of 64231 LinkedIn

Claasje Beyen

Adviseur


Claasje is adviseur bij Van Dam & Oosterbaan. Ze heeft brede kennis van het Sociaal Domein en houdt zich ook bezig met Veiligheid & Ondermijning. Claasje vindt het een uitdaging om de brug te slaan tussen de cijfers en het verhaal áchter de cijfers. Bij verschillende gemeenten heeft ze rollen vervuld als projectleider, beleidsanalist, (datagedreven) beleidsadviseur en informatie analist. Als sociologe heeft Claasje kennis van een breed scale aan maatschappelijke vraagstukken en kan zij goed de verbinding maken tussen verschillende domeinen.


claasje@vandamoosterbaan.nl

06- 18 44 05 60


 • Het belang van een datagedreven aanpak van ondermijnende criminaliteit

  Reageer

  Voor veel gemeenten is de gestructureerde aanpak van ondermijnende criminaliteit een uitdaging. Vaak is er onvoldoende capaciteit en geld beschikbaar. Daarnaast is het inhoudelijk een lastig onderwerp; de problematiek is complex en heeft een relatie met een grote hoeveelheid werkgebieden. Bovendien kunnen bij de aanpak verschillende partijen betrokken zijn, zoals de politie en het RIEC, wat het inrichten van een werkproces nog lastiger maakt.

 • Datagedreven werken aan ondermijning

  Reageer

  Ondermijning is een veel omvattend probleem voor gemeenten. Het is een hot topic in Nederland, zowel bij de nationale als lokale overheid. Er worden taskforces samengesteld (samenwerkingen tussen o.a. belastingdienst, RIEC/LIEC, politie en gemeenten), er is een nationaal Ondermijningsfonds opgericht en de City Deal Zicht op Ondermijning ging van start. Ook in de media is er steeds meer aandacht voor Ondermijning.

 • Ondermijning: een datagedreven aanpak

  Reageer

  Bedreigde burgemeesters, wietplantages op zolders van woonhuizen, drugslabs in oude bedrijfspanden en drugskoeriers met pizzadozen. Dat alles is onderdeel van een ontwikkeling die in Nederland al enige tijd gaande is. Criminele netwerken raken steeds meer verbonden met de maatschappelijke realiteit. De onderwereld en de bovenwereld raken steeds meer met elkaar vermengd. Ondermijning is een maatschappelijk probleem. Het is een sluipende bedreiging van de integriteit van het openbaar bestuur, overheidsambtenaren en het bedrijfsleven. Hoe pak je ondermijning aan als gemeente? Hoe kan data hierbij ondersteunen? Daar ga ik in dit blog verder op in.

 • Klantreis: van A naar Beter

  Reageer

  Ik ben verwend, begin ik me langzaam te beseffen. Ik lig op de bank met mijn telefoon binnen handbereik. Zojuist heb ik mijn zoveelste boek aangeschaft via het internet. Bedankt Claasje, fijn dat je koos voor onze winkel. We gaan direct aan de slag. Geniet van je dag. Dit staat in de bevestigingsmail die nog geen twee seconden nadat ik op “bevestig bestelling” heb geklikt in mijn mailbox verschijnt. Morgen kan ik mijn bestelling al ophalen op het door mij gekozen ophaalpunt. In de bevestigingsmail staat het precieze adres van het ophaalpunt mét openingstijden. Ik heb gekozen voor een van de boeken die op mijn “wensenlijst” stond. Een suggestie die de webwinkel deed op basis van mijn eerdere aankopen. Lees verder over het onderwerp klantreis, ook wel customer journey genoemd.

 • Tekorten jeugdzorg: van chaos naar grip

  Reageer

  “De wachtlijsten voor jeugdzorg lopen op, 88 gemeenten doen beroep op een nieuw fonds dat de tekorten compenseert” kopt een artikel in de NRC. Mijn interesse is meteen gewekt. Het is zondag en ik zit op mijn gemak de krant te lezen aan de eettafel, koffie binnen handbereik. Ik herken dit onderwerp als geen ander, in mijn werk houd ik mij namelijk bezig met het inzichtelijk maken van de oorzaak van deze tekorten. De feiten liegen er niet om: de jeugdzorg kampt nog altijd met problemen.

Contactgegevens

AfbeeldingVan Dam & Oosterbaan 

Euclideslaan 201

3584 BS Utrecht

085 112 43 71

www.vandamoosterbaan.nl

info@vandamoosterbaan.nl

Online masterclasses

Gemeentelijk informatiehuishouding (verder) op orde!

Het nut van datagedreven werken

 

Meld je nu aan voor onze online masterclasses!

Datum:

Tijd:

Onderwerp:

27-10-2021

09:00-11:00

Masterclass MOBW

02-11-2021

10:00-12:00

Masterclass Jeugddomein

16-11-2021        

13:00-14:30        

Masterclass Veiligheid & Ondermijning

Whitepapers

Bloggers