of 63561 LinkedIn

Aankondiging iEb 1.0.3 revisierelease

Aankondiging i Eigen bijdrage (iEb) 1.0.3 revisierelease. Wat houdt dit in omtrent de 12 maandenregeling
Zorg-Lokaal Reageer

Graag delen wij de aankondiging van de iEb 1.0.3 revisierelease. Onderstaand kun je lezen wat dit precies inhoudt omtrent de 12 maandenregeling en vind je een link naar een uitgebreid nieuwsbericht met alle ins & outs.

iEb berichtenstandaard

Inmiddels werken wij al een ruime tijd met de iEb berichtenstandaard die in 2020 is live gegaan. EB-startberichten zijn bij de initiële aanlevering in de zomer van 2020 met terugwerkende kracht verzonden met onder andere startdatums per 01-01-2020. Nu zijn we ruim een jaar verder dan deze startdatums, waardoor er een probleem is ontstaan met de 12-maandenregeling.


De 12-maandenregeling

In de huidige iEb standaard is een 12-maandenregeling opgenomen, die het onmogelijk maakt om berichten te verzenden met een EB start/- stop datum die verder dan 12 maanden in het verleden ligt. Echter, in de wet staat dat gemeenten een oplegging van eigen bijdrage tot 3 jaar terug mogen corrigeren. Om deze reden is er door Zorginstituut Nederland een revisierelease aangekondigd waarin de regels omtrent de 12-maandenregeling versoepelt worden.


Meer weten?

Wil jij meer weten over wat de revisierelease inhoudt of wanneer het live gaat en wat er gewijzigd wordt? In het nieuwsbericht van Ketenbureau i-Sociaal Domein lees je dit terug. Wij als Zorg-Lokaal zullen ons uiteraard conformeren aan deze revisierelease, waarbij klantgemeenten tijdig worden geïnformeerd over de livegang. Tot slot, je kunt altijd contact met ons opnemen via onze contactgegevens of het contactformulier.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Zorg-LokaalWilhelminastraat 39, 6131 KM Sittard

Postbus 5065, 6130 PB Sittard

 

Meer informatie?
www.zorg-lokaal.nl
info@zorg-lokaal.nl
secretariaat@zorg-lokaal.nl 
088 007 9494
ma-vr van 9:00u tot 16:30u

Afbeelding

Over ons

Met ons eigen digitaal iJw/iWmo platform Zorg-Portaal en onze experts op het gebied van berichtenverkeer, administratieve en financiële processen, data-analyse en IT helpen we gemeenten bij grip op verantwoorde zorginzet vanuit de Wmo/Jeugdwet.

 

Gemeenten die de administratie Wmo/Jeugdwet door Zorg-Lokaal laten uitvoeren hebben stuur- en managementinformatie vanuit een totaalconcept. Kiest ook uw gemeente voor Zorg-Lokaal? Vraag dan hier een vrijblijvend gesprek aan of download hier alvast onze brochures.

GRIP OP VERANTWOORDE ZORGINZET

Afbeelding

 

Door de toenemende tekorten binnen gemeenten op het gebied van Jeugdzorg en Wmo ervaren steeds meer gemeenten financiële druk. Wij als Zorg-Lokaal laten in deze video zien dat wij de administratieve processen die gemeenten op dit moment uitvoeren, goedkoper en efficiënter kunnen uitvoeren.

 

Bent u naar aanleiding van deze video nieuwsgierig of benieuwd naar wat wij voor u als gemeente kunnen betekenen? Lees hier verder of klik hier voor ons contactformulier.

Meer nieuws

Bloggers

Whitepapers