of 61441 LinkedIn

Wat is datagedreven werken en wanneer werkt een gemeente datagedreven?

Wat is datagedreven werken en wanneer werkt een gemeente datagedreven? Masterclass in Leeuwarden op 27 februari 2020.
Van Dam & Oosterbaan Reageer

Masterclass in Leeuwarden op 27 februari 2020.

Vanuit Van Dam & Oosterbaan ondersteunen we bijna 50 gemeenten met het verder op orde brengen van hun informatiehuishouding. Van Dam & Oosterbaan is een adviesbureau dat organisaties ondersteunt om meer datagedreven te worden. Dit doen we als sparringpartner tussen Beleid & IT.  Wij bouwen informatieproducten waarbij we de eindgebruiker centraal stellen en vanuit de inhoud de techniek de faciliterende rol laten uitvoeren.

Inhoud & Techniek

We hebben onze ervaringen van de afgelopen twee jaar van al onze projecten gecombineerd met inhoudelijke kennis en expertise van onze adviseurs en kennispartners. Al deze ervaringen, kennis en expertise hebben we samengevoegd en ondergebracht in één praktische Masterclass. Deze Masterclass hebben we inmiddels meerdere keren bij gemeenten mogen geven en deze werd met veel enthousiasme ontvangen.

 

Voor ons een mooie aanleiding om deze Masterclass voor iedereen toegankelijk te maken. Op donderdag 27 februari 2020 organiseren we de Masterclass in Leeuwarden. Een mooie kans voor alle geïnteresseerden uit voornamelijk het Noorden om de Masterclass te volgen.

 

Programma

De Masterclass duurt twee uur en in deze twee uur bespreken we de basisbeginselen van datagedreven werken, staan we kort stil bij enkele theoretische modellen en besteden we vooral tijd aan praktische business-cases met concrete resultaten van andere gemeenten.

 • Wat is datagedreven werken en wanneer werkt een gemeente datagedreven?
 • Hoe meet ik de volwassenheid van mijn organisatie in datagedreven werken?
 • Wat is data en welke data is er beschikbaar (proces)?
 • Hoe breng je datagedreven werken nou echt in de praktijk?
 • Juistheid & volledigheid en betrouwbaarheid van data?
 • Privacy (AVG)
 • Informatiebehoefte, informatielagen en eindgebruikersgroepen
 • Automatisering van dashboards en duurzaamheid van inrichting
 • Hoe ga je van een informatiebeleidsplan naar operationele projecten in datagedreven werken?
 • Praktijkvoorbeelden van datagedreven werken incl. Business-Cases

 

Resultaten

 • Je hebt weer een opfrisbeurt gehad over (Big) data, datagedreven werken, AVG, dashboarding en je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen hierin.
 • Je krijgt een kijkje achter de schermen in hoe ver andere gemeenten nou echt zijn met datagedreven werken, monitoring en dashboarding. En een kijkje in enkele dashboards!
 • We nemen je mee in succesverhalen maar ook enkele uitdagingen waar je veel van kunt leren als je er zelf mee aan de slag gaat.
 • Na de Masterclass zie je door de bomen het bos weer in alle rapportages, tabellen, monitors, benchmarks en publicaties van CBS en heb je orde en inzicht in wat er allemaal is en kan.
 • We geven concrete suggesties en stellen activiteiten voor waarmee jij en jouw collega’s zelf verder kunnen bouwen aan een datagedreven gemeente.
 • Je bent (nog meer) enthousiast over datagedreven werken en hebt praktisch advies ontvangen om datagedreven werken verder te brengen in je eigen organisatie.

 

Afbeelding


Praktische zaken en doelgroep

De Masterclass wordt gegeven door twee ervaren Senior Adviseurs in Leeuwarden, in het Oranjehotel vlakbij het station. De sessie duurt van 15:00 uur tot 17:00 uur, de inloop is vanaf 14:30 uur en aansluitend is er gelegenheid om te netwerken tijdens de borrel. Aan deze Masterclass heb je het meest als je je met data bezig houdt binnen het Sociaal Domein in een Beleidsfunctie of een Technische functie. Of als je je herkent in een van de volgende functies: Directeur, Teammanager, Strateeg, Projectleider Sociaal Domein, Beleidsmedewerker Sociaal Domein, Informatiemanager, BI-Ontwikkelaar, Adviseur Informatievoorziening


Interesse in de Masterclass in Leeuwarden?

Schrijf je hier in via het formulier voor de Masterclass in Leeuwarden. Van te voren hebben we telefonisch contact om de wensen en verwachtingen goed met elkaar af te stemmen. Of neem zelf contact op met Peter Frans Oosterbaan via 06- 287 35345 of via peterfrans@vandamoosterbaan.nl.

 

Liever de Masterclass op locatie bij je eigen gemeente? Klik dan hier om dit aan te vragen.

 

AfbeeldingPeter Frans Oosterbaan – Adviseur Datagedreven werken

 

AfbeeldingBas Meuffels – Senior Adviseur Business-Intelligence

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingVan Dam & Oosterbaan 
Orteliuslaan 871

3528 BE Utrecht

06- 28735345

www.vandamoosterbaan.nl

info@vandamoosterbaan.nl

Online masterclasses

Gemeentelijk informatiehuishouding (verder) op orde!

Het nut van datagedreven werken

 

Meld je nu aan voor onze online masterclasses dit najaar!

Kennisavonden

Elke eerste dinsdagavond van de maand organiseren we een interactieve kennisavond.


Locaties:

 • Amsterdam
 • Utrecht
 • Zoetermeer
 • Eindhoven


Whitepapers

Bloggers