of 59761 LinkedIn

Grip op Zorg? Zo helpt Marcel (Financial Controller) ...

Grip op Zorg? Zo helpt Marcel (Financial Controller) … Het is belangrijk dat de processen rondom de controleverklaring goed georganiseerd zijn.

Het beschikken over de juiste informatie is voor elke gemeente van groot belang. Dit is de enige manier waarop er adequaat gestuurd kan worden op budgetten en processen. Dit geldt ook voor het controleverklaringsproces. Het is daarom belangrijk dat de processen rondom de controleverklaring goed georganiseerd zijn.

Als Financial Controller zorg ik onder andere voor de afwikkeling van het financiële proces rondom toegekende zorginzet vanuit de Wmo/Jeugdwet. Dit proces loopt van het uitbetalen van declaraties aan zorgaanbieders tot en met het opstellen van een controleverklaring over het uitgevoerde administratieve proces.


Waarom is er een controleverklaring nodig?

Om de gemeentelijke jaarrekening op te kunnen stellen is het noodzakelijk dat via een controleverklaring wordt aangetoond dat de administratie rondom toegekende zorg verantwoord is uitgevoerd. Gemeenten die de Wmo en/of Jeugdwet administratie door ons laten uitvoeren ontvangen deze controleverklaring automatisch van Zorg-Lokaal. Doordat we het totale proces rondom de controleverklaring verzorgen, ontzorgen we de accountant van de gemeente.


Wat moet er gebeuren om een controleverklaring te krijgen?

Voor een efficiënte uitvoering van het controleverklaringsproces is het raadzaam om deze processen in te richten volgens de landelijke standaarden. De landelijke standaarden zijn ontwikkeld door deskundigen uit diverse branches (gemeenten, zorgaanbieders en accountants). Bij Zorg-Lokaal verloopt het controleverklaringsproces conform de landelijke standaarden. Om gemeenten tijdig van de controleverklaring te voorzien hanteren wij het volgende tijdspad (klik op de afbeelding voor groter beeld):

 

Afbeelding


Een efficiënt controleverklaringsproces?

Voor het verantwoorden van haar zorguitgaven stelt elke gemeente een controle aanpak op die het beste aansluit bij haar situatie. De gemeente bepaalt in overleg met haar accountant de te hanteren controlemiddelen.

 

Zorg-Lokaal kan de gemeente helpen invulling te geven aan haar controle aanpak. We kunnen gemeente helpen bij het verwerken van productieverantwoordingen van zorgaanbieders of het uitvoeren van “Onderzoek zorglevering”.

 


Benieuwd wat Zorg-Lokaal voor uw gemeente kan betekenen? Vraag dan hier meer informatie aan:

CONTACTVERZOEK


Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.