of 60775 LinkedIn

Inez van de Wiel

Junior Adviseur – Van Dam & Oosterbaan

Inez van de Wiel is een junior adviseur en heeft met haar Master Bestuurskunde op zak relevante ervaring op gedaan bij enkele gemeenten en een onderzoeksbureau. Ze heeft ervaring opgedaan op maatschappelijke vraagstukken binnen het sociaal domein waarin ze haar passie voor data-analyse en statistiek perfect heeft kunnen toepassen. Inez denkt mee vanuit de inhoud én heeft affiniteit met statistiek-programma’s.

 

inez@vandamoosterbaan.nl
  06 34 06 76 67

 • Onderwijs-gerelateerde jeugdhulp

  1 reactie

  Onderwijs en Jeugdhulp moeten meer naar elkaar toe bewegen, is een veelgehoorde stelling. In een kamerbrief van 23 november 2018, stellen minister Slob (Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs) en minister De Jonge (Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport):

 • Een ‘misleidende’ boodschap voor de beleidsmedewerker van de toekomst

  Reageer

  “Statistiek liegt niet, maar leugenaars gebruiken statistieken”, is een veelgehoorde uitspraak. Er verschijnen allerlei boeken over foutief gebruik van cijfers en grafische weergaven in de politiek en media. Gemeenten willen in het Sociaal Domein steeds meer data- en informatie-gestuurd werken. Dit vraagt een nieuwe rol van de klassieke beleidsmedewerker richting de beleidsanalist: het type beleidsmedewerker die (wetenschappelijke) cijfermatige inzichten kan vertalen naar concrete oplossingen en adviezen over maatschappelijke problemen. Een zekere mate van basiskennis over het verschil tussen misbruik en gebruik van cijfers, en veelgebruikte misleidende trucjes zijn dan van belang. In deze blog maak ik je hierop attent.

 • Hoe kom je data-gedreven in plaats van onderbuikgevoel-gedreven tot beheersmaatregelen in het sociaal domein?

  Reageer

  De krantenkoppen liegen er niet om: veel gemeenten in Nederland hebben sinds de decentralisaties in 2015 te maken met tekorten in het sociaal domein. Met name de tekorten op Jeugdzorg lopen enorm op. Gemeenten ondernemen tweeledig actie: enerzijds door een beroep te doen op de rijksoverheid voor ruimere budgetten. Anderzijds door met beheersmaatregelen meer grip te krijgen op de productie en kosten van zorg. Maar hoe kom je als gemeente tot de juiste knoppen om aan te draaien? In samenwerking met één van onze opdrachtgevers kwamen we door middel van BI tot een mooi resultaat. Nieuwsgierig? Lees vooral verder.

Contactgegevens

AfbeeldingVan Dam & Oosterbaan 
Orteliuslaan 871

3528 BE Utrecht

06- 28735345

www.vandamoosterbaan.nl

info@vandamoosterbaan.nl

Online masterclasses

Gemeentelijk informatiehuishouding (verder) op orde!

Het nut van datagedreven werken

 

Meld je nu aan voor onze online masterclasses dit najaar!

Kennisavonden

Elke eerste dinsdagavond van de maand organiseren we een interactieve kennisavond.


Locaties:

 • Amsterdam
 • Utrecht
 • Zoetermeer
 • Eindhoven


Whitepapers

Bloggers