of 59925 LinkedIn

Round table - Informatievoorziening sociaal domein

Round table - Informatievoorziening sociaal domein. Vier veelgestelde beleids- en uitvoeringsvragen
Van Dam & Oosterbaan Reageer

Om beleids- en uitvoeringsdoelen te realiseren binnen het sociaal domein heeft iedere gemeente behoefte aan passende informatievoorziening. Vaak zijn gemeenten niet in de mogelijkheid om juiste, relevante of volledige informatie te leveren aan de interne en externe belanghebbenden. Dit kan leiden tot onjuiste of niet tijdige hulp en dienstverlening, budgetoverschrijdingen of cliënten die onnodig herhaaldelijk een beroep doen op een voorziening binnen het sociaal domein.

Veelgestelde beleids- en uitvoeringsvragen zijn:

  • Hoeveel zorg en wat voor type zorgproducten dient u als gemeente in te kopen? Tegen welke tarieven? Welke tarieven zijn marktconform? Welke zorgpopulatie zou u mogen hebben op basis van de huidige en toekomstige populatie en welke demografische factoren spelen een rol?
  • Aan welke knoppen kunt u draaien om echt grip te krijgen op de zorgkosten? Dit in het licht van krimpende budgetten en/of financiële tegenvallers.
  • Hoe verkrijgt u goede bestuursrapportage om een correcte verantwoording af te leggen aan de Raad en het College over de zorgkosten? 
  • Welke parameters dient u op te nemen in de registratiesystemen om de beleidseffecten te kunnen meten?

 
Tijdens de round-table 'Informatievoorziening sociaal domein' kunt u van gedachten wisselen met collega's uit Noord-Brabantse gemeenten.

Om praktische antwoorden te vinden op bovenstaande vraagstukken en ervaringen met elkaar te delen, nodigen de bedrijven AXI en Van Dam & Oosterbaan u graag uit voor een round-table op kantoor van AXI in Breda. 

Op basis van onze ervaringen bij meer dan 20 gemeenten in het sociaal domein hebben we de informatiebehoeften verwerkt in data analyses en een praktisch dashboard. We willen graag toetsen of de uitgewerkte business intelligence oplossing uw gemeente in staat stelt om de informatievraagstukken binnen het sociaal domein op te lossen en correct te sturen op beleid en uitvoering.

 

De gastheren zijn Peter Frans Oosterbaan (VDO) en Koen Laurijsen (AXI)
 
Deze round table is een gezamenljk initiatief van AXI en Van Dam & Oosterbaan.
Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingVan Dam & Oosterbaan 
Orteliuslaan 871

3528 BE Utrecht

06- 28735345

www.vandamoosterbaan.nl

info@vandamoosterbaan.nl

Kennisavonden

Elke eerste dinsdagavond van de maand organiseren we een interactieve kennisavond.


Locaties:

  • Amsterdam
  • Utrecht
  • Zoetermeer
  • Eindhoven


Whitepapers

Bloggers