondersteunende rol aan en andere keren is ze projectleider van een opdracht. In een recent implementatieproject heeft Elizan ervoor gezorgd dat de interne en externe communicatie met stakeholders in goede banen werd geleid.

 

Daarnaast heeft ze geholpen bij het inrichten van verschillende procesactiviteiten en applicatiebeheer. Als dit nog niet alles is heeft zij een online webinar georganiseerd en live gegeven. In dit webinar werden zorgaanbieders meegenomen en op de hoogte gesteld van het nieuwe administratieproces.


Achter de schermen

Achter de schermen werkt er een compleet projectteam mee om alle werkzaamheden op tijd gereed te krijgen. Een implementatiemodel en projectplan worden specifiek met een gemeente afgestemd.


Wat is het meest bijzondere?

Het meest bijzondere in een implementatieproject vindt Elizan de afstemming van wensen en behoeften van een gemeente. Want ook al is het proces standaard, iedere gemeente heeft daarin andere wensen en behoeften die zo goed mogelijk worden gefaciliteerd. Elizan wordt blij van het signaleren en vertalen van deze wensen en behoeften naar concrete acties.


Meer informatie of nieuwsgierig?

Ben je naar aanleiding van de verhalen van Eline en Elizan benieuwd naar wat zij voor jou kunnen betekenen? Stuur ze gerust een connectieverzoek op LinkedIn. Of ben je nieuwsgierig naar wat wij als Zorg-Lokaal nog meer doen? Neem vandaag nog contact met ons op via het contactformulier of vraag een vrijblijvend gesprek aan.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Zorg-Lokaal

Wilhelminastraat 39, 6131 KM Sittard

Postbus 5065, 6130 PB Sittard

 

Meer informatie?
www.zorg-lokaal.nl
info@zorg-lokaal.nl
secretariaat@zorg-lokaal.nl 
088 007 9494
ma-vr van 9:00u tot 16:30u

Afbeelding

Over ons

Met ons eigen digitaal iJw/iWmo platform Zorg-Portaal en onze experts op het gebied van berichtenverkeer, administratieve en financiële processen, data-analyse en IT helpen we gemeenten bij grip op verantwoorde zorginzet vanuit de Wmo/Jeugdwet.

 

Gemeenten die de administratie Wmo/Jeugdwet door Zorg-Lokaal laten uitvoeren hebben stuur- en managementinformatie vanuit een totaalconcept. Kiest ook uw gemeente voor Zorg-Lokaal? Vraag dan hier een vrijblijvend gesprek aan of download hier alvast onze brochures.

GRIP OP VERANTWOORDE ZORGINZET

Afbeelding

 

Door de toenemende tekorten binnen gemeenten op het gebied van Jeugdzorg en Wmo ervaren steeds meer gemeenten financiële druk. Wij als Zorg-Lokaal laten in deze video zien dat wij de administratieve processen die gemeenten op dit moment uitvoeren, goedkoper en efficiënter kunnen uitvoeren.

 

Bent u naar aanleiding van deze video nieuwsgierig of benieuwd naar wat wij voor u als gemeente kunnen betekenen? Lees hier verder of klik hier voor ons contactformulier.

Meer nieuws

Bloggers

Whitepapers