of 60715 LinkedIn

Update whitepaper: beheersmaatregelen Jeugdhulp & Wmo!

Afgelopen november deelden we de eerste versie van de whitepaper beheersmaatregelen Jeugdhulp & Wmo. Een bundel die continu wordt doorontwikkeld aan de hand van nieuwe inzichten en ervaringen. Die nieuwe versie is nu een feit. Hoog tijd om dat onder de aandacht te brengen!

Het is alom in het nieuws: er dreigen grote tekorten bij gemeenten binnen het sociaal domein. Gemeenten hebben grote problemen met het in bedwang houden van de zorgkosten en nemen diverse maatregelen om iets aan deze stijgende kosten te doen. Vanuit Van Dam & Oosterbaan komen wij bij veel gemeenten, die allemaal met andere oplossingen komen. Allen met hun eigen interpretatie en/of uitvoering. Het leek ons waardevol deze maatregelen te bundelen, om zo tot een duidelijk en helder overzicht te komen van verschillende beheersmaatregelen. Kennis is er immers om met elkaar te delen.

 

De eerste versie betrof een ‘light-versie’, waarin een select aantal maatregelen extra werd toegelicht. De nieuwste versie (februari 2020) geeft een uitgebreide toelichting bij elke maatregel. Daarbij wordt regelmatig verwezen naar een voorbeeld uit de praktijk of een best practice. De bundel geeft daarmee een handig overzicht van de verschillende beheersmaatregelen binnen Jeugdhulp & Wmo. Om aan de hand daarvan ook de diepte op te kunnen zoeken organiseren we vanuit Van Dam & Oosterbaan kennissessies. Daarbij gaan we op interactieve wijze met elkaar aan de slag om ervaringen te kunnen delen en kennis uit te wisselen over de (mogelijke) toepassing van de maatregelen binnen de eigen context van gemeenten. De eerstvolgende kennismiddag is op dinsdag 24 maart. Aanmelden? Klik dan hier.

 

De nieuwste versie van de whitepaper beheersmaatregelen Jeugdhulp & WMO bevat de volgende vijf pijlers:

  1. Zorginkoop
  2. Bekostigingssystematiek
  3. Instroom, doorstroom en uitstroom
  4. Preventie
  5. Organisatie 

Afbeelding

 

Download hier gratis de hele whitepaper.


Meer weten?

Wil je meer weten over de beheersmaatregelen en hoe we gemeenten daarbij ondersteunen? Neem dan contact op met Peter Frans Oosterbaan voor een afspraak. Peter Frans is mede-oprichter bij Van Dam & Oosterbaan en is te bereiken via: peterfrans@vandamoosterbaan.nl of 085 – 112 4371.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingVan Dam & Oosterbaan 
Orteliuslaan 871

3528 BE Utrecht

06- 28735345

www.vandamoosterbaan.nl

info@vandamoosterbaan.nl

Online masterclasses

Gemeentelijk informatiehuishouding (verder) op orde!

Het nut van datagedreven werken

 

Meld je nu aan voor onze online masterclasses dit najaar!

Kennisavonden

Elke eerste dinsdagavond van de maand organiseren we een interactieve kennisavond.


Locaties:

  • Amsterdam
  • Utrecht
  • Zoetermeer
  • Eindhoven


Whitepapers

Bloggers