of 62812 LinkedIn

Het werk van een consultant

Het werk van een consultant. Een brede kijk op ontwikkelingen in het sociaal domein
Zorg-Lokaal Reageer

Deze keer geen nieuwe ontwikkelingen of directe tips en tricks voor u als gemeente of zorgaanbieder, maar de ervaring van een consultant van Zorg-Lokaal in de dagelijkse gang van zaken.

Het werk als consultant bij Zorg-Lokaal is veelzijdig en uitdagend. Het ene moment coördineer je de rechtmatigheidstoetsing van de toegewezen zorg en het volgende moment lever je managementinformatie op. Of je zorgt ervoor dat het omzetten van toewijzingen op een juiste manier plaats vindt of houd je je bezig met het optimaliseren van backoffice processen. Dit maakt het werk als consultant bij Zorg-Lokaal afwisselend. Het geeft veel inzichten in zaken waar men dagelijks tegen aan loopt en biedt een brede kijk op ontwikkelingen in het sociaal domein.

 

Coronapandemie

Net als bij vrijwel iedereen, heeft de coronapandemie ook effect op onze werkzaamheden als consultant. Van dagelijks aanwezig zijn bij klanten op locatie, naar thuiswerken en contact hebben via teams. Kijkend naar bijvoorbeeld de omzetgarantie regelingen, merkten we dat dit een behoorlijk extra administratieve last heeft opgeleverd bij gemeenten en regio’s. Op zeer korte termijn is er een systeem opgetuigd om de aanvragen goed vast te leggen en te verwerken. Hierdoor kwamen de andere werkzaamheden op een lager pitje te staan. Kijkend naar de komende maanden, zal de coronapandemie (en de omzetgarantie regelingen) ook impact hebben op bijvoorbeeld de productieverantwoording 2020. Hierbij zal men rekening moeten houden met (waarschijnlijk) een extra controle. Ook dit zal wederom vragen om extra capaciteit. 

 

Inzet consultancy Zorg-Lokaal

Situaties zoals hierboven beschreven vragen vaak veel van de capaciteit van mensen in tijd en kennis. Doordat de beschikbare kennis vaak slechts bij enkele personen ligt, ontstaat er druk op capaciteit en daarmee bestaat er risico op het moment dat deze personen om wat voor redenen niet hun werk kunnen uitvoeren. Met alle gevolgen van dien. Als consultant kun je gemeenten hier goed bij ondersteunen. Onze diversiteit in opdrachten en werkzaamheden, zorgen namelijk voor een brede kennis en expertise, waardoor we op verschillende vlakken inzetbaar zijn binnen het sociaal domein.


Wat kunnen wij voor u betekenen?

Nieuwsgierig naar wat onze consultants voor u als gemeente kunnen betekenen? Vraag dan hier een vrijblijvend gesprek aan. Of zelf aan de slag als consultant binnen het sociaal domein? Bekijk dan hier onze vacature.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Zorg-LokaalWilhelminastraat 39, 6131 KM Sittard

Postbus 5065, 6130 PB Sittard

 

Meer informatie?
www.zorg-lokaal.nl
info@zorg-lokaal.nl
secretariaat@zorg-lokaal.nl 
088 007 9494
ma-vr van 9:00u tot 16:30u

Afbeelding

Over ons

Met ons eigen digitaal iJw/iWmo platform Zorg-Portaal en onze experts op het gebied van berichtenverkeer, administratieve en financiële processen, data-analyse en IT helpen we gemeenten bij grip op verantwoorde zorginzet vanuit de Wmo/Jeugdwet.

 

Gemeenten die de administratie Wmo/Jeugdwet door Zorg-Lokaal laten uitvoeren hebben stuur- en managementinformatie vanuit een totaalconcept. Kiest ook uw gemeente voor Zorg-Lokaal? Vraag dan hier een vrijblijvend gesprek aan of download hier alvast onze brochures.

GRIP OP VERANTWOORDE ZORGINZET

Afbeelding

 

Door de toenemende tekorten binnen gemeenten op het gebied van Jeugdzorg en Wmo ervaren steeds meer gemeenten financiële druk. Wij als Zorg-Lokaal laten in deze video zien dat wij de administratieve processen die gemeenten op dit moment uitvoeren, goedkoper en efficiënter kunnen uitvoeren.

 

Bent u naar aanleiding van deze video nieuwsgierig of benieuwd naar wat wij voor u als gemeente kunnen betekenen? Lees hier verder of klik hier voor ons contactformulier.

Meer nieuws

Bloggers

Whitepapers