of 64740 LinkedIn

Inzicht middels data-analyse binnen het sociaal domein

Inzicht middels data-analyse binnen het sociaal domein. Geen onverwachte kosten als verrassing.
Zorg-Lokaal Reageer

Maak kennis met Ricardo Peters, consultant binnen het sociaal domein bij Zorg-Lokaal. Als consultant biedt hij gemeenten inzicht middels data-analyse. En zorgt hij ervoor dat gemeenten niet worden verrast met onverwachte kosten. In dit blog lees je meer over Ricardo en zijn rol als consultant.

Ricardo, vertel eens wat over jezelf?

Ik ben Ricardo Peters, al 6 jaar werkzaam bij Zorg-Lokaal. Waarvan de laatste 4 jaar als consultant. Mijn expertises zijn: data-analyse sociaal domein, begrotingen en prognoses, en het verantwoordingsproces. Tot slot ben ik ook backoffice expert iWmo en iJeugd.

 

Het is mijn streven om gemeenten inzicht te bieden middels data-analyse. En ervoor zorgen dat gemeenten niet verrast worden met onverwachte kosten die je middels een analyse wel had kunnen voorspellen.

 

Waarom is werken voor Zorg-Lokaal en haar opdrachtgevers zo leuk?

Als consultant krijg ik iedere keer een andere opdracht waarbij de opdracht anders is dan je vorige. Zo blijven we variërend werk doen. En dat is waar ik van hou.

 

Aan welke opdrachten werk je momenteel?

Op dit moment ben ik als consultant bezig met 2 opdrachten bij diverse gemeenten. Deze opdrachten zijn:

 

  • Data-analist.
  • Bieden van ondersteuning met betrekking tot prognoses.

 

Kun je wat meer vertellen over een opdracht?

Als data-analist ben ik werkzaam voor een gemeente. Deze gemeente voert naast haar eigen gemeente ook de administratie uit voor diverse andere gemeenten in de regio. Hierdoor wordt er aan de betreffende gemeente ook inzicht gevraagd met betrekking tot managementinformatie. Eén van deze onderdelen is het leveren van prognoses. Dit zodat gemeenten dit kunnen gebruiken voor hun begrotingen en jaarrekeningen.

 

Mijn rol hierin was het opzetten van een format die hiervoor wordt gebruikt. Dit heb ik vorig jaar ontwikkelt en overgedragen aan de gemeente. Op dit moment ondersteun ik de gemeente als back-up. Dit met als doel als er iets vastloopt in het format of nieuwe ontwikkelingen zijn, hen hierbij te helpen. Tot slot ben ik als data-analist nog actief binnen de gemeente om verschillende projecten op te starten en de resultaten hiervan te analyseren.

 

Meer informatie of nieuwsgierig?

Ben je naar aanleiding van dit interview met Ricardo benieuwd naar wat hij voor jou kan betekenen? Stuur hem gerust een berichtje of connectieverzoek op LinkedIn. Of ben je nieuwsgierig naar wat wij als Zorg-Lokaal nog meer doen? Neem vandaag nog contact met ons op via het contactformulier of vraag een vrijblijvend gesprek aan.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Zorg-Lokaal

Wilhelminastraat 39, 6131 KM Sittard

Postbus 5065, 6130 PB Sittard

 

Meer informatie?
www.zorg-lokaal.nl
info@zorg-lokaal.nl
secretariaat@zorg-lokaal.nl 
088 007 9494
ma-vr van 9:00u tot 16:30u

Afbeelding

Over ons

Met ons eigen digitaal iJw/iWmo platform Zorg-Portaal en onze experts op het gebied van berichtenverkeer, administratieve en financiële processen, data-analyse en IT helpen we gemeenten bij grip op verantwoorde zorginzet vanuit de Wmo/Jeugdwet.

 

Gemeenten die de administratie Wmo/Jeugdwet door Zorg-Lokaal laten uitvoeren hebben stuur- en managementinformatie vanuit een totaalconcept. Kiest ook uw gemeente voor Zorg-Lokaal? Vraag dan hier een vrijblijvend gesprek aan of download hier alvast onze brochures.

GRIP OP VERANTWOORDE ZORGINZET

Afbeelding

 

Door de toenemende tekorten binnen gemeenten op het gebied van Jeugdzorg en Wmo ervaren steeds meer gemeenten financiële druk. Wij als Zorg-Lokaal laten in deze video zien dat wij de administratieve processen die gemeenten op dit moment uitvoeren, goedkoper en efficiënter kunnen uitvoeren.

 

Bent u naar aanleiding van deze video nieuwsgierig of benieuwd naar wat wij voor u als gemeente kunnen betekenen? Lees hier verder of klik hier voor ons contactformulier.

Meer nieuws

Bloggers

Whitepapers