of 63561 LinkedIn

Terugblik op 2019

In deze blog blik ik terug op het afgelopen jaar. Het was een hectisch, leerzaam en vooral geweldig jaar. Door weer en wind hebben we data-analyses opgesteld, collega’s laten doorontwikkelen en aan hun talenten laten werken, klanten blij gemaakt met fantastische dashboards en meerdere kennissessies mogen organiseren.

Groei, groei en nog eens groei

2019 was het jaar waarin we zijn gegroeid tot een adviesbureau van bijna 30 professionals. Met een goede mix van jong talent en ervaren seniors betreden we 2020. Niet alleen in omvang hebben we groei gerealiseerd, ook in de breedte van kennis en expertise. Zo zijn de BI-ontwikkelaars vanuit de BI-tak sinds mei flink aan de studie binnen Microsoft. Hierdoor ontwikkelen, beheren en hosten we onze dashboards en IT-oplossingen (ETL en datawarehousing) gecertificeerd. Verder hebben we binnen onze Advies & Onderzoek-tak stappen gezet om de diepte in te gaan. Adviesrapporten over bekostigingen binnen het sociaal domein, onderzoeken naar inschaling binnen Jeugdhulp, beleidsadviezen over Beschermd Wonen en business-cases over extramuralisering zijn dagelijkse kost. Dankzij intensieve samenwerking tussen de takken A&O en BI binnen projecten, kennissessies en trainingen combineren we onze affiniteit met zowel Beleid als met IT. Dit is en blijft onze core.


Kijkje in eigen keuken

Binnen een adviesbureau met een dergelijke omvang als de onze gaat niet alles vanzelf. Met de aanwinst van enkele collega’s hebben we de interne processen ook dit jaar weer verder doorontwikkeld en tot een hoger niveau weten te brengen. Er moet nogal wat gebeuren aan de achterkant om alles op tijd en op een goede manier voor onze adviseurs te regelen. Denk aan een mobiliteitsplan met leasereglement, een personeelshandboek, een gegevensbeleid, een functiehuis en zo kunnen we nog wel even door gaan. We hebben de versies van 2018 van een fikse update en upgrade voorzien. Op die manier hebben we alles goed geregeld voor alle collega’s, en het houdt stand voor de ISO-certificering.

 

Minstens zo belangrijk is dat onze presentaties, kennissessies en Masterclasses met een topkwaliteit georganiseerd worden voor onze klanten. Dankzij de collega’s op de afdelingen HR, Officemanagement en Backoffice gebeurt dit vlekkeloos.

 

Afbeelding


Van Dam & Oosterbaan Academy

Afgelopen zomer hebben we onze eigen Academy opgericht. Samen met Talentadviseur Selina Tomur (afkomstig van de gemeente Utrecht) zijn we van start gegaan. Vanuit de Academy faciliteren we enerzijds trainingen en opleidingen voor onze interne collega’s voor de takken A&O en BI, anderzijds geven we deze trainingen en opleidingen aan externe organisaties op locatie. Denk bijvoorbeeld aan trainingen op het gebied van Data-Analyse, Excel, Power BI, Datagedreven werken, Design Thinking, Datawarehousing etc. En natuurlijk het Young Professional Programma!

 

Afbeelding

 

Young Professional Programma (YPP)

In september zijn we gestart met onze eerste groep Young Professionals. Een compleet opleidingsprogramma waarin we pas afgestudeerden in één jaar opleiden tot Adviseur datagedreven werken, Junior BI-ontwikkelaar of Beleidsanalist. Het programma ontwikkelen we continu door en inmiddels is de volgende groep aangenomen. Deze groep zal op 1 februari 2020 aan de opleiding beginnen, gefaciliteerd vanuit de Van Dam & Oosterbaan Academy.

 

Afbeelding 

Strategische samenwerkingspartner

Sinds 1 juni 2019 werken we intensief samen met onze strategische samenwerkingspartner Professional Partners. Professional Partners heeft een bewezen succesvolle reputatie in advies & detachering binnen de publieke sector met ruim 200 professionals, kantoor houdende te Amsterdam, Zoetermeer en Eindhoven. Door deze samenwerking kunnen we aan nog meer organisaties onze specialistische dienstverlening verlenen. 

Afbeelding

Microsoft Partner

Vanaf dit jaar zijn we officieel Microsoft Partner. Hierdoor waarborgen we de kwaliteit van de producten die we ontwikkelen en beheren. Mede hierdoor investeren we in de toekomst van onze duurzame BI-tak. Inmiddels beheren we voor enkele gemeenten rapportages en dashboards.

 

Afsluiting

Afgelopen vrijdag keken we gezamenlijk vol trots terug op het afgelopen jaar tijdens onze traditiegetrouwe kerstborrel. We mochten een groep collega’s extra in het zonnetje zetten door ze namens de hele groep te feliciteren met het vaste dienstverband wat ze dit jaar hebben verdiend.

 

Afbeelding

 

Vooruitblik 2020

Komend jaar staat ons nog veel moois te wachten. Ten eerste starten er begin januari twee nieuwe collega’s en per februari vijf! In het Noorden van het land gaan we een kantoor openen, om ook daar organisaties te helpen hun informatiehuishouding verder op orde te brengen. Een eerste sneeuwmijlpaal binnen Van Dam & Oosterbaan zal in maart gebeuren, dan gaan de sneeuwliefhebbers namelijk op skivakantie.

 

De concrete plannen voor 2020 presenteren we half januari, die zijn we momenteel aan het afstemmen met de adviseurs binnen de takken (A&O en BI), hierover later meer. Het eerste event van 2020 staat gepland op dinsdag 14 januari waarin we een kennissessie organiseren voor gemeenten met als thema: ‘beheersmaatregelen Jeugdhulp & Wmo’. Naar aanleiding van onze whitepaper die inmiddels honderden keren is gedownload hebben we besloten een aparte kennisavond te organiseren waarin we meer uitleg geven, concrete voorbeelden bespreken om beheersmaatregelen in te voeren en te monitoren, en waarin we in groepjes met elkaar in workshopvorm aan de slag gaan om de materie beter onder de knie te krijgen. Inmiddels hebben meer dan tien gemeenten zich ingeschreven, inschrijven kan nog en wel hier. Heb je de whitepaper nog niet gelezen? Download hier de gratis whitepaper.

 

Afbeelding

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingVan Dam & Oosterbaan 
Orteliuslaan 871

3528 BE Utrecht

06- 28735345

www.vandamoosterbaan.nl

info@vandamoosterbaan.nl

Online masterclasses

Gemeentelijk informatiehuishouding (verder) op orde!

Het nut van datagedreven werken

 

Meld je nu aan voor onze online masterclasses!

Datum: Tijd: Onderwerp:
14-09-2021 09:30-11:00 Masterclass Datagedreven Werken binnen V&O
29-09-2021 13:00-15:00 Masterclass MOBW
07-10-2021 09:00-13:00 Training Power BI Verdieping (dagdeel I)
12-10-2021 09:00-17:00 Training Excel Basis
13-10-2021 09:00-11:00 Masterclass MOBW
14-10-2021 09:00-13:00 Training Power BI Verdieping (dagdeel II)
18-10-2021 09:00-17:00 Training Excel Verdieping
27-10-2021 09:00-11:00 Masterclass MOBW
02-11-2021 10:00-12:00 Masterclass Jeugddomein
16-11-2021         13:00-14:30         Masterclass Veiligheid & Ondermijning

Whitepapers

Bloggers