of 62812 LinkedIn

Renzo Flinterman

Renzo Flinterman is als Young Professional werkzaam bij Van Dam & Oosterbaan. Hij is afgestudeerd als bestuurskundige en heeft een brede interesse voor diverse maatschappelijke thema’s, waaronder ondermijning en veiligheid. Tijdens verschillende projecten heeft Renzo ervaring opgedaan met het modelleren en visualiseren van data in rapportages en dashboards. Zo heeft Renzo een dashboard Ondermijning en Veiligheid gebouwd. Daarnaast heeft hij een tool ontwikkeld in Power BI waarmee data in twee systemen efficiënt met elkaar vergeleken kan worden. Renzo wil (semi-) publieke organisaties graag helpen meer datagedreven te laten werken, zodat deze organisaties heldere en rechtvaardige beleidskeuzes kunnen maken.


0638680604


 

 


 • De Data Vergelijkingsmonitor

  Reageer

  Benieuwd of de data compleet en consistent is? Gebruik dan een Data Vergelijkingsmonitor!

  Een gemeente bewaart haar data over burgers in verschillende informatiesystemen. Een automatische koppeling tussen deze systemen werkt prettig, voorkomt fouten. Wanneer er een verandering plaatsvindt in de data in het ene systeem, wordt ook de data in het andere systeem aangepast. Maar wat als er geen automatische koppeling bestaat tussen deze systemen? Dan moeten veranderingen in de data handmatig worden doorgevoerd. Dit is een foutgevoelige handeling, vooral wanneer dit regelmatig nodig is. Daarom is het van belang periodiek te controleren in hoeverre uw data nog compleet en nauwkeurig is. Hiervoor heeft Van Dam & Oosterbaan een efficiënte oplossing ontwikkeld: ‘de Data Vergelijkingsmonitor’. In deze blog zal ik u meenemen in wat een data vergelijkingsmonitor precies is en wanneer uw organisatie deze tool goed kan gebruiken.

 • Meer grip krijgen op veiligheid en ondermijning? Daarvoor heb je het dashboard Veiligheid & Ondermijning

  Reageer

  “Amsterdam krijgt geen grip op onderwereld: ‘Drugscriminaliteit heeft vrij spel’”, kopt NH nieuws [1] in de zomer van 2019. Volgens ditzelfde artikel staan auto’s van criminelen op naam van vage stichtingen en wordt naar schatting zo’n vijftig procent van de nieuwe bedrijven in Amsterdam onderhands gefinancierd. Zoals je wel vaker van de media verneemt, is ondermijning bepaald niet alleen in onze hoofdstad een hot topic. Hoewel veel onzichtbaar blijft komt het vrijwel zeker in alle streken voor. Veel gemeenten worstelen met dit vraagstuk. Een sterke informatiepositie is dan ook een essentiële voorwaarde voor een effectieve aanpak. In deze blog neem ik je mee in hoe het dashboard Veiligheid en Ondermijning van Van Dam & Oosterbaan, kan bijdragen aan het datagedreven werken in jouw gemeente op het gebied van veiligheid & ondermijning.

Contactgegevens

AfbeeldingVan Dam & Oosterbaan 
Orteliuslaan 871

3528 BE Utrecht

06- 28735345

www.vandamoosterbaan.nl

info@vandamoosterbaan.nl

Online masterclasses

Gemeentelijk informatiehuishouding (verder) op orde!

Het nut van datagedreven werken

 

Meld je nu aan voor onze online masterclasses!

Whitepapers

Bloggers