of 63428 LinkedIn

Hoe waarborg en verbeter je de kwaliteit binnen Jeugdhulp?

Toen wij een half jaar geleden de whitepaper beheersmaatregelen Jeugdhulp & Wmo deelden, kregen wij veelvuldig de vraag of we ook stil konden staan bij de kwaliteitsbevordering. Daarom zijn wij de afgelopen maanden druk bezig geweest met het opstellen van de whitepaper: Kwaliteitsmaatregelen Jeugdhulp. De bundel wordt continu doorontwikkeld aan de hand van nieuwe inzichten en ervaringen. Met trots kunnen we mededelen dat de eerste versie nu een feit is.

Sinds de decentralisaties in 2015 kampen veel gemeenten met tekorten in het sociaal domein, onder andere in de jeugdzorg. Deze tekorten zorgen ervoor dat veel gemeenten grip proberen te krijgen op de zorgkosten. Van Dam & Oosterbaan heeft reeds mogelijke beheersmaatregelen voor het sociaal domein in kaart gebracht. De focus op de beheersing van de zorgkosten mag echter niet de kwaliteit van de zorg benadelen. Daarom is het van belang om, naast het inzetten van beheersmaatregelen, ook in te zetten op kwaliteitsverbetering van de jeugdzorg.

 

Om gemeenten te ondersteunen bij deze kwaliteitsverbetering heeft Van Dam & Oosterbaan de whitepaper Kwaliteitsmaatregelen Jeugdhulp ontwikkeld. Deze geeft een overzicht van maatregelen die getroffen kunnen worden om de kwaliteit van de jeugdzorg te waarborgen en waar mogelijk te verbeteren. Daarnaast laten we zien hoe interessante data-analyses inzicht kunnen geven in hoe de  kwaliteit van zorg vastgesteld kan worden en geven we handvatten om deze kwaliteit te verbeteren.

Dit whitepaper is geschreven aan de hand van zes actielijnen uit het actieprogramma Zorg voor Jeugd. Hierdoor geeft deze bundel een handig overzicht van maatregelen die getroffen kunnen worden binnen dit landelijke actieprogramma.

 

Benieuwd? Download hier gratis het whitepaper!

 

Andere artikelen

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingVan Dam & Oosterbaan 
Orteliuslaan 871

3528 BE Utrecht

06- 28735345

www.vandamoosterbaan.nl

info@vandamoosterbaan.nl

Online masterclasses

Gemeentelijk informatiehuishouding (verder) op orde!

Het nut van datagedreven werken

 

Meld je nu aan voor onze online masterclasses!

Whitepapers

Bloggers