of 61869 LinkedIn

Monitoring Beschermd Wonen

Monitoring Beschermd Wonen. Visie op de decentralisatie BW 2021
Van Dam & Oosterbaan Reageer

De gemeenten bereiden zich voor op invulling van de doordecentralisatie van Beschermd Wonen (BW) naar de individuele gemeenten.

Er worden projectgroepen samengesteld waarin gemeenten voorbereidingen treffen voor de decentralisatie. Deze projectgroepen maken beleid en afspraken over wat ze samen en wat ze alleen gaan doen.

 

Een randvoorwaarde voor de doordecentralisatie is het inrichten van een goed proces en grip en inzicht op zaken als kwaliteit, (verdeling van) kosten en cliëntstromen, nu en in de toekomst. Op dit moment is dat inzicht vaak slechts beperkt mogelijk, bijvoorbeeld omdat er veel informatie door de centrumgemeente opgevraagd wordt, of omdat de informatievraag van gemeenten nog niet duidelijk is.

 

De centrumgemeente is vaak in de lead bij de decentralisatie. En dat is logisch vanwege hun huidige verantwoordelijkheid. De gemeenten moeten intensief gaan optrekken de komende periode om de decentralisatie MO-BW op een verantwoorde wijze vorm te kunnen geven en lokaal te kunnen sturen.

 

In deze whitepaper beschrijven we onze visie op de decentralisatie BW 2021 en hoe de opbouw en inrichting van een goede informatievoorziening hierbij cruciaal is.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingVan Dam & Oosterbaan 
Orteliuslaan 871

3528 BE Utrecht

06- 28735345

www.vandamoosterbaan.nl

info@vandamoosterbaan.nl

Online masterclasses

Gemeentelijk informatiehuishouding (verder) op orde!

Het nut van datagedreven werken

 

Meld je nu aan voor onze online masterclasses dit najaar!

Kennisavonden

Elke eerste dinsdagavond van de maand organiseren we een interactieve kennisavond.


Locaties:

  • Amsterdam
  • Utrecht
  • Zoetermeer
  • Eindhoven


Whitepapers

Bloggers